1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pamięć xboxa360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez skolp111, Grudzień 16, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. skolp111

    skolp111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam x360 arcade z wbudowaną pamięcią tylko, że jest niby 450mb z czego połowa jest zarezerwowana dla systemu tak ma być? I jeszcze chciałem się dowiedzieć jak mam wyczyścić tą pamięć (czy mogę użyć opcji sformatuj, wyczyść pamięć podręczną systemu, usuń aktualizację systemu aha jeszcze jest avatar system data) pytam dlatego bo xbox jest nowy i od razu przerobiony (takiego kupiłem) i gość chyba po przeróbce testował bo jest założony profil i zapisane 2 najnowsze gry które były uruchamiane, a ja chcę to wszystko wyczyścić i zacząć grać.
    PS. Tylko, żeby nie usunąć czegoś za dużo bo do netu się nie mogę podłączyć i nie chcę ani próbować :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To xbox ma wbudowana pamiec? :DD
     
  4. skolp111

    skolp111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chyba jest wbudowana bo nie mam nic w tych slotach z przodu :DD
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Radzę poczytać to byś wiedział!

    Xbox Arcade Jasper ma wbudowaną pamięć: 256mb lub 512mb w zależności od daty produkcji

    Co do zajętej pamięci: pliki systemowe + NXE + nowe dashboardy tyle zajmują
     
  6. skolp111

    skolp111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A powiedz mi co w takim razie mam tam wyczyścić, żeby móc już grać bo potem nie chce nic kasować jak będą moje save ale również szkoda mi zajętej pamięci na jakieś niepotrzebne śmieci, czy twoim zdaniem te 230MB mi wystarczy na granie czy warto dokupić pamięć? A czy jest potrzeba aktualizowania offline tych dashbordów i nxe, ewentualnie jaka jest najnowsza wersja i gdzie u mnie to będzie pisać (domyślam się, że to może być ten długi ślaczek w opcjach systemu na dole :D)
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. wg mnie na savy wystarczy 230mb
    2. aktualizacja dashboardów jest konieczna do nowych gier - jednak można to zrobić offline
     
  8. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    230MB wystarczy na save.

    jak już chcesz inwestować w konsolę to zacznij od zakupu dysku twardego min 60GB.
     
  9. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    ja bym ci radził kupić dysk. Mozesz wtedy instalować gry przez co lasera nie będziesz zużywał no i masz pełny luz.
    Ps. nie raz moze nie wystarczyc do seve bo np. takie gry jak Halo 3 czy forza dużo zajmuja(nawet do 50 mb)
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ale za to inne pareset kilo. ja poczatkowo mialem 256MB i starczalo.

    Wiadomo, że co jakiś czas porządki trzeba robić. Jak nie będziesz sprątał to i dysk 120GB szybko ci sie skończy (przy założeniu, że będziesz instalował każdą grę na dysk) :)
     
  11. skolp111

    skolp111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ogólnie dużo grał nie będę patrz. "więcej jestem w robocie niż w domu :D" czyli to co mam mi w zupełności wystarczy powiedzcie mi jeszcze tylko jak mam wyczyścić tą pamięć bo chcę już grać (chodzi o te opcje co pisałem w pierwszym poście)
    Za odpowiedzi dzięki
     
  12. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    no tak ale chyba nie grasz na raz w 15 gier???? a poza tym teraz jakoś często wychodzą updaty więc na nie tez musisz mieć miejsce.
     
  13. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    UpDate często nadpisują stare pliki i nie jest tak że to ciągnie się bez końca, a każdy następny UpDate zajmuje kolejne 250mb i tak ciągle i ciągle...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum