1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pamięć xboxa360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wisnia12, Styczeń 13, 2011.

  1. wisnia12

    wisnia12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Kupiłem ostatnio Xboxa360 Arcade i okazało się że trafiła mi się jakaś felerna konsola w której albo jest zepsuta pamięć albo wogule jej nie ma.
    Kiedy chce stworzyć profil na xbox360..wyskakuje "Aby utworzyć profil gracza w konsoli, należy posiadać urządzenie pamięci masowej dla konsoli Xbox 360. Podłącz jednostkę pamięci a następnie kliknij opcje kontynuuj"... Nie mogę utworzyć konta a co za tym idzie, nie mogę zapisywać stanu gry ;[
    Wiem że można kupić dysk, lecz nie chce wykładać na niego pieniędzy(chyba że będzie taka konieczność)..Próbowałem podpiąć pen draiva lecz nie wykryło go jako pamięć...
    Proszę o tanie rozwiązanie problemu. Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wbudowaną pamięć mają tylko Jaspery i Slimy.

    W nowych wersjach dasha można użyć zwykłego pendriva.
     
  4. the wert

    the wert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z Bieguna Północnego.
  5. yarzyna1910

    yarzyna1910 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    By utworzyć profil nalezy posiadac dysk/karte pamieci.Nie ma innego wyjscia.
    Co do pena to wejdz w Ustawienia-->Pamięć i tam powinieneś widziec że wykryto urzadzenie pamięci masowej.Klikasz na niego,formatujesz i cieszysz sie dzialającym pendrivem.
    Pamietaj ze konsola widzi tylko 8 gb z pendriva.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie 8 tylko max 16gb na jedno urzadzenie.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  7. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Na początek zaktualizuj dashboard Xboksa wersją 2.09199 lub nowszą , a zrobisz to ściągając odpowiedni update ze strony choćby Digiex.net > Xbox 360 Content > Dashboard Updates . Rozpakuj ściągnięte archiwum , upewnij się że folder , który wypakujesz nazywa się $SystemUpdate , jeśli nie to zmień go na taką. Wrzuć folder na pendrive i podłącz do Xboksa. Wyświetli Ci się komunikat o dostępnej aktualizacji , podążaj za wskazówkami wyświetlanymi na ekranie aż do zainstalowania updat'u.
    Po tym zabiegu w zakładce Ustawienia > Pamięć w Xboksie pojawi się opcja wykorzystania pendrive'a jako dysku do X360.
     
  8. wisnia12

    wisnia12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki wielkie wszystkim :) Pozdrawiam :)
     
  9. wisnia12

    wisnia12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, jeszcze jedno..Jeżeli już mam tego najnowszego dosha który umożliwia użycie pendriva jako pamięci. Moje pytanie to jaka minimalna pojemność ma być tego Pendriva? Ma to jakies znaczenie? :)
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1gb minimum
     
Wczytywanie...

Poleć forum