1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Paranormalny xbox niby wszystko jest a niczego nie ma

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kanonierzyk, Grudzień 5, 2012.

  1. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zakładałem już wcześniej temat z xboxem i poprosiłem o jego zamknięcie bo myślałem że problem był rozwiązany ale niestety tak nie jest otóż od kilku dni walczę z xboxem i napisze wszystko od początku kupiłem przerobionego xboxa fata przerobionego na LT 2.0 napęd samsung więc kupiłem czyste płytki w sklepie takie całe białe sprzedawca powiedział że to verbatimy noto je wziołem i rozpoczołem wypalanie wypaliłem wsumie całe 10 płytek z 2 grami XGD2 5 sztuk i XGD3 5 sztuk tak dla sprawdzenia płytki się nagrały wszystko pięknie wsadziłem 5 płytek xbox je widzi wszystko fajnie i klikam zagraj w gre przyciskiem A jest czarny ekran taki symboliczny dźwięk xboxa i komunikat "przetrzyj płyte szmatka bądź uruchom ponownie konsole" dobra noto następna płytka wsadzam 7 płytę z grą forza horizon i tu o dziwo gra się włącza napisy jak to każda gra ms 2012 sraty taty wybierz jasność gry tryb jedno osobowy wciskam jade 1 autem a tu nagle znowu ten dźwięk i ten sam komunikat przetrzyj płyte szmatą kolejne 3 płytki nie odpaliły tylko na wejściu był komunikat ten jak zawsze na początku się wachałem i miałem takie motywy dlaczego gry nie działają:

    1.motyw był taki że xbox jest nie przerobiony ale to wykluczyłem bo 1 gra się odpaliła i już jechałem wyścig
    2.to że laser się nie nadaje ale to wykluczyłem ponieważ kupiłem od kolegi org grę pes 2009 bez rys i postanowiłem zrobić test lasera taki jedno razowy wziołem tą płyte i porysowałem rys było dużo i niektóre były głębokie no to zaczołem robić test wsadziłem płytę pograłem 2 godziny żadnych problemów żadnych zacięć gra działała wyśmienicie więc ten motyw wykluczyłem
    3.to że nagrywarka jest lipna ale to jest niemożliwe bo to prawie nowa TSST dla tych co nie wiedzą to połączenie samsunga i toshiby robiłem skanowanie płyt itp i wszystkie płyty wypalone sukcesem
    4.motyw to był taki że płyty to jakieś śmieciowate podróby bo były całe białe ale dzisiaj rano pojechałem do do sklepu i kupiłem orginałki verbatimy 25 szt i dalej to samo komunikacik wyskakuje
    5.pamięć podręczna myślałem że jest zaśmieciona i przeczyściłem ją ale to nic nie dało
    6.nie znam

    I teraz ja prosze was specjalistów może wy na coś wpadniecie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Jakim programem wypalałeś gierki ??
    Jaką prędkością ??
    Skanowałeś obraz ABGX-em ??
    Czy gry XGD3 patchowałeś pod LT 2.0 ??

    Pozdro !
     
  4. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    przede wszystkim pusc kazda gre przez abgxa i nagrywaj ihasem to problemów z komunikatem nie bedzie
     
  5. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    płytki wypalałem imgburnem
    prędkość 2.4x
    skanowałem wszystko zielone
    tak patchowałem ale podobno na napęd samsung nie trzeba bo działają gry z LT 2.0 i LT 3.0 ale na wszelki wypadek patchowałem :fat:

    malwi jak byś mi dał kase na ihasa to bym wypalał ihas'em :joyous:
    i nie ma szans żebym kupił ihasa bo cała kasa poszła na nowy komputer jak mówiłem komputer ma 2 tygodnie a nagrywarka też rzecz jasna
     
  6. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
  7. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    ihas kosztuje ze 60zł to chyba nie jest zawrotna kwota, poprostu generalnie to jak grasz w gry nie wypalone ihasem to z trikiem z mp3 a jak wypalisz ihasem to normalnie bez cyrków odpalasz z dysku i cieszysz sie grą.
     
  8. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    ihas rewelacyjna sprawa :)
    tylko XGD2 powinny śmigać nagrane na zwykłej nagrywarce.... a z tego co widzę autor tematu ma z tym problem....
     
  9. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    dlatego zamiast sie z tym chrzanic zrobic do lt 3.0 + ihas i po temacie
     
  10. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    AHC Dokładnie jak w tym poradniku studiowałem go dosłownie z 20 razy znam go już na pamięć

    malwi 60 zł to chyba troche za mało chyba używka tyle kosztuje a możesz powiedzieć coś więcej o tym trikiem bo pierwsze słyszę

    Nie muszę gry instalować na dysku zależy mi tylko na jednym żeby gra się włączyła zapisała i tyle../

    spoko kupie ihasa tylko gdzieś w przyszłości np za tydzień dwa tylko zależy mi żeby odpalić tą jedna płytke potem moge kupować ihasa
     
  11. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Nie ma LT3.0 na samsunga ..... więc to rozwiązanie odpada :p

    Trick z mp3:
    Przed włączeniem gry odpalasz z pena jakikolwiek utwór w formacie mp3, wkładasz płytę z grą i odpalasz

    Obadaj :)
     
  12. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    niedziała
     
Wczytywanie...

Poleć forum