1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

parę pytań o przeróbki.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez raflooldz, Luty 2, 2011.

  1. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Cześć, sprzedałem swoją nieprzerobioną konsolę z grami, teraz chcę zakupić coś przerobionego, jednak mam parę pytań.

    interesuje mnie zakup konsoli z iextreme 1.6 (fajny zestaw oferuje gość z mojego miasta), czy jeśli zrobię update do LT+ to gry, które mi gość dorzuci będą działać dalej?

    czy jeśli konsola nie była podłączona do netu a przy 1.6 odpalony był nfs hp to ma flage? jeśli do netu nie była podłączona to raczej to chyba niemożliwe?

    jak wygląda sprawa dodatków, mapek itp? mam pendrive 16gb jakby co. mogę jakoś sobie 'wgrać' np mapki do call of duty? czy tylko grać na tych pierwszych będę mógł?

    Mam nadzieje, że uzyskam odpowiedzi na moje pytania, nigdy nie miałem przerobionego xboxa, więc pewnie dla znawcy tematu okażą się banalne ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ma flagę. W starsze gry zagrać zagrasz, bez problemu. Jak wrzucisz na pendrive DLC to możesz z niej korzystać logując się na konto, które ma na ową DLC licencję.
     
  4. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Ale gdzie jest ta flaga, skoro konsola nie była podłączona do internetu ? Kurde, to trochę komplikuje sprawę.

    Czyli DLC z internetu nie ściągnę mówiąc w skrócie?
     
  5. BioPower

    BioPower Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    CoD MW 2
    jak wyrzej.. flage masz tam na 100% bo ja tez mam 1.6 i wrzucilem assasina.... :/
    i teraz jest taki prob;lem przy fladze ze nieda sie przenosic profilu z konsoli przerobionej na konsole oryginalna bo profil sie uszkadza :/ ( przed flaga bylo ok )
    flaga jest na konsoli <lol2> jak mi inni tlumaczyli to konsola jest tak jakby" zaznaczona " ze pirat i po podlaczeniu do live odrazu ban
    wiec mapki ci raczej nie potrzebne :p
    a co do innych gier mozesz normalnie grac w starsze gry ktore ci koles dodaje
     
  6. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    zaraz, w przypadku flagi od razu dostanę bana jak ją podłącze do sieci ?

    myślałem, że dopiero jak będzie 'fala banów' ;> chciałbym mapki do zombiaków w cod5 sobie wgrać, w to nie gra sie na multi ;P

    konsola nie była nigdy podłączona do sieci
     
  7. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bana dostaniesz, nie wiem tylko czy Ci robie róznice czy pograsz 5 minut, czy tydzień, czy nawet logo XBL nie zobaczysz, bo banan z wejścia dostaniesz. Długo to na pewno nie potrwa.
    Flaga jest gdzieś w oprogramowaniu płyty głównej konsoli (pamięciach flash, NAND?). Nie znam i myślę, że i Tobie ta wiedza się na nic nie zda.
    A z DLC robi się tak, że możesz się zalogować na profil użytkownika posiadającego licencję na drugim padzie a sam grać swoim profilem na pierwszym. Profil można załatwić, tylko z tą flagą DLC się nie nacieszysz, bo to wymaga każdorazowego połączenia z XBL.

    No to tyle ode mnie:)
     
  8. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    1. Tak, wszystkie gry na 1.6 będą działały na LT+.
    2. Nie wiadomo, czy ma flagę, bo równie dobrze mógł grać z metody 3 aktualizacji... http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/jak-zagrac-w-gry-z-ap-2-5-bez-lt-na-lite-onach-73121.html
    3. Można wgrać, np. poprzez tą słynną metodę z dodatkowym profilem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum