1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Parę pytań o przeronienie xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawel1924, Wrzesień 7, 2010.

  1. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, jestem nowym posiadaczem tej konsoli (z drugiej ręki).
    Konsola z roku 2006-11-18

    Czy tym poradnikiem na forum (bez chipowe przerabianie) mogę ją przerobić?

    Xboxa nie będę podłączał do sieci.

    Co muszę wiedzieć przed przeróbką? nie chodzi o kwestie techniczne bo są opisane.

    Chodzi o to czy moją konsolę da się przerobić? Bo czytałem że zależy to od tego czy były robione aktualizacje i czy napęd jest podatny?

    Może mi ktoś trochę to objaśnić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Mylisz Jtag z Ixtreme...Napęd możesz zawsze przerobić, a Jtag możesz zrobić tylko jeżeli masz dash 7371. By przerobić napęd musisz wiedzieć jaki masz model "Benq, Toshiba, Samsung, Lite-On" Ty masz raczej Benq ;)
     
  4. KepaD90

    KepaD90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stryszawa | Sucha Beskidzka
    Przerob naped przez lt 1.1 - o ile bedzie pasowalo do Twojej konsoli
     
  5. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli tamten artykuł to nie dla mnie??

    Ja mam napęd samsung.

    Wiem bo rozkręcałem już go bo miał 3 rod i naprawiłem dzięki artykułowi na tym forum :)))))

    Czyli co mam zrobić? Ixtreme???

    Chcę przerobić żeby mi kopie zapasowe chodziły
     
  6. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
  7. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustawienia konsoli>Dane systemowe - na dole ciąg znaków to chyba dashboard

    D:2.0.9199.0 - K:2.09199.0

    Więc chyba dashboard 9199 więc zostaje mi xtreem.

    Teraz tak chciałbym osiągnąć parę rzeczy:
    Możliwość grania w kopie zapasowe (najlepiej bez bawienia się w jakieś pache)
    Możliwość instalowania gier na dysku (20gb)
    Możliwość grania we wszystkie nawet najnowsze gry

    W sumie to tyle, teraz pozostaje jaką wersję przeróbki wybrać bo Jtag odpada ze względu na dashboard

    edit:

    Znalazłem na forum coś takiego :

    Z tego najbardziej pasował by mi :
    ixtreme LT albo XBR ale czy mogę to wgrać do mojej konsoli? Przypomnę że dvd-rom firmy samsung.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    xbr/jtag/freeboot to prawie to samo wiec odpada. Zostaje ci ixtreme lt
     
  9. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli nie będę mógł instalować gier na dysku??? a szukać mam tutoriala jak wgrać ixtreme lt na samsunga???
     
  10. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej, ponownie :) Może jestem trochę natrętny :) Ale nie chcę nic popsuć.

    1. Co do firmy napędu. To na Napędzie widnieje napis
    "Toshiba Samsung Storage Technology"
    Model TS-H943
    H/W:007 Ver. A

    To mam samsunga czy toshibe? Bo na forum widziałem dwa poradniki oddzielne do samsunga i toshiby - który wybrać?

    Moja płyta główna to : ASUS M2V-MX SE (czy jest odpowiednia?)
     
Wczytywanie...

Poleć forum