1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Parę pytań odnośnie aktualizacji dashboardu?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rawison, Listopad 26, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.Czy podczas aktualizacji dasha można coś spieprzyć i usunąć przeróbkę? (Wiem głupie pytanie ale wolę wiedzieć wszystko )
    2.Czy trzeba koniecznie używać kabla LAN ? Bo nie mam aktualnie takiej możliwości mogę natomiast połączyć się za pomocą Wi-Fi
    3.Czy te pliki które są podane w poradniku są najbardziej aktualne? Czy muszę sam nowszych poszukać? Bo poradnik jak wiadomo jest nie od dziś na forum a nie chcę przez przypadek wgrać starszego dasha niż mam.
    4. Czy muszę się sugerować konkretną najnowszą wersją czy moja aktualna wersja ma wpływ na to że np : nie będę mógł zainstalować jakiejś wersji czy to jest tak że nawet na najstarszym dashu można zainstalować najnowszy?

    Jak by co mowa o tym poradniku :

    http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-aktualizacja-dashboardu-rgh-jtag-przez-xebuild-175366/

    Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Można, ale szanse są bardzo niskie. Czytaj wszystko dokładnie i rób tak jak w poradniku. Przeróbka się nie usunie.
    2. Trzeba.
    3. Wszystko w poradniku jest aktualne a w razie czego to wszystkie pliki potrzebne do tej aktualizacji znajdziesz na realmodscene.
    XeBuild 1.08 Update Tutorial - Tutorials - RealModScene
    4. Nie musisz się martwić, nawet ze starej wersji zaktualizujesz na najnowszą (16537).
     
  4. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok tylko mam jeszcze jeden problem. Czy kabel lan musi być połączony bezpośrednio do xboxa tzn router-->xbox czy może być router (za pomocą Wi-Fi) do komputera i od komputera kablem lan do xboxa?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Połączenia masz takie.

    PC -> kablem (ROUTER) -> kablem XBOX360 i tutaj skorzystasz z kabla niekrosowanego
    ewentualnie PC -> XBOX360 kabel krosowany z ominięciem Routera

    Jeżeli robisz to przez router i będzie któreś urządzenie łączyć się po WiFi będzie spadek transferu bo WiFi jest słabe do przerzucania dużych plików.
     
  6. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli mogę zrobić tak komputer połączony z siecią przez wi-fi i od komputera do xboxa kablem krosowanym?

    Edit: Mam jeszcze jeden problem znalazłem kabel lecz nie wiem czy to jest kabel prosty czy krosowany czytałem w internecie jak rozpoznać to po kolorach itd ale u mnie bardzo słabo widoczne są kolory tych kabelków. Czy jeżeli podłączę go pod xbox i okaże się że to jest kabel prosty to czy xbox poprostu nie pozwoli mi przeprowadzić aktualizacji czy się coś stanie nieporządanego?

    Jeżeli źle coś zrozumiałem to przepraszam :)
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podłącz kabel i zrób test nic złego się nie stanie jeśli kabel będzie zły będziesz miał brak połączenia i tylko tyle.
     
  8. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam kolejny problem dopiero co zacząłem się za to zabierać kliknąłem aktualizacja dashlauncha konsola miała się ponownie uruchomić ale się tak nie stało czytalem że muszę sprawdzić ten adres ip przez xella i w przeglądarkę go wpisać ale gdy wpisuję adres to strona nie chce się wczytać. Czy jest to spowodowane tym że mój kabel jest niewłaściwy?. Proszę o pomoc.
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli chodzi ci o tą stronę przez którą pobierzesz rawflash i cpukey to w Xellu powinno ci się wyświetlić IP (Network Config), później na kompie wpisujesz to i możesz tam sobie pobrać ten rawflash i klucz CPU. Z twojego postu wynika, że to nie działa. Powiedz mi jak masz podłączoną konsolę (bezpośrednio komputer-----xbox czy przez router, ap etc. komputer-----router-----xbox). Jeżeli bezpośrednio to musisz użyć kabla krosowanego, jeżeli przez router to wystarczy prosty.
     
    1 osoba to lubi.
  10. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam bezpośrednio komputer--xbox tylko że wydaje mi się że kabel jest niewłaściwy (ale to tylko przypuszczenia) chciałem sprawdzić czy jest on krosowany lecz te kabelki są bardzo słabo widoczne i w moim przypadku jest to niemożliwe więc myślałem że jeżeli kabel jest zły to xbox nie pozwoli mi na aktualizację lecz zaraz na samym początku już mam komplikacje więc nadal nie wiem czy jest właściwy. Dziś już chyba nigdzie nie kupię takiego kabla ale jutro przejdę się po sklepach. Tylko co dalej zrobić jeżeli już ta strona przez ip mi zadziała żeby xbox znowu się włączał i powrócił do normalnego stanu?
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    :)

    Pracuje jako informatyk już 6 rok i nie zdażyło mi się jeszcze mieć kabel w który kolory kabli są na tyle nie widoczne żeby ich nie odczytać:) Zrób fotkę na macro to ci powiem jaki masz kabel.
    Przenoszę twój topic bo napisałeś go w złym dziale.
     
  12. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem ten kabel krosowany. Właczam xella i pojawia mi się ten adres IP robię tak jak w poradniku i wpisuję w przeglądarkę mój adres IP lecz strona nie chce mi się pokazać pisze coś w stylu strona nie została znaleziona.

    Napiszę jeszcze raz jak mam to wszystko podłączone być może coś źle zrozumiałem proszę o wyrozumiałość naprawdę jestem słaby w te klocki.

    W innym pokoju mam router przez który łączę się do komputera stacjonarnego. Komputer ma podpiętą kartę sieciową USB link : TL-WN722N - Witamy na stronie TP-LINK
    Czyli jestem połączony za pomocą Wi-Fi z komputerem. Do xboxa podpięty jest kabel krosowany który z drugiej strony połączony jest z komputerem. Czy coś wykonane jest źle? Proszę o pomoc i z góry dziękuję
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Bardzo możliwe że wprowadziliśmy cię trochę w błąd. Jeżeli podłączasz konsole kablem bezpośrednio do komputera to tak to nie zadziała. Pewnie adres ip który ci się wyświetla to 192.168.1.99 ? Jeżeli tak to jest to standardowy adres który wyrzucany jest w Xell jak xbox nie widzi sieci. Żeby pobrać nand tą metodą musisz podłączyć konsole do routera tak aby dostała poprawny adres IP z serwera dhcp.

    A jakbyś spróbował pobrać nand poprzez Flash360.xex ?
     
  15. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A możliwe jest połączenie kablem prostym xboxa z routerem bezpośrednio? A komputera nie podlączać do niczego i wpisać ten adres w przeglądarkę? Wtedy by zadziałało? Czyli xbox niewidzi sieci bo to jest ten adres o którym pisaleś.
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak wtedy zadziała
     
  17. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli można to proszę o niezamykanie jeszcze tematu ponieważ dopiero w środę będę miał możliwość sprawdzenia.

    Ja korzystałem z tego poradnika ponieważ w jakimś temacie ludzie z pdoobnym problemem podczas próby aktualizacji mieli to samo. Link: How to Fix Non Booting Console After DashLaunch Update - Tutorials - RealModScene

    Tylko mam prośbę jeżeli już wejdę na tę stronę za pomocą IP to co mam konkretnie na niej zrobic bo u mnie słabo z angielskim a nie chcę nic ponownie spieprzyć. Jeżeli już to wszystko zrobie co to się stanie z xboxem? Będzie już zaktualizowany czy wróci do poprzedniego stanu?
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/aktualizacja-dashboardu-w-rgh-jtag-v-2-1-a-147268/
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Musisz pobrać zrzut nandu (Raw Flash).
     
    1 osoba to lubi.
  20. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra teraz wszystko się udało jak na razie i jestem przy punkcie:

    ,,Pojawi się Pop-up aby wybrać odpowiedni model płyty głównej, to bardzo ważny moment, ponieważ wybór złej płyty kończy się wizytą w serwisie"

    Widziałem na filmie że autorowi się pojawiło to okno do wyboru. Mi się takie coś nie pojawiło ale gdy kliknąłem ten znak zapytania i wpisałem key to j-runner sam zmienił mi motherboard na trinity (nie wiem czy to w czymś pomoże że to napisałem). Czy coś zrobiłem źle że nie pojawia mi się to?
     
  21. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuję wam za pomoc przed chwilą sobie poradziłem pewnie bez waszej wiedzy by sie nie udało. Temat można zamknąć :)


    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum