1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Parę pytań odnośnie internetu w xboxie I przeróbki :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Skun, Luty 19, 2012.

  1. Skun

    Skun Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Moje pytania (może juz były, ale proszę odpowiedziec)

    1. Mam zamiar jutro podpiąć konsole do neta I będę kupował router I kabel ethernet (kabel prosty)
    Moze I to trochę głupie, ale idę do sklepu komputerowego I nie wiem jak spytac czy jest I sprzedaja kabel prosty I routery.

    2. Mam aktualnie modem podłączony od telefonu do komputera, kablem telefonicznym I czy podłączę kabel telefoniczny do routera ?

    3. Teraz mam modem I czy jak podłączę router, to będę musiał coś konfigurować/zmieniać na pc ?

    4. Kupie taki router niekoniecznie z wi-fi I min. 2 wejścia w komputerowym, do 120 zl ?

    5. Czy jak się podłączy konsole do internetu poprzez modem, to trzeba mieć włączony PC ?

    6. A I jeszcze jedno, chce przerobić w tym tyg. konsole I czy jak przerobie konsole I będę grał przez xbox live ORYGINALNYMI grami to nie zbanuja ? Tak wiem tyle tego bylo, ale mój kolega mówi ze nie, więc juz nie wiem.

    PS. Nie znam się na tym bardzo, zielony jestem. Prosze o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    6. Ban zależy od tego czy masz przeróbkę czy nie, więc możesz dostać, ale banów nie było od dawna
     
  4. Skun

    Skun Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chce przerobić konsole. I czy jak będę miał przerobiona to mogą zbanowac za grę na oryginalach ?


    Prosze o odpowiedzi, jutro rano kupuje I chce wiedzieć (router).
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Możesz dostać, ale szanse są maałe
     
  6. kondziu16

    kondziu16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Ban nie jest za granie na piratach jest za sflashowany napęd ale jak grasz na piratach przed premierą gry to ban jest na 70% pewny
     
  7. Skun

    Skun Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra punkt 6 rozwiązany. Interesują mnie pytania związane z internetem. Proszę, jutro kupuje sprzet, wraz z x live na 3 msc.
     
  8. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Live'a nie musisz kupować, wraz z konsolą dostajesz 3 darmowe konta każde na miesiąc
     
  9. Skun

    Skun Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam używana konsole.
     
  10. tati14

    tati14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    2. Jeśli kupisz router z wbudowanym modemem to podłączysz kabel telefoniczny, lecz tanszym rozwiązaniem będzie zakup zwykłego routera do którego podłączasz kabel skrętka wychodzący z modemu.
    3. Pod PC raczej nic nie będziesz musiał nic zmieniać, ale w ustawić router już tak, lecz to zależy w jaki sposób łączysz się z internetem
     
  11. Skun

    Skun Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koniecznie mi sa potrzebne odpowiedzi na pytania 1, 5.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak włączysz przez modem to nie podłączysz do pc przecież;), Powiesz że chcesz kabel sieciowy i tyle;)
     
  13. Skun

    Skun Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @up

    Nie rozumiem twojego 1 zdania :S
     
  14. tati14

    tati14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    1. Po prostu mówisz że chcesz kupić router i kabel sieciowy prosty (skrętka). Sprzedający doradzi Ci jakiś konkretny model routera to twoich potrzeb :)

    5. Zależy jaki masz internet. taki po kablu, czy może od operatora sieci komórkowej czy jeszcze inny. Jeśli po kablu czyli neostrada itp to nie musi być komputer włączony
     
Wczytywanie...

Poleć forum