1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pare pytań odnośnie płyt i obrazów ISO

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez djseban, Luty 2, 2009.

  1. djseban

    djseban Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    Witam
    Oto pytania ;p:
    1. Zakupiłem płyty firmy HP (dokładnie HP DVD+R Double Layer). Sztuka 5 złotych.. czy takie płyty nie będą skracać żywotności lasera Xboxa360? Zakupiłem w zaufanym sklepie komputerowym.
    2. Mam 3 obrazy płyt - GTA IV, NFS:Undercover i DBZ: Burst Limit. Wszystkie o dziwo mają taki sam rozmiar: 7.651.848KB. Dodam, że wszystkie przepuściłem przez abgx360 w celu wgrania Stealth Patcha. Ale taki sam rozmiar? Czemu? O co biega :confused:? (płytki już nagrałem :p).
    3. Gdy wkładam płytę do napędu lub montuję obraz płyty na wirtualnym pokazuje mi się struktura płyty DVD (tzn. gdy "wchodzę na płytę" pokazują mi się foldery AUDIO_TS i VIDEO_TS) i puszcza się filmik, w którym jest napisane "To play this disc, put it in an Xbox360 console." Czy nie ściągnąłem przypadkiem jakichś trefnych obrazów ;)?

    Dodam, że mojego nowego X360 zobaczę dopiero jutro i nie mam możliwości sprawdzenia czy płyty działają (napęd flashnięty iXtreme1.5, prawdopodobnie Lite-On, ponieważ data produkcji X'a to Lipiec/Sierpień 2008, konsolka nowa).

    @zalev: Czy ty uważasz mnie za debila...? Oczywiście, że tak nie myślałem, po prostu dość długo siedziałem na PS2, a płyty na tą konsolę miały normalnie widoczne pliki.
    Pozdrawiam
    @down: Dzięki za odpowiedź ;p. Mogę już spać spokojnie :).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Płytki HP nagrałem kilka gierek na tych dvdkach i wszystko śmiga dobrze. Obrazy zajmowały tyle samo to akurat nie dziwne a co do filmiku to jest to normalne gdy giere z xsa włożysz do PCta więc się nie przejmuj.
     
  4. Pan Gąbka

    Pan Gąbka Guest

    a co zrobic jak mam z rozpakowanej gry zamiast pliku iso plik jakis 000 ktory zajmuje 7 giga?
     
  5. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    sprawdź plik *.dvd i jeżeli będzie tam: "nazwa_obrazu.000" to jest ok i możesz nagrywać
     
  6. Pan Gąbka

    Pan Gąbka Guest

    Nie mam teraz mozliwosci sprawdzic bo w pracy jest a co w przypadku jesli takiego wpisu nie bedzie?
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    słuchaj. równie dobrze możesz rozszerzenie *.000 zmienić na *.iso. Ale podejrzewam że Twoj plik *.dvd będzie wyglądał:
    LayerBreak=i tutaj cyferki :)
    nazwa_obrazu.000

    inaczej wyglądać nie może. a jak przepuścisz go przez abgx to sam utworzy plik.
     
Wczytywanie...

Poleć forum