1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pare pytan przed zakupem

Temat na forum 'Co kupić?' rozpoczęty przez ch3mn3y, Styczeń 23, 2015.

  1. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Jestem nowym uzytkownikiem forum i (prawie) xboxa 360, jednak zanim kupie mam pare pytan:

    1. Czy oplaca sie kupic konsole z jasper, lt3.0+ i rgh + 12 miesiecy gwarancji za ~450zl?
    2. Na jakiej dokladnie zasadzie dziala rgh - rozumiem, ze pozwala na uruchamianie gier z.dysku, ale musza one byc w odpowiednim folderze i czy np jako iso, czy rozpakowane?
    3. Czytalem, ze po rgh mozna podlaczyc kazdy dysk. Nadal trzeba je przerabiac? I czy jest jakis darmowy sposob na przerobke kazdego dysku (jak np hddhackr dla wd) bdz dokupywania jakis przejsciowek itp? Bo mam akurat dysk 500gb w kompie i wolalbym kupic 1tb do kompa, a ten wlozyc do xboxa, niz kupowac wd do xboxa.
    4. Czy,jest mozlowe podlaczenie xboxa do monitora z wejscie vga? Jakas przejsciowka z tego optycznego (chyba nie myle nazwy wejscia) na vga + jack (chyba, ze glosniki na jacka da sie jakos inaczej tez podlaczyc)

    Z gory dzieko
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wampir1988

    wampir1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    118
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Libiąż
    1. Opłaca się
    2 i 3. RGH pozwala uruchamiać gry emulatory innych konsol i programiki bezposrednio z dysku. Dysku nie trzeba przerabiać pod xboxa tylko format do fat32 i wszystko hula. Napęd w takiej konsoli jest praktycznie zbędny. Gry ściągasz przerobione pod rgh czyli god/xex lub w formacie iso i przerabiasz np programikiem iso2god
    4. Jest możliwość podłączenia możesz kupić specjalny kabelek do tego przeznaczony lub np jeśli masz monitor z hdmi to on na pewno posiada wyjście audio.

    tapnięte eS Czwórką
     
    ch3mn3y lubi to.
  4. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki. Mysle, ze dzisiaj zamowie.

    A monitor troche stary jest i ma tylko vga. Niestety tylko ten mam u siebie w pokoju, a luboe grac na lozku :)

    W sumie jakby mogl ktos spojrzec, moze ja cos przeoczylem:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5008497975

    A oplaca sie dolozyc 20zl do slima z rgh i 12 miesiecy gwarancji (bez lt3.0)? Wg mnie nie, ale moze jednak?

    Wifi az tak mi nie potrzebne, choc na pewno jest przydatne, ale w sumie od tv do routera mam 0.5 metra tylko. Jest cos w slimie oprocz wifi co jest warte tych 20zl i braku lt?

    Sent using C6833 - AICP/GreatDevs
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Styczeń 23, 2015
  5. wampir1988

    wampir1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    118
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Libiąż
    Jest. Praktycznie bezawaryjna płyta główna i dużo cichsza praca konsoli co w nocy bardzo umila rozgrywkę. Lt Ci nie potrzebne przy rgh uwierz mi na słowo. A wifi przyda się żeby konsola aktualizowała sama okładki gier w bibliotece.

    tapnięte eS Czwórką
     
    ch3mn3y lubi to.
  6. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie masz racje. Po co marnowac plyty, jak nie trzeba ich uzywac.

    Przemysle to. I tak wysylka najwczesniej w poniedzialek, a wiec zamowic moge nawet w niedziele/poniedzialek rano.

    Plusem jest jeszcze to, ze jasper jest biala, a slim czarny co bardziej pasuje do tv :p

    Jeszcze takie pytanie:
    http://support.xbox.com/pl-pl/xbox-360/accessories/add-remove-hard-drive
    jak widze na tym, to w slimie poza wbudowana pamiecia 4gb jest tez miejsce na dysk.
    Dysk ten musi miec odpowiednia obudowe? czy moge wlozyc taki "nagi" dysk jak do kompa?
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 23, 2015
  7. wampir1988

    wampir1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    118
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Libiąż
    Możesz wsadzić bez obudowy tylko czymś miekkim go obłóż żeby nie latał.

    tapnięte eS Czwórką
     
    ch3mn3y lubi to.
  8. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ahah. Dzieki, ale obudowa da sie jakos dokupic pewnie? Popatrze na allegro

    Sent using C6833 - AICP/GreatDevs
     
  9. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mysle, ze juz wszystko wiem i dziasiaj zamowie Xboxa (o obudowie na dysk pomysle pozniej).

    Jeszcze jedno: rozumiem, ze robie iso2god, potem kopiuje, ale gdzie? Czesc stron podaje \Content\0000000000000000, a czesc \games (wtedy DLC do \Content)
    i jak wlacze to jak gra bedzie widziana?
    Jako wlozona plyta, czy juz zainstalowana?
    I jak to dziala z wieloplytowymi tytulami?
    I co jest lepsze - xex czy god?

    I czy przy rgh mozna spokojnie laczyc sie z netem (nie grac). chodzi mi, czy bedzie zaliczac mi trofea i takie tam, czy konsola bedzie normalnie widziana na koncie Microsoftu?
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 25, 2015
  10. rastaman2626

    rastaman2626 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    N S
    na dysku tworzysz folder np gry
    i jak włączysz na konsoli fsd czyli alternatywny dash, tam ustawiasz ścieżkę aby wyszukiwało gry z tego folderu
    gry będą już jako zainstalowane na dysku
    wielkopłytowe gry pierwszą płytę do god pozostałe do xex i umieszczasz w folderach dvd1, dvd2 itd.
    nie ma różnicy poza wyglądem

    aby zaliczało Ci osiągnięcia nie musisz łączyć sie z internetem
    jeśli się połączysz dostaniesz bana
    chociaż jest alternatywa dla XBLA
     
    ch3mn3y lubi to.
  11. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola juz zamowiona

    Czyli wogole nie moge sie podalczyc do neta? Nie chodzi mi o wykupienie Live i graniue, bo multi mnie za bardzo nie interesuje, ale bardziej o obecnosc konta online, osiagniecia (choc tu juz odpowiedzieliscie), pobieranie okładek (jak @wampir1988@wampir1988 wspomniał wcześniej), czy wogole dostep do neta przez przegladarke. To wszystko moze spowodowac zbanowanie?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie walczysz przeglądarki, nic co jest wspólne xbox live nie wlaczysz
     
    ch3mn3y lubi to.
  13. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Troche slabo, ale przezyje. Czyli jakiekolwiek podlaczenie z netem (np podlaczenie pod wifi), bez zadnego pobierania (poza automatycznym, ktory xbox najpewniej zrobi i podlaczeniem konta) moze skutkowac banem...

    Dobrze wiedziec, dzieki wszystkim
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nawet nie polaczy aie z live. Wszyscy serwisanci przynajmniej jakich znam z gory blokują konsoli połączenia xbox libr
     
  15. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok
    Bo chcialbym podlaczyc, zeby FSD pobieralo okladki, ale, zeby bana nie dostac
     
Wczytywanie...

Poleć forum