1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pare pytanek od świerzaka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bleub, Kwiecień 5, 2010.

  1. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.
    Mam pare pytań odnośnie konsoli. Po 1., jeśli kupiłbym konsolę zbanowaną, to rozumiem, że nie mogę odpalać na niej gier z dysku, lecz gry zapisane na płytkach jak i zapisywanie sejwów na kartę pamięci - wszystko to będzie działać, tak? (a tak btw, to można zapisywać normalną nagrywarką DVD dane na płytę o podwójnej pojemności - 8,5GB?) Jeśli się mylę, to proszę o wyjaśnienie...
    Po 2. Myślę nad zakupem monitorka Gateway panoramki 22cale full HD za ok 450zł - wystarczy do komfortowego grania?
    Po 3. Szukam konsoli taniej, możliwie do 600zł (przerobiona) - czy za tą cenę nie będzie mocno styrana lub z szemranego źródła ;f?
    Z góry dzięki za rozwianie moich wątpliwości i pozdrawiam :]!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Tak
    2. Wystarczy wtedy potrzebny będzie kabel VGA
    3. Za 600zł kupisz zbanowanego Falcona lub Jaspera Elite
     
  4. Sebaaaaa310

    Sebaaaaa310 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    1- Idzie odbanować dysk zobacz na allegro.
    2- Ja kupiłem t\kabel VGA z przejściówką na słuchawki za 13zł i ładny obraz więc jest ok
    3- Jaspera dostać będzie trudno ale falcona dostaniesz za 600zł
     
  5. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mówicie, że potrzebny będzie kabel VGA, a czy nie mogę po prostu podłączyć konsoli do monitora za pomocą kabla HDMI (oczywiście, jeśli monitor będzie takowe wyjście posiadał)?
    Powiedzcie mi jeszcze dosłownie w jednym zdaniu, czym się różnią Falcon od Jaspera?
     
  6. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Jeżlei monitor ma wejscie hdmi i konsola też będzie miała to oczywiście - możesz podłączyć. Możesz również podłązyć zamiast kablem VGa, kablem - DVI-HDMI


    Falcon się rózni od Jaspera tym, że Jasper ma poprawione chłodzenie i minimalną szansę na ROD
     
  7. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  8. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    jasper i falcon roznia sie tym ze maja inna plyte glowna (ja tam dokladnie nie wiem czm to konkretniej sie rozni) i ze nosze konsole tpu jasper maja poprawione chlodzenie a co za tym idzie mniejsze ryzyko przegrzania sie konsoli czyli zmniejsza ryzyko RRODa (Red Ring's od Death)
    a jesli monitor bedzie mial wyjscieHDMI i konsola z tylu tez bedzie miala takowe to oczwiscie ze bedziesz mogl podlaczyc :) pozdrawiam
     
  9. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    JASPER NIE MA POPRAWIONEGO CHŁODZENIA TYLKO JEST WYKONANY W MNIEJSZYM PROCESIE TECHNOLOGICZNYM (65nm)!
     
  10. lozo55

    lozo55 Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    259
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sulecin, Poland
    proponuje się nie udzielać, jeśli (edit) nie chcesz wprowadzić ludzi w błąd.
     
  11. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a gdzie się pomyliłem? A no tak. Jasper jeszcze pobiera mniej prądu.
     
  12. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Jasper to jest inna technologia wykonania płyty głównej geniusze.. Nie ma nic wspólnego z poprawionym chłodzeniem. Chłodzenie możesz poprawić w serwisie jak masz jakiegoś zephyra lub xenona.
     
  13. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    amerigo dobrze że są tacy ludzie jak Ty.
     
  14. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Bardzo mi pomogliście :]
    Mam jeszcze jedno pytanie - Czy mogę przerobić sobie Xboxa samodzielnie we własnym domku?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak sam napisałeś jesteś Świeżak odpowiedź brzmi nie.
    PS Ja nie wiem co ludzie mają z tym poprawionym chłodzeniem hehe. Dzieciom na allegro wcisnąć można wszystko:)
     
  16. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok. Jestem jeszcze nieobeznany co do tej konsoli - na codzień tracę wolny czas i psuję oczy przy PSP, w której to modding traktowany jest na nieco innych zasadach.
    Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia.
     
  17. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jednak mam jeszcze 1 pytanie - z pozoru głupie, ale jednak dla mnie ważne.
    Czy jak zakupię sobie wersję Arcade, to mogę do niej podłączyć normalny dysk od komputera?
     
  18. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Nie. Możesz dokupić specjalny dysk z Allegro.
     
  19. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Monitor w zupełności wystarczy :) Ja mama właśnie taki monitor podpięty do konsoli. Geteway 2201 czy jakoś tak 22" z wejściem HD i jak dla mnie to gra sie bardzo fajnie.
     
  20. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    CO?
    Oczywiście, że można, ale nie będzie on spełniał funkcji dysku konsoli, tj. nie będziesz mógł instalować gier, ale np. odtworzysz muzykę, obejrzysz filmy, pooglądasz zdjęcia itp.
     
Wczytywanie...

Poleć forum