1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

parenaście pytań odpowiecie koledzy bardzo proszę

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Life92, Październik 12, 2011.

  1. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam wszystkich kolegów z forum;

    Zanim się zarejestrowałem sporo czytałem ale i tak mam wiele wątpliwości i proszę o wyrozumiałość i o odpowiedzi

    1)Aktualna najnowsza przeróbka na liteona np v1 to 2.0 tak? wiadomo coś o nowej już?
    2)Czy na tej 2.0 pójdą mi wszystkie najnowsze gry jak i te z ap 2.5 i jak i te np co chodziły mi na ixtreme 1.6(ale bez patchowania)?
    (to znaczy gry z 2.5 ap i te starsze co były na 1.6 pójdą normalnie bez przepuszczania ich przez abgx360 bo mam je na płytach
    3) Czy na lt 2.0 gry jak się pobierze to już w abgx360 jest zawsze jakiś patch co je pozwoli uruchomić?
    4)Koledzy drodzy a na chwilę obecną jaki jest najnowszy dashboard i czy szykuje się jakiś nowy? i czy warto wgrywac np ten najnowszy co teraz jakis jest?
    5) I Jak ma się koledzy nagrywanie gier tych XGD3 jakoś tak po pobraniu takiej gry trzeba coś w pliku zmieniać czy normanie wrzucać do img burn?
    6)i ostatnie dwa pytania jaki img burn musi byc jaka wersja by nagrywac te najnowsze gry? i czy jest jakis poradnik jak nim nagrywac bo do clone cd widziałem ale do tego nie
    7) czy gry np JTAG pójdą na lt 2.0?



    i raczej tyle proszę o odp na te pytania bardzo proszę i na pewno komuś się to sprzyda jak zostaną udzielone odpowiedzi.Ponieważ tu są wszystkie pytania jakie może przeważnie świeżak zadac
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. OrangeMan

    OrangeMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Biestrzykowice
  4. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzięki wielkie czyli kolego jak byś mógł podać najnowszy dash i czy dasha wgrywa się np tego najnowszego pierw a później lt 2.0?

    kolego i ostatnie dwa pytanka czy po pobraniu gry z XGD3 będzie już plik dvd? i wtedy obraz do abgx360 (chodzi oto,czy te gry z XGD3 co wyszły to już są w bazie abgx360 i je poprawnie przeleci bo piszą ludzie że na razie abgx360 nie obsługuje XGD3 czyli jak je mam wypalić? bo gram offine

    i to tyle kolego możesz na te pytania odpowiedzieć? będę wdzięczny pozdrawiam

    aha i co do twojej pierwszej odpowiedzi:

    1)Tak 2.0 jest nowa

    czyli nowa jest 2.0 czy oprócz niej jakaś jeszcze jest?
     
  5. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    najnowszy flash to Lt + 2.0,
    jeżeli nawet nie ma pliku .dvd po pobraniu gry to możesz łatwo go sobie stworzyć w notatniku kilkanascie sekund pisania
    obecnie abgx nie ma najnowszych patchy wiec nie ma sensu przepsuszczac przez niego gry z xgd3 a jeżeli grasz offline to zupełnie nie widze takiego działania ale jeżeli hcesz to nikt ci nie zabroni a z obrazem gry nic sie nie stanie
     
  6. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli pobierając grę np z xgd3 i nie ma np jej w bazie abgx360 to uruchomi mi się jak gram offine? czy może nie bedzie jakiegoś patcha i się nie uruchomi?

    plik dvd wiem jak stworzyć już ;p

    i kolego jaki jest najnowszy DASH BOARD? I CZY WGRYWA SIĘ GO PRZED PRZERÓBKĄ NA 2.0 CZY PO?
     
  7. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    jeżeli dobrze nagrasz na płyte bez problemu powinno sie uruchomic, sam nagrywałem gow 3 i smiga az miło a przez abgxa nie przepuszczałem
    najnowszy dashboard to 13604 i najlepiej wgrac go przed przeróbką jeżeli obecnego dasha masz ponizej 13146
     
  8. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przepraszam,że tak truję ale jeszcze spytam tak:

    1)dashboard to 13604 można go spokojnie wgrać? bo ktoś pisał,że nie zalecają na razie co ty na to?

    2) czy jest jakiś sposób na nagrywanie gier XGD3 tak,żeby błędy jak w instrukcji na forum nie wyskakiwały? jest jakiś sposób bo coś chyba gdzieś czytałem prosze o odp
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    1)będzie ci napewno potrzebny jak masz dash 13xx możesz wgrywać nie usuwa przeróbki
    2)są dwa najnowszy img burn lub clone cd
     
  10. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)AHA CZYLI np jak pobiorę najnowszego img burn to te błędy już nie wyskoczą podczas nagrywania?

    2i,że tak spytam podobno przy aktualizacji dasha najnowszego wyskakuje nie raz jakiś błąd o ile się nie myle e66 jakoś tak? czy on wyskakuje czy to jednorazowy przypadek?>?

    3 i wgranie najnowszego dasha nie usuwa przeróbki ale może spowodować jakieś fikusy w grach?
     
  11. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    1)sciagasz imgburn 2.5.6 i tutaj nie ma zadnych błedów tak jak w tej instrukcji http://nickthegr33k.eu/XGD3burn.pdf
    2)nie wiem pierwsze słysze ale sam narazie wstrzymuje sie z wgrywaniem tego dasha jak bedzie go potrzebowała jakas gra w ktorą bede chcial zagrac wtedy nagram jak wszystko bedzie wporzadku trzeba sledzic sytuacje na forum
    3)nie usunie ci przerobki jak masz dasha powyzej 13146 a o bledach nic nie wiem
     
  12. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    aha czyli ty mówisz,że nie wgrywasz najnowszego dasha czyli bezpieczny przed tym najnowszym jaki jest? i jaki wgrac oprócz tego najnowszego?
    2) czy bez tego najnowszego te gry co teraz wyszły pójdą czy wymagany jest najnowszy dash?

    i odnośnie tego:

    Jak nagrywasz XGD3 to w User Specified wpisujesz 2133520 a jak nagrywasz XGD2 to 1913760.

    czyli musze te jakieś liczby wpisywac? czy moze w tym nowym img same sie te liczby ładują?
     
  13. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale jesteś tępy. Użyj szukajki a wszystko znajdziesz Ty śmierdzący leniu a nie będziesz forum zaśmiecał przedszkolnymi pytaniami. Na każdą odpowiedź masz kolejne pytania. I żeby były one mądre to bym się nie czepiał ale jak to czytam to aż mnie trzęsie że w Polsce tacy ludzie są. I jak tu ma być dobrze ?!?
     
  14. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ponawiam panowie pytanie

    1 aha czyli ty mówisz,że nie wgrywasz najnowszego dasha czyli bezpieczny przed tym najnowszym jaki jest? i jaki wgrac oprócz tego najnowszego?
    2) czy bez tego najnowszego te gry co teraz wyszły pójdą czy wymagany jest najnowszy dash?

    i odnośnie tego:

    3Jak nagrywasz XGD3 to w User Specified wpisujesz 2133520 a jak nagrywasz XGD2 to 1913760.

    czyli musze te jakieś liczby wpisywac? czy moze w tym nowym img same sie te liczby ładują?

    4i czy coda 5 moge przeleciec przez aktualnie najnowszego abgx360 i dopiero pójdzie mi na 2.0? bo teraz nie działa


    5aha kolego mówią,że pierw trzeba oryginalny fw wgrac do napędu poznej dash i na końcu lt 2.0 a nie da się odrazu dash i lt 2.0? bo ktoś pisał,ze bład wywala jak się od razu wgrywa
     
  15. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    koledzy odpowie ktoś? bardzo prosze

    przepraszam za drugi post pod poprzednim
     
  17. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  18. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W przypadku xgd2 musisz ustawić na user specified i wpisać 1913760.
    W przypadku xgd3 zaznaczasz tylko opcję calculate optimal
     
  19. Life92

    Life92 Banned

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dziękuje kochany !Chris von D a odpowiesz tylko na to jeszcze?

    1)xgd2 czyli ten format mają te stare gry typu ap 2.5 tak?

    2)czy tego najnowszego dasha polecasz już wgrać?czy może nie?

    3) i ostatnie przy wgrywniu dasha to pierw trzeba oryginalny fw pozniej dash i na koniec lt 2.0? czy od razu mozna z mojego aktualnego dasha na tego najnowszego i potem na lt 2.0?(mówią,że jeśli sie nie wgra pierw oryginalnego to się nie powiedzie aktualizacja dasha co ty na to?
     
  20. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1 tak
    2 jeśli chcesz grać po sieci to dash wymagany, jeśli nie, to zbędny
    3 zaleca się najpierw oryginalny, ale przy 2.0 podobno nie ma żadnych problemow. Jeżeli jednak chcesz najpierw aktualizować, to zacznij od 13146
     
  21. Qrczak

    Qrczak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pierwsze słysze...
     
Wczytywanie...

Poleć forum