1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pasta Pod GPU

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bartek2011, Styczeń 7, 2012.

  1. Bartek2011

    Bartek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko wie ktos z was moze czy po nalozeniu pasty pod GPU moge normalnie odpalic xboxa czy maja byc odlaczone wiatraczki zeby sie zagrzal troche wylaczyc go zeby ostyg i znowu?? czy od razu moge podlaczyc wiatraczki i grac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    od razu mozna grac
     
  4. jojo_sct

    jojo_sct Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zanim jeszcze podłączysz wiatraczki i do końca przykręcisz płytę to zobacz czy po włączeniu radiatory się grzeją, bo już nie raz się tak zdarzało że ktoś nałożył za dużo albo za mało pasty i chip czy tam rdzeń nie oddawał dobrze ciepła do radiatora.
    No chyba że już nie raz smarowałeś procek w kompie i masz wprawę to możesz sobie odpuścić ;)
     
  5. Bartek2011

    Bartek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    najpierw wlaczylem bez wiatraczkow to palili sie 3 diody zagrzal sie to zgasla 1 i palily sie 2 wylaczylem go na pare minut zeby ostyg bo tak na youtube bylo ale walczylem go znowu i znowu byly 3 diody jak sie zagrzal to 2 . Wie ktos moze o co chodzi?:p nie wiem czy na smieci mam go wywalic czy co zrobic
     
  6. jojo_sct

    jojo_sct Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak świeciły się 2 to był sprawny tylko nie miałeś kabla do TV podłączonego ;)
    A dzieje się tak dlatego że jak się nagrzeje to luty pod gpu zaczynają przewodzić a jak ostygnie to jest lipa, także proponuję oddać do profesjonalnego serwisu bo tak jakiegoś trwalszego efektu nie osiągniesz :p
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    2 diody oznaczają przegrzanie, a nie jakiś tam brak kabla.
     
  8. jojo_sct

    jojo_sct Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tego co pamiętam to u mnie były 2 czerwone diody jak kabla do TV nie podpiąłem ale jeszcze się upewnie
     
  9. ZozeX

    ZozeX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2 diody to sygnał przegrzania , sprawdź czy dobrze dokręciłeś radiatory.

    @jojo , brak kabla to 4 diody

    @Bartek , takie metody naprawiania na nic się zdają , proponuje wysłać do serwisu , zapłacić i mieć sprawną bądź kupić jaspera / slima i mieć spokój na długo.

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum