1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Patchowanie gier oraz Activite.iso

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez SnoopX360, Kwiecień 22, 2010.

  1. SnoopX360

    SnoopX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    witam wszystkich

    dzisiaj dostalem konsole z firmware 1.6 i mam kilka pytań dotyczących wypalanie gier pod moj ixtreme

    Z tego co wiem pod moj firmware potrzebny jest activite iso, no dobrze ale po co on tak wlasciwie jest ? czy wgrywajac tego activite bede musial patchowac gry ?
    na jakiej zasadzie polega patchowanie gier ? pod moj ixtreme ?
    czy gra z wave 2 badz 3 musza ja patchowac pod ixtreme 1.6 czyli do wave 4 bo z tego co wiem to sie pa****e w druga strone.:confused:
    Bede wdzieczny jesli ktos odpowie na wszystkie moje pytania :shisha
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Activate.iso się nie wgrywa tylko nagrywa na DVD+R DL . I nie musisz wtedy paczować gier z wave4 i wyżej aby odpaliły na 1.6 tylko przed grą wkładasz activate.iso i podmieniasz , po wczytaniu na płytę z grą .
     
  4. SnoopX360

    SnoopX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a jesli gra posiada nizszy wave niz 4 ?
     
  5. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to nie musisz nic robic wkladasz plyte i grasz
     
  6. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    iXtreme 1.6 to wave 3 , wave 4 ma ix 1.61.Jesli masz 1.6 to gre z wave 4 musisz spatchowac na wave 3 ;)
    Jesli chcesz uzywac activite.iso to nie musisz patchowac, jednak musisz podmieniac plyty.
    Jesli chcesz grac bez podmieniania patczujesz na wave 3.
     
  7. SnoopX360

    SnoopX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no dobrze ale dzisiaj napotkalem cos takiego ze jak wypalilem plyte fifa10 z wave 3 bez patchowania to i tak po wlozeniu plyty do napedu wyswietlil mi sie obraz Xbox360 moje pytanie, co zrobilem zle ?
    aha chcialem dodac ze byc moze obraz jest uszkodzony a mianowicie po sprawdzeniu przez agbx widnieje napis There is no verified rip of xex CRC 3d4CFDB9 in the online database

    Werification falied

    Kolejna plytka do wyrzucenia a mianowicie wypalilem dirt 2 wszytko w agbx bylo ok ale mimo to nie dziala chcialem dodac ze dirt 2 posiada tez wave 3 czyli jednak wniosek taki ze musze patchowac gry mimo to ze posiadam ix 1.6 do wave 3

    Tym razem spachowalem dirta do wave 3 i co to samo ! nie dziala 3 plyta out ;/

    bede wdzieczny jak ktos mi pomoze, chcialem jeszcze sprobowac przez activite iso no ale za bardzo nie chce mi sie co chwilie plytki wymieniac wole patchowac obraz co jest wygodniejsze no ale niestety patchowanie nie dziala nie wiem co robie zle, wydaje mi sie ze robie wszystko dobrze instrukcje krok po kroku raczej nie klamia...
     
  8. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jestes pewny ze masz 1.6 ? Mysle ze powinny ci te plyty odpalic , jesli nie to moze masz jednak masz innego ix.
    Sprobuj jeszcze przerobic do wave 2 i dopiero wypalic bez sprawdzania w abgxie
     
  9. SnoopX360

    SnoopX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no wlasnie tez tak myslalem, wave 2 bez problemu mi odpalilo wczoraj jak wypalilem def jam icon dzis spruboje jeszcze z nowszymi grami
     
  10. Kris22

    Kris22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeśli masz napęd hitachi i xtreme (jak ci nie zależy na xbox live :> czyli banan jak podepniesz) to ten tandem czyta wszystkie przeróbki - niech robią wave6 :p i tak sobie poradzi, grałem na tej przeróbce w tekkena 6 , ac2 i wszystko pięknie chodziło..

    jak masz coś nowszego to rzeczywiście pozostaje patchować ew. downgrade zabezpieczeń danej gry na niższy poziom.
     
Wczytywanie...

Poleć forum