1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Patch'owanie Wave ?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez michalek, Listopad 14, 2010.

  1. michalek

    michalek Banned

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam pytanie . Czy jak mam wersje Przeróbki LT lub iXtreme 1.6 to musze patchować Wave ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    Nie musisz, ale lepiej jest patchować na Wave 3, ponieważ unikniesz ciągłego wkładania 'Activate.iso'
     
  4. lukaszwakar

    lukaszwakar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry, że odświeżam starszy temat, ale mam pytanie:
    mam "chyba" iXtreme 1.6 i patch*je gry do Wave 3, jednak aby uruchomić grę muszę włożyć Activate.iso, bez tego gra nie działa. Czy może mi ktoś powiedzieć co muszę zrobić aby uniknąć wkładania Activate.iso?

    Co do wersji iXtreme nie jestem pewny, bo osobiście go nie wgrywałem:)
     
  5. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W takim razie nie masz IE1.6 ponieważ ten FW obsługuje właśnie wave >= 3. Prawdopodobnie masz IE1.51, który z tego co pamiętam obsługuje wave 2. Jedna troche tu jest nieścisłości ponieważ Activate.iso został stworzony dla IE1.6 aby uruchomić gry z wyższym wavem niż 3 i nie obniżajac wavea. Do sprawdzania i patchowania najlepszy ABGX a to zmiany samego wavea - 360WavesPatcher. Sam posiadam IE1.6 i obniżałem z 4 na 3 (360WavesPatcher) i działa poprawnie. Sprawdz wszytko jeszcze raz.
    Pamietaj że ABGX zawsze patch-uje do wersji pierwotnej danego tytulu a nie do takiej jaki masz FW.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    masz ale pewnie ix 1.61 ktory obsługuje wave 4
    ix 1.51 nie obsługuje activate.iso wiec tego na pewno nie masz
    spaczuj cos na wave 4(cos co ma wyzszy wave niz 4) i zobacz
    z nizszych wave nie paczuj na wyzszy
     
  7. lukaszwakar

    lukaszwakar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem 2 płyty z tą samą grą z Wave 4 oraz spatchowaną do Wave 3 (przez 360WavesPatcher) - obie działały, jednak dopiero po wcześniejszym wczytaniu Activate.Iso. Bez Activate.Iso nie widzi płyty z grą.

    Jeżeli mam rzeczywiście ix 1.61 a wszystko na to wskazuje to na chwilę bez Activate.iso nie będą działały gry - tak zrozumiałem to z tematu: "Activate.iso - jak to działa".
    Dziękuje bardzo za pomoc
     
  8. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Nie dzialaly Ci gry z Wave 3 i 4?
    A Ty przypadkiem nie pat****esz i potem znow przepuszczasz przez abgx'a ?
     
  9. goti

    goti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam nastepujace pytanie. Sciagnalem Alice Madness Returns. Mam iextreme 1.5 i zawsze patchowalem gry do wave 3 z uzyciem 360 waves patcher. Alice mam wave 11. Jak sprawdze gre agbxem i spat****e gre do wave 3 to bedzie dzialac?
     
  10. marcing85

    marcing85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tak właśnie robiłem z każdą grą, też mam Ixtreme 1.5 i wszystko działało. Aż do dzisiaj jak ściągnołem sobie nowy dash. I k...wa nic nie działa. Spokojonie będzie działać.
     
  11. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a ma ktoś może najnowszy wavespatcher 2.1.9 albo może wie gdzie ściągnąć zadarmo
     
  12. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Google.pl --> wavespatcher 2.1.9 --> pierwszy link wybrane na chybił-trafił i działa :) --> MEGAUPLOAD
     
  13. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wavespatcher 3.0.5

    witam ściągnolem sobie wavespatcher 3.0.5 i w nim są 2 opcje z AP2,5 o co z tym chodzi bo wiem że można też paczować na ap o co w tym chodzi
     
  14. matcheo

    matcheo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałem się tylko upewnić, jeżeli posiadam ixtreme 1.61 a jak chce spatchować grę np: z wave 13, to mam patchować na wave 4 ?? Posiadam dash 13599.0
     
  15. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wavespatcher

    z tego co ja wiem to musisz przerobić na wave 3 z resztą sprawdź inne gry z jakim wavem ci chodzą
     
  16. AIsen

    AIsen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Nagralem Fife 11 na wave 3 mam przeróbkę 1.6 ixreme, wkładam płytkę do xboxa i pokazuje ze to gra ale przy włączaniu wyskakuje błąd ze nie może rozpoznać płyty to znaczy że płyta może być uszkodzona czy tkwi w tym inny problem??
     
  17. esc0re

    esc0re Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam taki problem. Pobralem dzisiaj gre Alan Wake. Przepuscilem przez abgx360 i nagralem na plytke. Podczas nagrywania wyskoczyl jakis blad: session fixation error writing lead out. Ale po kliknieciu sproboj ponownie ruszylo. Gdy wkladam juz nagrana plytke do X'a to wyskakuje odczytywanie a pozniej tylko otworz naped. Niewiem o co chodzi.
    Czy trzeba patchowac wave? Kiedys tak robilem ale teraz mam przerobke LT+ 1.9 lub 1.91 nie jestem pewny, i o ile mi wiadomo nie trzeba nic patchowac tylko abgx.
    Ta nagrywarka nagralem juz kilka gierek i wszystkie ladnie chodza a Alan nie ;(. Wlozylem nagrana plyte spowrotem do PC i przepuscilem przez abgx i wszystko wydaje sie byc w porzadku.
    Log z IMGburn:
    I 15:49:14 ImgBurn Version 2.5.1.0 started!
    I 15:49:14 Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (6.1, Build 7100)
    I 15:49:14 Total Physical Memory: 3*669*560 KB - Available: 1*941*140 KB
    W 15:49:14 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    I 15:49:14 Initialising SPTI...
    I 15:49:14 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 15:49:14 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (G:) (Unknown (0x0F))
    I 15:49:14 -> Drive 2 - Info: ATAPI DVD A DH20A4H QP53 (H:) (ATA)
    I 15:49:14 -> Drive 3 - Info: TSSTcorp CDDVDW SH-S223Q SB00 (F:) (ATA)
    I 15:49:14 Found 2 DVD±RW/RAMs and 1 BD-ROM!
    I 15:49:48 Operation Started!
    I 15:49:48 Source File: D:\Gry xbox360 do nagrania\Alan Wake X360\Alan Wake X360.dvd
    I 15:49:48 Source File Sectors: 3*827*488 (MODE1/2048)
    I 15:49:48 Source File Size: 7*838*695*424 bytes
    I 15:49:48 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 15:49:48 Source File Volume Set Identifier: ec67c000MS UDFBridge
    I 15:49:48 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 15:49:48 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 15:49:48 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 15:49:48 Destination Device: [0:1:0] ATAPI DVD A DH20A4H QP53 (H:) (ATA)
    I 15:49:48 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RICOHJPN-D01-67) (Speeds: 4x; 6x; 8x)
    I 15:49:48 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 15:49:48 Write Mode: DVD
    I 15:49:48 Write Type: DAO
    I 15:49:48 Write Speed: 2,4x
    I 15:49:48 Link Size: Auto
    I 15:49:48 Lock Volume: Yes
    I 15:49:48 Test Mode: No
    I 15:49:48 OPC: No
    I 15:49:48 BURN-Proof: Enabled
    W 15:49:48 Write Speed Miscompare! - MODE SENSE: 5*540 KB/s (4x), GET PERFORMANCE: 4*432 KB/s (3,3x)
    W 15:49:48 Write Speed Miscompare! - MODE SENSE: 5*540 KB/s (4x), GET PERFORMANCE: 4*432 KB/s (3,3x)
    W 15:49:48 Write Speed Miscompare! - MODE SENSE: 5*540 KB/s (4x), GET PERFORMANCE: 4*432 KB/s (3,3x)
    W 15:49:48 Write Speed Miscompare! - MODE SENSE: 5*540 KB/s (4x), GET PERFORMANCE: 4*432 KB/s (3,3x)
    W 15:49:48 Write Speed Miscompare! - Wanted: 3*324 KB/s (2,4x), Got: 5*540 KB/s (4x) / 4*432 KB/s (3,3x)
    I 15:49:48 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 15:49:48 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 15:49:48 User Specified L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 15:50:52 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 15:50:53 Filling Buffer... (40 MB)
    I 15:50:54 Writing LeadIn...
    I 15:50:56 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3827487)
    I 15:50:56 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3827487)
    I 15:50:56 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    I 16:02:45 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3827487)
    I 16:14:38 Synchronising Cache...
    I 16:14:41 Closing Track...
    I 16:14:43 Finalising Disc...
    W 16:17:17 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0%, 0/3) - Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:17:17 Finalise Disc Failed! - Reason: Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:17:17 Retrying (1 of 3)...
    W 16:19:53 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0%, 0/3) - Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:19:53 Retry Failed - Reason: Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:19:53 Retrying (2 of 3)...
    W 16:22:23 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0%, 0/3) - Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:22:23 Retry Failed - Reason: Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:22:23 Retrying (3 of 3)...
    W 16:24:57 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0%, 0/3) - Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:24:57 Retry Failed - Reason: Session Fixation Error Writing Lead Out
    W 16:29:58 Retrying (4)...
    I 16:30:59 Exporting Graph Data...
    I 16:30:59 Graph Data File: C:\Users\LUK\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_DVD_A_DH20A4H_QP53_10-WRZESIEŃ-2011_15-49_RICOHJPN-D01-67_2,4x.ibg
    I 16:30:59 Export Successfully Completed!
    I 16:30:59 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:41:11
    I 16:30:59 Average Write Rate: 5*383 KB/s (3.9x) - Maximum Write Rate: 5*620 KB/s (4.1x)
    I 16:30:59 Cycling Tray before Verify...
    W 16:31:12 Waiting for device to become ready...
    I 16:32:47 Device Ready!
    I 16:32:51 Operation Started!
    I 16:32:51 Source Device: [0:1:0] ATAPI DVD A DH20A4H QP53 (H:) (ATA)
    I 16:32:51 Source Media Type: DVD+R DL (Book Type: DVD-ROM) (Disc ID: RICOHJPN-D01-67) (Speeds: 4x; 6x; 8x)
    I 16:32:51 Image File: D:\Gry xbox360 do nagrania\Alan Wake X360\Alan Wake X360.dvd
    I 16:32:51 Image File Sectors: 3*827*488 (MODE1/2048)
    I 16:32:51 Image File Size: 7*838*695*424 bytes
    I 16:32:51 Image File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 16:32:51 Image File Volume Set Identifier: ec67c000MS UDFBridge
    I 16:32:51 Image File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 16:32:51 Image File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 16:32:51 Image File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 16:32:51 Read Speed (Data/Audio): MAX / MAX
    I 16:32:51 Verifying Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3827487)
    I 16:32:51 Verifying Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3827487)
    I 16:32:51 Verifying Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    I 16:38:35 Verifying Layer 1... (LBA: 1913760 - 3827487)
    I 16:44:09 Exporting Graph Data...
    I 16:44:09 Graph Data File: C:\Users\LUK\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_DVD_A_DH20A4H_QP53_10-WRZESIEŃ-2011_15-49_RICOHJPN-D01-67_2,4x.ibg
    I 16:44:09 Export Successfully Completed!
    I 16:44:09 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:11:17
    I 16:44:09 Average Verify Rate: 11*307 KB/s (8.2x) - Maximum Verify Rate: 16*448 KB/s (11.9x)


    Screen z abgx: http://i.imgur.com/bcRNJ.jpg
    Prosze o pomoc.
     
  18. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam problem z grą nfs shift2 , miałem jakiś rok przerwy z xboxem i nie jestem na bieżąco . mianowicie obraz sprawdzony abgxem i wszystko ok , płytka nagrana obraz na płycie sprawdzony i także jest ok . wkładam płytkę do konsoli i jest tylko otwórz napęd . napęd hitachi nie pamiętam jaki ixtrem ale był chyba tylko jeden . ostatnie gry jakie chodziły to sniper , cod black ops . płytki verbatim , poszły już 3 sztuki
     
  19. mpelson

    mpelson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Darłowo
    Witam, mam starą przeróbkę bodajże 1.51(ta pierwsza na liteona), zawsze patchowałem to wave3(?) Które z nowych gier pójdą mi w ten sam sposób? Chodzi mi m.in. Driver, Gears 3 itd.
     
  20. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    właściwe żadne chyba że masz dasha 13xxx . te co podałeś wogule już nie pójdą na chwile obecna nikomu z lt
     
Wczytywanie...

Poleć forum