1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Październikowa aktualizacja Xbox One dla wszystkich

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Shady1991, Październik 16, 2014.

  1. Shady1991

    Shady1991 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    176
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    [​IMG]



    Dzisiejszego dnia wszyscy posiadacze Xboksów One przed rozpoczęciem rozgrywki muszą pobrać październikową aktualizację. Patch wprowadza do urządzenia wiele usprawnień i poprawia kilka kluczowych elementów.

    Tak prezentuje się lista najważniejszych poprawek:

    • Przebudowa Snap Center – od teraz zainteresowani gracze otrzymają szybki dostęp do listy znajomych, wiadomości, Game DVR, zegara, wskaźnika baterii, grup.
    • Szybkie nagrywanie rozgrywki – dwukrotne kliknięcie przycisku Xbox i następnie potwierdzenie przez X pozwala zapisać ostatnie 30 sekund gry.
    • Znajomi – nowa zakładka dla listy znajomych, gdzie szybko sprawdzimy aktywność przyjaciół na Xbox Live.
    • Odtwarzacz multimedialny – dodanie obsługi DLNA oraz formatu MKV.
    • MiniGuide – w krajach, gdzie dostępny jest OneGuide można korzystać z informacji o oglądanym programie.
    • OneGuide w nowych krajach – już niedługo uczestnicy programu Xbox Preview będą mogli korzystać z OneGuide w następujących krajach: Polska, Szwecja, Portugalia, Norwegia, Dania, Finlandia, Kolumbia, Szwajcaria, Rosja, Belgia.
    • Obsługiwane w Polsce sieci to: Astra 19.2 Kanały Niezakodowane, Astra 19.2 Wszystkie Kanały, Cyfrowy Polsat, DVB-T, DVB-T National Lineup, Multimedia Polska, NC+, Orange Polska, Telewizja na Kartę HD, Telewizja na Kartę SD, Toya, TVP (Astra), UPC Kaon, UPC MediaBox, Vectra.
    • Osiągnięcia – w aktywności można dzielić się swoimi osiągnięciami i zamieszczać komentarze.
    • Zakładka akcesoria – osoby, które korzystają z akcesoriów otrzymają specjalną zakładkę.
    • Ukrywanie aplikacji oraz gier – w zakładce Gotowe do Instalacji można ukrywać zbędne pozycje (np. stare gry)



    Zapraszam do pobierania i dzielenia się informacjami :) Ja zaraz instaluje ale z tego co widzę smuci mnie fakt, że nie ma informacji o komendach w języku Polskim


     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. remospl

    remospl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    160
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Witonia
    czyli polskie komendy dla kinecta nie wyszły...
     
  4. Shady1991

    Shady1991 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    176
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Już instaluje i będę sprawdzał, ale z informacji właśnie nic nie wynika na ten temat:(
     
  5. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    Niestety PL komend nadal nie ma.

    U mnie przestało chrobotać w dashu i w instant-on. Wreszcie jest normalnie i mam nadzieję, że już tak będzie. Do tego zauważyłem, że konsola się szybciej wyłącza. Nie mam też już tego wiercenia napędem gdy nie ma płyty w środku co mnie dobijało i musiałem trzymać płytę non stop w napędzie. Tuner ADB ITI-5800S niestety nie jest obsługiwany w sposób taki by móc go włączać i wyłączać, ale przełączanie działa. Włączyć go mogę przez OneGuide, wyłączyć tylko nie można automatycznie. Szkoda, że nadal nie można ustawić angielskiego języka sterowania głosowego przy polskim języku menu. Teraz mogę też ustawić serwer DLNA i go normalnie uruchomić na konsoli, wcześniej się nie dało, wyświetlało opcję: podłącz USB, teraz wyświetla podłącz USB lub serwer DLNA. Dla mnie duża zmiana na plus. Zakładka znajomi mi tylko wadzi bo zajmuje dużo a i tak nie mam znajomych.
     
  6. Shady1991

    Shady1991 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    176
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Brak języka Polskiego, ani możliwości ustawienia Polski jako regionu a języka jako Angielski. Czego nie rozumiem, Czechy mogą ustawić język angielski a my nadal ani angielski ani polski....

    Co do chrabąszczaka, ja również potwierdzam, brak odgłosów konsolka cichutka.

    Reszte jeszcze nie sprawdzona, będę edytować na bieżąco
     
  7. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    No lipa straszna z tym używaniem angielskich komend przy ustawieniu języka polskiego. Przecież to nie jest problem by ustawić było można, żadne dodatkowe operacje tylko umożliwienie w ustawieniach wybrania angielskiego i już. Zrobią fajną poprawkę, ale coś muszę spierdzielić zawsze i to drobnostkę w sensie technicznym, a dużą rzecz w sensie użytkowym...
     
  8. Shady1991

    Shady1991 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    176
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    No tak, tu się zgadzam, bo to jedynie odblokowanie funkcji, nic nie muszą poprawiać, tworzyć ani nic, tylko odblokować... Niestety mam nadzieje że tak jak Microsoft obiecał będą chociaż komendy angielskie
     
  9. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    A co ze stream'owaniem telewizji na komputer albo telefon bo nie mogę czegoś takiego znaleźć a miało się pojawić.
     
  10. MastaChaZ

    MastaChaZ Xbox One Xbox One Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Londyn
    a screenshoot można robić i wrzucać na facebook w miare szybko czy nie ?
     
  11. arczas89

    arczas89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom, Poland
    Może mi ktoś wyjaśnić jak ma działać to OneGuide np z operatorem telewizji kablowekj Vectra? Trzeba będzie mieć jakiś nowy typ dekoders TV, który przesyła informacje przez HDMI?
     
  12. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    Zapewne tak, jeśli masz analogową kablówkę to nic nie zrobisz, jak masz cyfrową to pewnie masz tunerek z HDMI i wtedy jego podpinasz. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie widziałem kablówki cyfrowej, która wchodzi bezpośrednio z kabla ze ściany na wejście antenowe TV ale może się mylę, wtedy to trzeba mieć akcesorium Xboxa, a mianowicie tuner TV, który chyba w PL jeszcze nie jest dostępny, a podpinać pod niego można np. naziemną telewizję cyfrową. Jak piszę bzdury to niech ktoś mnie poprawi. :)
     
  13. arczas89

    arczas89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom, Poland
    Chodiz mi o to, ze nie ruzmiem jak to ma działać. Mam dekoder telewizji hd od vectry. Podłączam go do Xboxa i moge oglądać TV za pomocą apki Xbox TV. To rozumiem. Pytam się w jaki sposób OneGuide będzie pobierał informacje co oglądam za pomocą dekodera. Czy to kabel HDMI przesyła te informacje (w takim wypadku czy potrzebny będzie specjalny dekoder, który zaoferuje Vectra jako nowy model) czy będzie to może działać na dotychczasowych dekoderach. Pytanie drugie to czy będzie potrzebny jakiś specjalny kabel HDMI.
     
  14. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    OneGuide informacje pobiera z internetu, podczas konfiguracji wybierasz dostawcę usług. Przez HDMI działa sterowanie tunerem typu włącz/wyłącz, zmień kanał.
     
  15. arczas89

    arczas89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom, Poland
    Lol działa:D Szkoda tylko, że trzeba mieć kabel IR żeby sterować dekoderem. Bo rzeczywiście sterowanie dekoderem działa przez hdmi włacz i wyłącz ale zmienianie kanałów to już kabel IR chyba trzeba mieć.
     
  16. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    Poprzez OneGuide można. W OneGuide wybierasz program lecący na danym kanale i wciskasz A. Konsola przełącza na wybrany kanał. Pisałeś coś o oglądaniu TV przez apkę. Masz na myśli oglądanie TV na smartphonie, bo mi nie działa streaming ani nawet OneGuide nie pojawia się w aplikacji Xbox Smart Glass. Wyświetla, że mam ustawić na konsoli Live TV aby wyświetlić listę programów. Co to znaczy. Telewizja działa na konsoli (Live TV) czy to nie o to chodzi?
     
  17. arczas89

    arczas89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom, Poland
    Mówiłem o apce TV w konsoli. Słuchaj, wykryło mi telewizor automatycznie, dekoder ustawiłem swój model i swoją kablówke. Ale sterowanie kompletnie nie działa. Ani włączanie ani wyłączanie ani przełączanie. W dekoderze i telewizorze. Nie wiem co jest grane i jak to ma działać.
     
  18. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    Już mi działa OneGuide w aplikacji w telefonie i mogę zmieniać nią kanały, nie wiem tylko czy zapowiadane streamowanie na inne urządzenia działa, a jeśli działa to jak. Co do sterowania urządzeniami to podczas oglądania TV wciśnij przycisk = i z menu wybierz Ustawienia. Wyświetlą się opcje TV i OneGuide. Wybierz Sterowanie urządzeniami -> Opcje zasilania urządzenia. Ja miałem najpierw kreator, który wykrył wszystko, a teraz mogę tam zmieniać opcje. Przy TV mam zaznaczone, że ma włączać i wyłączać go, a przy tunerze SAT, że ma niczego nie wysyłać, a i tak przełącza, ale zaznacz przełączaj. U mnie przełączanie działa, tylko włącz/wyłącz w tunerze nie działa, w TV SAMSUNGa działa wyłączanie i włączanie i sterowanie głośnością, wyciszanie. Już dawno miałem podpiętą TV pod X1 i sterowanie TV działało już wcześniej.
     
  19. arczas89

    arczas89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom, Poland
    Wszystko jasne, pomoc MS:

    "Aplikacja OneGuide emituje sygnał podczerwieni za pośrednictwem sensora Kinect w celu sterowania urządzeniami, podobnie jak uniwersalne piloty zdalnego sterowania. Gdy sygnał podczerwieni jest wysyłany i odbierany poprawnie, aplikacja może sterować następującymi urządzeniami i funkcjami"

    Xbox One nie obsługuje jeszcze HDMI-CEC i nie ma sterowania przez HDMI. To kinecy wysyła sygnał IR, który odbija się od ścian i wraca do dekodera i TV. Sprytne.
     
  20. arczas89

    arczas89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom, Poland
    Ale kinecta masz pewnie, nie?
     
  21. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    Tak mam, ale byłem pewny, że za pomocą HDMI steruje. :) Muszę poczytać więcej. To w takim razie dziwne, że nie wyłącza i włącza tunera przez IR. Bo w początkowym teście włączył mi tuner, a teraz przy włączeniu apki TV w konsoli nie uruchamia sam, dopiero w OneGuide jak kliknę kanał to włączy. No i co gorsza nie wyłącza czyli po wyłączeniu konsoli podczas oglądania TV konsola się wyłączy, telewizor też a tuner Sat nie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum