1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PC dla gracza?

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez 4Fun, Lipiec 3, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. 4Fun

    4Fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    196
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam serdecznie wszystkich!
    Chciałbym złożyć nowego PC'eta do 1.500 zł, ponieważ ten mój to gó.....porażka :).
    Ten PC ma służyć do grania w takie gry jak Leauge of Legends & Minecraft, ew. inne.
    Komp nie musi być super hiper itp. ważne, aby grało się MI w Leauge of Legends wyśmienicie na HIGH DETALACH i STABILNYMI 60fps'ami.
    Dodam, że nagrywarkę i dysk zostawiam z tego PC'eta gó... porażki.
    Dodam, iż ten zestawik będę składał i kupował w emarket.pl, ponieważ mam go blisko :)
    Aaaa... dodam jeszcze, że płyta główna ma mieć takie, a nie inne wymagania:
    - Socket AM3/AM3+
    - x>32GB RAM,
    No i ogólnie, aby wszystko do siebie pasowało, na razie złożyłem swój tylko nie wiem czy wystarczy :pP

    AMD Athlon II X3 450, socket AM3, 3,2GHz, 1.5MB,95W, BOX - 281,62 zł
    ASUS M5A97 PRO, 970, DDR3-1866, SATA3, RAID, GBLAN, ATX - 403,17 zł
    9851578 Kingston 4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM - 95,66 zł
    AEROC OOL PGS Vs-9 Obudowa ATX, 0.6SEC C , beznarzędziowa, czarna, bez zasilacza RBUC Input350 - 156,47 zł
    Corsair zasilacz C X600 V2 80 PLUS ATX 600W, EU version - 230,32 zł
    ASUS ENGT430 GeForce GT 430, 1GB DDR3 (128 Bit), HDMI, DVI, D-SUB, BOX - 234,94 zł
    nagrywarka i dysk ze starego kompa.
    Razem: [z Vat] 1 402,18zł
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BuLu

    BuLu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zmien grafike bo ma zamało bitów zmien na np :GTS250 Dark
     
  4. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Karta graficzna słaba bo to raczej budżetówka. Weź tak jak kolega wyżej albo GTX 260, dużo bardziej wydajna. Zasliacz aż tak mocny Ci nie jest potrzebny chyba że będziesz jeszcze kiedyś rozbudowywał dalej komputer to jest OK. No i procesor będzie troche ograniczał karte jeżeli zmienisz na tą co Ci napisalem. Lepiej weź jakiegoś Phenoma x4 ale jak kasy już nie masz to tego sobie zostaw bo nie jest aż tak strasznie zły.

    I tak od siebie. Taniej Ci wyjdzie jak zamiast płyty pod AMD zrobisz sobie płytke pod Intela
     
  5. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    A mógłbyś dołożyć 100-200 zł ? Na sprzęcie komputerowym nie ma co oszczędzać, a jak dołożysz to sensowny zestawik można zmontować.

    EDIT:
    Ja bym polecił coś takiego:
    [​IMG]

    I masz kosior :p
     
  6. szymoni11

    szymoni11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z kartami graficznymi poszedł bym właśnie w stronę GTX'ów jak na przykład 260, 460. Sprawdź sobie też MSI GT520 ;)
     
  7. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    260 - ok, 460 - ok. Ale czemu polecasz mu kartę do biurowych zastosowań a'la Word jaką jest GT520 ?
     
  8. ///Adeq

    ///Adeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    od siebie mogę polecić GTS 450 (mam akurat od Asusa), za to odradzam gts 430
    na przykładzie GTA IV (stara gra ale wymagająca) widać i czuć różnicę z przewagą dla 450
    Lol, Minecraft bez problemów (w lola gram na full detalach i stałe 60fps), wiesiek 2 też ruszy na full :)

    jeśli chodzi o procka to może jednak x4? Np. Phenom II 840 ostatnio dość popularny i nie najgorszy
     
  9. Eric.

    Eric. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    To ja bym z kart graficznych polecil MSI 250 twin frozr. Swietna karta, swietne chlodzenie i taktowanie. Jedyny minus to brak obslugi dx11, ale mi to jakos specjalnie nie przeszkadza. Karte kupisz za pare stów, tania jest, a jak dla mnie swietna

    Zatapalkowane z Neo V
     
  10. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Chyba w 5 fps-ach. Do komfortowej gry na full potrzeba przynajmniej GTX 580/670
     
  11. ///Adeq

    ///Adeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie, działa w pełni płynnie w 1680x1050 i wysokich detalach
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli nie full :p
     
  13. NcK

    NcK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam widze problemix . No coz koledzy widze dali pare niezlych rad ladny ten zestaw tyle ze zestawy z dyskiem . A ja dam taka. Nie skladaj kompa sam bo zestawy sa tansze razem a jesli zle podobierasz to komp moze stracic na wydajnosci jesli sie uprzesz to kupuj ale naprawde nie zaoszczedzisz. Na allegro jest duzo zestawow za kwote do 1500 zl. Ram 4gb wystarczy takt 1330 to standart mozesz sie szarpnac na 1600 (programy w 32 bit i tak nei wykorzystuja wiecej a gier obslugujacych 64 na palcach jednej reki mozna policzyc ) jako procek polacem cos z typu phenom x4 2generacji 3,0 3,2 niewile gorszy szczegolnie po podkreceniu od i5 a tanszy dysk 1tb by sie przadal sam instalek mam cos kolo 250 gb nowych tytulow. Plyta w zestawach powinien byc jakis asusek czy gigabyte weic tyms sie nie przejmuj. A teraz karta rzecz najwazniejsza w takim komputerze coz moge polecic co najmeinij GTX 460 Moze znajdziesz GTX 560 tit a z radkow to 6670 6850 lepszy lecz drozszy pisze miniumam ale do grania na high czy ultra to karty ktore spelniaja te normy choc nie wszystko na 60 fps . Karta przy ktorej wszystko bangla na dx11 do tego z physX nie jest na ten budzet ale te powinny wystarczyc. Proponuje porownac karty na wujku google przed zakupem takich gier jak metro 2033 Arkham City czy BF3 oczywiscie chodyi o fps to da najlepszy obraz.
     
  14. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Pieprzysz takie głupoty że po przeczytaniu 2 zdań przestałem dalej czytać...
     
  15. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Heheh dobre;-) .

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja tak samo :D Człowieku kup sobie składaka na allegro i potem się martw jak Ci się zacznie wszystkie palić ;)

    Na bank będzie wsadzony za słaby no-name zasilacz, pamięć RAM to samo itp....
     
  17. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Grafika referent, model pokroju GT430/GT520 :) Procesor też jakiś kastrowany haha
     
  18. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    Ja mam
    Intel core 2 quad 2,5ghz
    4gb ram
    grafike nvidie gtx 460 1gb ddr5
    i wisiek działa na full
    i lol crysis2
    BF3( w tym przypadku jest 40 - 50fps czasem spadnie do 30
     
  19. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Wiedźmin 2, BF3 i Crysis 2 na full działają dopiero na GTX 570/580/670 więc nie wiem kogo próbujesz oszukać.

    EDIT: Chyba że nie grasz w 1920x1080 tylko jakimś 1024x768 czy coś
    EDIT2: Przy takim procesorze zapomnij
     
  20. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    gram na 1440x900
    a ty jakiego masz kompa ż tak każdemu wypominasz
    Pewnie kupiłeś gtx570 i teraz tak piszesz żeby nie bylo że kase wydałeś w błoto i sam sie oszukujesz ze można bylo wydać mniej pieniążków;))
     
  21. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Sygnaturka czyli:
    Gigabyte GeForce GTX 670 OC 2GB
    AsRock P67 PRO3 B3
    Intel Core i5 2500K
    Kingston HyperX Grey 8GB DDR3 1600 Mhz CL9

    Poza tym komputery to moja pasja. Śledzę na bieżąco branżę - szczególnie hardware'u więc w tym temacie mnie nie zagniesz.

    EDIT:
    Poprzednio miałem GTX 560 Ti (lepsza niż GTX 460, Phenom X4 955 BE (a więc trochę lepszy niż Twój CPU) i Wiedźmin 2 na Ultra działał w jakiś 30-50 fps-ach. Rzadko kiedy pokazywał 60 fps. BF3 był grany na wysokich/ultra gdyż i tak dostawał zadyszki.
    Gram w 1920x1080.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum