1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pc jako dysk dla Xboxa RGH

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez gregi, Lipiec 26, 2013.

  1. gregi

    gregi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W przypadku przeróbki RGH czy jest możliwość wykorzystania dysku z PC i udostępnienia go poprzez sieć w taki sposób aby odpalać gry bezpośrednio z dysku PC. Zakładam że takiej możliwość nie ma ale czasami warto zapytać :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a widzisz właśnie ze jest...plugin connectx
     
    1 osoba to lubi.
  4. Patryk Jaworski

    Patryk Jaworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tylko warto dodać, że Kabel ma większą przepustowość niż wifi. Czyli warto zainwestować w sieć Ethernetową, jeżeli chce się tak grać bo po wifi mogą być lagi
     
    1 osoba to lubi.
  5. gregi

    gregi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ooo, okazuje się że czasami lubię się mylić :)
    Czy opowiecie o swoich wrażeniach? Czy nie ma z tym większych problemów albo czy gry się stosunkowo szybko ładują a może jakieś zrote rady żeby przez rj się łączyć a nie przez Wifi?

    dla zainteresowanych tematem: [TUT]Freestyle Dash's ConnectX's Step by Step Guide !!
     
  6. gregi

    gregi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kontynuując wątek udało mi się odpalić gry z hd mojego PC. Jednakże mam pewien problem. Gdy odpalę xboxa a następnie podłącze do sieci PC to Xbox nie widzi udostępnionych dysków z PC. Standardowo najpierw należy włączyć PC a następie odpalić Xboxa. Pytanie jeżeli w pierwszej kolejnośći włączę Xboxa a następnie udostępnianie zasób sieciowy z PC czy jest możliwość wymuszenia na Xbox ponowne przeskanowanie zasobów? (skanuje automatycznie tylko przy starcie)
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Guide - y - tak. Uruchomi się ponownie fsd.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. gregi

    gregi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeżeli gry mam na zasobie sieciowym PC to nie wyświetlają mi się na spisie gier w fsd. Za każdym razem muszę odpalić grę poprzez kliknięcie pliku w katalogach. Czy jest możliwość wskazanie zasobu sieciowego z grami tak aby gry były wyświetlane na spisie gier?
     
  9. Masterick

    Masterick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć :)

    Mam pewien problem związany z udostępnianiem plików z PC. Kiedy komputer podłączony jest do rutera i od rutera idzie kabel do XBOXa to działa to ok (przynajmniej tak mi się wydaje, testowałem przed chwilą tylko kilka minut) z tym, że okropnie wolno, Deadpool włączał się z 5 minut, a intro tak zacinało, że nie dotrwałem do końca. Problem polega na tym, że kiedy połączę konsolę bezpośrednio z PC, za pomocą kabla, to komputer X-a widzi, natomiast konsola nie widzi już udostępnianego katalogu. Firewall oczywiście wyłączony. Może ktoś wie o co chodzi?
     
Wczytywanie...

Poleć forum