1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pc rowny x360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez arrow1, Maj 22, 2011.

  1. arrow1

    arrow1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Tak z ciekawosci zastanawiam sie jakie komputer powinien miec parametry zeby dorownac xbox 360 ? jak myslicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Xbox 360 został wprowadzony do sprzedaży w 2005 roku. Wtedy parametry jego robiły wrażenie. Na dzień dzisiejszy każdy nowy komputer średniej klasy przewyższa osiągami Xboxa.
     
  4. porschak240

    porschak240 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zawiercie
    Z tym, że dzisiejsi wydawcy kompletnie olewają PC i walą takie konwersje, że szkoda gadać... (GTA IV, Saints Row, Red Faction: Guerrilla)
     
  5. Hekko

    Hekko Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    równy x'owi? 1600 zł pewnie, +/- 300 zł :]
     
  6. Kip0mek

    Kip0mek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolicach Lublina
    To, ze bedziesz mial komputer z tymi samymi podzespolami co xbox nie znaczy ze pojda Ci te same gry ;]
    Na xboxie Ci pojdzie nawet shift 2, a jakby komputer mial takie podzespoly to wydaje mi sie ze juz z shiftem 1 by bylo ciezko ;P
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ostatnio testowałem pentium 3.2 D(2 corowy) z 9800 GT i crysis wygladal bardzo podbnie natomiast sfift 2 sie wyraznie cial :)
    wiec zeby miec grafe jak na xsie to cos mocniejszego
     
  8. Kip0mek

    Kip0mek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolicach Lublina
    Dokladnie jak napisal !krisr77. Zeby pograc w gierki z xboxa na kompie musisz miec o wiele lepsza i drozsza machine :D
     
  9. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Xbox różni się nieco od PC, zatem nie można porównywać dwóch maszyn przy tych samych podzespołach. Poza tym pierwszy lepszy quad intela, albo nowsze i5, nie wspomnę już o i7 miażdżą Xboxa. Mam porównanie gier na kompie wartym dziś około 1500zł, a na xboxie, różnica jest spora. Np. Battlefield BC 2 był bez porównania.

    Nie zgodziłbym się również z opinią że gry są źle przerabiane pod kątem PC. Może są jakieś buble, ale nie można tego uogólniać. W dzisiejszych czasach producenci mogą popisać się tylko na PC. Xbox oraz PS3 już dawno mają lata świetności za sobą. Raczej nie da się z nich nic wycisnąć. Przykładem może być nowo wypuszczona gra L.A. Noire, która grając z dysku irytuje swoim przycinaniem, podczas wczytywania.
     
  10. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    Pod ''kontem'' na pewno....
    Nie wiem gdzie ty tam masz przycinanie z dysku , ja nic takiego nie mam
     
  11. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Się wkradł błąd. Odnośnie LA Noire, przycinki w tej grze mam czasami straszne. Podczas jazdy samochodem, konsola czasami nie nadąża z generowaniem tekstur.
     
  12. Bartoj11

    Bartoj11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    prawie każdy nowy PC już jest lepszy od X'a
     
  13. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Nie prwada ponieważ xbox jest stworzony aby grać w najnowsze gry na dość słabym na nasze czasy hardwarze, jeśli uruchomisz crysisa 2 na specyfikacji xboxa w komputerze zobaczysz .;D
     
  14. PanJan

    PanJan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na wikipedi pod hasłem Xbox360 możesz sprawdzić parametry...Jednak i tak połowa nowszych gier na Xboxa nie wypali Ci na takim kompie
     
  15. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    w mojej konsoli wszystko jest ok. Nie mam żadnych ścinek w L.A noire. Dysk wd 250 GB
     
  16. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    Wszystko zależy od optymalizacji, ciężko zestawić xbox i PC - potem testować gry. Możesz mieć takie same parametry, a nie odpali. Bo to wina optymalizacji, na xbox są tak optymalizowane. Aby odpalić na xbox, a na PC tego nie trzeba bo można go "podrasować".

    To tak w skrócie, ale chodzi o optymalizacje :D
     
  17. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    na moim komputerze ktory skladalem 2 lata temu za ok. 1800zl (gdzie za zasilacz dalem 250) crysis 2 wyglada znacznie lepiej niz na xboxie do tego dziala w wyzszej rozdzielczosci (1440 x 900) i dziala plynniej - przez cala gre srednio 40-45 klatek na sekunde. grajac teraz w wiedzmina 2 i patrzac na grafike jaka da sie tam uzyskac nie moge doczekac sie nowej generacji konsol bo ta juz graficznie jest u kresu swoich mozliwosci.
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nawet jak bys dal i 800zl za zasilacz gry plynnie ci nie beda chodzic jak nie masz dobrej grafiki i proca, moze nam zdradzisz co za grafika u ciebie siedzi ?
     
  19. Despayre

    Despayre Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Do samych gier Xbox pod wieloma względami przewyższa PCty.
    Gdyby specyfikację Xboxa porównać do najnowszych PCtów można by pomyśleć że Xbox siada przy pierwszym przeciętnym sprzęcie, co imho jest głupotą, jako że na Xboxie możemy odpalić takie gry, które na komputerze z podobnymi parametrami mogłyby w ogóle nie działać. Faktycznie, Xbox troszeczkę odstaje grafiką od najnowszych i najdroższych komputerów, co nie zmienia faktu że lepiej wydać ~800zł na Xboxa niż ~2500zł na piecyka, sama różnica cenowa odstaje na korzyść Xboxów, wydać ponad 1000zł na troszeczkę lepszą grafikę?
    Rozdzielczość - nie mam pojęcia co to ma do rzeczy, jako że zależy od telewizora/monitora a nie od parametrów.
    Nie jestem żadnym fanboyem Xboxów bo w komputer też sporo zainwestowałem i obecnie pozwala mi odpalać wszystkie gry na wysokich/bardzo wysokich ustawieniach w rozdzielczości 1440x900/1600x900. Ogółem to co teraz robią twórcy gier z wieloma produkcjami pod komputery jest śmieszne, połowa gier jest źle zoptymalizowana i przycina pomimo, iż spełniamy wymagania sprzętowa na najwyższe ustawienia, często również gdy porównujemy 2 podobne graficznie gry, czasem nawet na tym samym silniku jedna będzie chodzić pięknie a druga na tym samym sprzęcie będzie strasznie przycinać. Gothic 3, GTA 4 a nawet nowy Wiedźmin 2 imho mogłyby być lepiej zoptymalizowane. Prawda że któryś z kolei patch wszystko poprawi.
     
  20. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    Ja już sobie dałem spokój z PC!!! Co kilka miesięcy musiałem inwestować w jakieś podzespoły żeby zagrać w najnowsze tytuły na najwyższych ustawieniach! Odkąd mam Xboxa już się tym nie martwię.
     
  21. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko co piszecie jest prawdą. tzn. konsola jest stworzona tylko do gier i jest w tym lepsza od PC za przybliżone pieniądze. Szkopułem jest tylko fakt że ta konsola jest już leciwa, powoli można stwierdzać że robi się przestarzała. Mojego oka już ta konsola nie cieszy... Owszem gry chodzą płynnie (z pewnymi wyjątkami), i to jest najważniejszy argument dla którego jestem posiadaczem Xboxa. Bo nie ma takiego problemu jak wymagania sprzętowe dla danej gry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum