1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PC z HDMI + Xbox 360 + Tv + Głośniki pc + (być może amplituner)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cheery, Listopad 7, 2010.

  1. cheery

    cheery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć. Mam ostry problem natury nieco logicznej. Nie znam się zbyt dobrze na sprzęcie, nie mam konta na wielu forach więc spytam się was.
    Konfiguracja ma być mniej więcej taka.
    Xbox 360 i PC ma być podłączone przez HDMI do telewizora. Co daje mi zasadniczo softwarowy 5.1. Mam też głośniki PC. Słyszałem ,że jedyny sposób do podłączenia ich by uzyskać dzwięk 5.1 (tak by wszystkie głośniki grały swoim kanałem) jest zakup amplitunera. Pozostaje więc kwestia Amplituner <=> TV.
    Jakie wejscia zapewnią mi dzwięk 5.1? Czy wejscie S/PDIF da radę?
    Niestety kupno amplitunera z Hdmi raczej przerasta moje możliwości.
    Jaki amplituner dał by radę przy takiej konfiguracji?

    Sprawa nieco skomplikowana, ale myślę że znajdzie się ktoś kto zna odpowiedź ;]
    Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew, ja sam już nie wiem co zrobić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    HDMI w amplitunerze nie jest Ci do niczego potrzebne.
    Dzwiek najlepiej podlaczyc wlasnie za pomoca SPDIF'a, albo wejscia optycznego.
    PO HDMI oczywiscie bedzie tez dzialac, ale to to samo co spdif tylko z innym kablem. Wejscie cyfrowe to wejscie cyfrowe.
     
  4. cheery

    cheery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nawet jeśli SPDIF wygląda jak zwykły cinch? Doczytałem się w instrukcji telewizora że to jakiś rodzaj "coaxial". Czy to coś zmienia?
     
  5. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Zwykly cinch bo to wyjscie cyfrowe. Jeden przewod po prostu.
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    aby uzyskać 5.1 z amplitunera bez HDMI to albo toslink (optical) albo coaxial (electrical). innej opcji nie ma.
     
  7. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    SPDIF to standard przesylu cyfrowego, toslink, coaxial to po prostu rodzaj podlaczenia, odpowiednio optyczne i elektryczne. Jedno i drugie to po prostu jeden przewod, lub swiatlowod.
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    przecież to właśnie napisałem. nie musisz powtarzać zdań.
     
  9. cheery

    cheery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum