1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pendrive 8GB (wykrywa 6,7gb) i instalacja gry -Fast!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez qortak, Kwiecień 19, 2013.

  1. qortak

    qortak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    WITAM,
    mam problem, chce zainstalowac call of duty black ops na przygotowanym już pendrive, ale jest napisane " Nie znaleziono prawidlowych urzadzen pamieci masowej. Sprawdz czy podlaczono urzadzenie pamieci masowej przeznaczone do konsoli Xbox 360 oraz czy jest na nim wystarczająco dużo miejsca. "
    Czy to znaczy, że 6,7 gb które wykrywa to za mało? Wszyscy na forum mówili ze starczy...

    A da radę "odrezerwować" 200mb pamięci z pendrive?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A przystosowałeś pena pod xboxa (formatowanie)
     
  4. qortak

    qortak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    Prosze o wpisy tylko potrafiących czytać użytkowników!
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy podczas formatowania pena masz info tym nie spełnia on wymagań prędkości? I zrób format na Fat32 programem np fat32formater.
    Nie da się odrezerwowac iluś tam mb :D
    Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
     
  6. qortak

    qortak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    Nie, nie ma żadnej informacji takiej :)
    Jest sformatowane pod fat32 i normalnie działa, z tym że poprostu jest to dziwne, bo przy 8gb zarezerwowane powinno być z 500mb czyli 7,5gb powinno mi zostać około, a nie 6,7gb..
     
  7. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego podczas instalacji pisze Ci że jest za mało miejsca , jeśli nie to chyba masz wystarczająca ! I podczas konfiguracji pena jaki miałeś komunikat ? Że pen spełnia wymagania czy nie ? Więc sam naucz się czytać że zrozumieniem albo pisać bo jak napisałeś że nie rozpoznaje pena to chyba oczywiste że nie jest skonfigurowany wogóle albo pen nie jest kąpatybilny
     
  8. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie masz z tym że będzie przy 8gb dostępne 100% i nawet jak odejmujesz te 500mb to i tak będziesz miał mniej niż 7,5. Zrób format na kompie zobacz ile gb masz później wrzuć do konsoli i zobacz ile mniej niż na kompie pokazuje.

    (kapatybilny) heheh KOMPATYBILNY

    Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
     
  9. qortak

    qortak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    orso86 na kompie mam 7,47gb jakoś tak, jak dobrze zapamiętałem ;) Dzięki za odpowiedzi tobie, a tamtemu proponuje wyjść z tematu bo sie osmiesza :)
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrób format pena w konsoli po czym wyczyść cache w konsoli i zobacz ile masz miejsca jak nic sie nie zmieni odpuścił bym sobie i kup większego pena. Tyle w temacie nie ma innych opcji. Pozdrawiam :)

    Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
     
  11. qortak

    qortak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    Poczekaj, jak cache wyczyścić na xboxie?
     
  12. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego wiesz co jest zabawne że ktoś chcę Ci pomóc a Ty .... A zresztą szkoda mojego czasu nie będę się zniźał do Twojego poziomu bo i tak wykączysz mnie doświadczeniem :)
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    w opcjach dyku jest cache
     
  14. qortak

    qortak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    mrowa110 proszę naucz się pisać i wyjdz już z tego tematu, ale tak dzięki za próby pomocy !TigraTeam dzięki, już to zrobiłem, niestety nic to nie dało :(
     
  15. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    na xboxie nigdy nie osiagniesz takiej samej pojemnosci jak na PC, tez mam 8gb a na xboxie mam max 6,8
     
  16. qortak

    qortak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    no wlasnie : (
    ale juz trudno, gram sobie bez dysku i normalnie nie jest glosno wiec nie ma problemu :)
     
  17. MaXis

    MaXis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zawsze tak jest ze cześć pamięci jest rezerwowana przez plik który tworzy konsola czy coś takiego i około 2 gb zabiera zależy od pojemności danego nośnika , ja mam podpiętego 16 gb pendjajwa a dostępne mam 14 bg tak samo jest z dyskiem i z każdą pamięcią którą podepniesz z tym nic nie zrobisz , chyba że jakoś się da ale raczej wątpię trzeba się znać na tym .
     
  18. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Nie da sie wziekszyc , podpiac wiekszy pen,dysk lub dysk na usb wykryje max po nowym dashu 32gb
     
Wczytywanie...

Poleć forum