1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pendrive jako dysk twardy (zupelnie inna bajka)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lewy1109, Lipiec 23, 2014.

  1. lewy1109

    lewy1109 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piła, Poland
    Witam :) wiec tak moj problem polega na tym ze mam gry do xboxa 1 tj 180 po zaktualizowaniu dasha jest ok gry dzialaja ale tylko jak jest podpiety dysk fat. Natomiast mam podpietego pendriva o pojemnosci 16gb i wyskakuje mi komunikat zeby podlaczyc dysk i teraz moje pytanie brzmi:
    Czy moge jakos to zrobic zeby pendrive sluzyl jako dysk i byl widziany jako dysk a nie pendrive ? Prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic czy kupowac dysk czy jednak idzie jakos to zrobic zeby dzialalo :) Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Nie da rady

    Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. lewy1109

    lewy1109 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piła, Poland
    a jak kupie obudowe do dysku i wsadze 500gb to bede mial to 500gb? szkoda ze tak nie da rady bo musze specjalnie kupowac dysk zeby pograc w gry z xa 1 ;/
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Musisz kupic dysk juz zrobiony pod X360, bo wlozenie samego dysku do obudowy nic nie da, to nie jest takie proste ;)

    Bedziesz musial sie bawic w wgrywanie hddss.bin, a jak chcesz to ominac to na allegro sa sprzedawane dyski 500gb z obudowa juz zrobione pod X360.

    Najwiekszy oryginalny dysk do X360 od M$ to 320gb.

    edit: Nigdy nie uzyskasz 500gb dla dysku 500gb, bedzie to gdzies 476gb, tak samo dla dysku 320gb jest to 293gb itd.
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeśli masz rgh to bez problemu. Możesz użyć maksymalnie dysku o pojemności 2 terabajty. Emulator pierwszego Xboxa wymaga dysku wewnętrznego niestety. Ale dysk przyda się w przyszłości i do innych gier i dodatków. Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy kupują zamiast dysku wewnętrznego dysk zewnętrzny do konsoli a później żalą się na forum, że to a to nie działa. Mając dysk wewnętrzny uruchomisz wszystko co tylko chcesz.
     
    1 osoba to lubi.
  7. lewy1109

    lewy1109 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piła, Poland
    dzieki za info ;) chodzi o to ze mam dysk (przenosny) 500gb i lezy nie uzywany i chcialbym zrobic to wlasnie w ten sposob :) nie kupilem go tylko wyciagnolem z laptopa ktory mi sie spalil :) z tego co widze to dyski 120gb chodza po ok 100zl ale po co mam kupowac skoro dysk jest w domu :) i tak sie zastanawiam czy to jest cos trudnego go z flashowac :) i czy wgl programy sa dostepne do tego by to zrobic :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum