1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pewien błąd z xboxem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dumle223344, Luty 24, 2011.

  1. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pewien problem z xboxem

    Witam, otóż posiadam 2 xboxy jeden którego używałem ma wgrany ix 1.6 a na drugim jest oryginalny fw. Xbox z przerobionym napędem złapał rroda a z tej okazji, iż posiadam drugiego postanowiłem przemienić napęd do dobrego xboxa. Dopiero później dowiedziałem się, że mogą zajść jakieś komplikacje do tego znajomy powiedział mi że jak się podłączy inny napęd płyta główna traci swój klucz i konsola się nie nadaje do niczego i tu moje pytanie co muszę zrobić aby gierki (chociaż oryginalne) mi chodziły na nowym xboxie, stary zostawmy w spokoju. Czy jest jakiś sposób odzyskania tego klucza lub zrobić jakoś aby konsola jeszcze raz wysłała klucz do napędu? Pozdrawiam.. ; )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podaj więcej szczegółów na temat obu konsol. Wtedy o wiele łatwiej będzie Ci pomóc. Rok produkcji konsol. Jakie to napędy itp
     
  4. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola z przerobionym napędem (ta która złapała rroda) - rok produkcji 2008-08-05 oraz napęd to Phillips&Lite-On
    Druga konsola - 2007-09-27 i napęd to Samsung
     
  5. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wie ktoś o co biega? pozdro
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    trzeba zgrac klucz z jednego napedu i wgrac do drugiego....po co napęd chcesz przekladać skoro w ty, co ma ofw jest dobry...przerób go i już....

    edit

    zgłupiałem już bo czytam 3 razy i nic nie kumam

    napisz jaśniej co chcesz zrobić hehe
     
  8. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zostawmy xboxa z rrodem w spokoju.. Mam xboxa do ktorego zostal podpiety inny naped i pozniej podpiety znow oryginalny, slyszalem (nie wiem na ile % to jest pewne), ze po podlaczeniu innego napedu plyta glowna traci swoj klucz ktory sprawdza za kazdym razem z napedem przy wlaczaniu konsoli. Ten klucz plyta wysyla do napedu (czy jakos tak) tylko raz po pierwszym podpieciu w M$ i pozniej jezeli klucze sie niezgadzaja konsola nie odpali gier. Ile jest procent w tym prawdy i co potrzebuje zrobic aby gry znowu zaczely dzialac (konsola czyta tylko filmy DVD i plyty audio) A naped jest napewno dobry.
     
  9. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A na pewno nic nie było grzebane z FW w tym oryginalnym napędzie ?
    Płyta główna nie może stracić swojego klucza więc to raczej nie to.
     
  10. ramoon

    ramoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    Bo pierw musiałbyś zgrac klucz z napędu, który ma oryginalny FW i wgrać go do napędu z uszkodzonego X'a. Zreszta nie łatwiej jest przerobić ten naped z oryginalnym FW z działającej konsoli ?
     
  11. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I to będzie to? Poprostu przerobić napęd? dzieki za pomoc
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak bo nawet jak dasz samsunga za liteona to bedzie kicha bo samsung nie obsługuje ap 2.5 i nowy dash ci wykryje spoof i w nic nie pograsz
     
  13. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mozliwe, ze wlasnie to sie stalo bo wlozylem tam samsunga wlozylem acitivity.iso i pozniej AC:BH a tam byl nowy dash (ten ktory pozwala ci grac w gry z AP 2.5 na IX 1.6)
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    narazie jak włożysz bez zmiany klucza to to nic nie da choćbyś narobił w gacie hehe....trzeba przerobić liteona i na miękko.........
     
  15. dumle223344

    dumle223344 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hehe.. dzieki przerobie i napisze jak poszlo na dniach ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum