1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PhatKey Failed USB probe Delux

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZezryjMeJajca, Marzec 3, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Uzywałem juz kilku wersji JF sprawdzalem to na obu portach SATA, MB Microstar 7254 Opcji Raid w Biosie nie ma, szukalem w sieci jak go wyłączyć ale nic nie znalazłem. Probe podłączone dobrze 100%. Przetarłem sondą lut dla upewnienia sie. Klikam PhatKey/ok/przełącznik probe daje na off/dotykam punktu MXP01/przełącznik na on i nic sie nie dzieje po dluzszym czasie wyskakuje PhatKey Failed.

    Log z JF:

    JungleFlasher 0.1.91 Beta (300)
    Session Started Sat Mar 03 13:02:28 2012

    This is a 32 bit process running on 2 x 32 bit CPUs
    portio32.sys Driver Installed
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 6 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 1 windows drives C:
    Found 0 CD/DVD drives

    Drive is Lite-On..
    Found 1 Com Ports.
    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0xFF00
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    .......................................
    Device Intro failed!

    PhatKey extraction failed!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I co mamy Ci odpisać? Może się trochę wysilisz i bardziej opiszesz problem.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  4. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może teraz? czy jeszcze coś?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Powinno zmienic status. Zmien pc jak nie to zrob swoje pmt

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdze dzisiaj na PC'ie kolegi i jeli bedzie to samo to postaram sie zrobic wlasne PMT i napisze jak poszlo.
    A istnieja jakies przypuszczenia dlaczego na moim PC może nie dzialać?
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Bo masz kiepski kontroler SATA. Takie rzeczy są normalne.

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  8. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko wymiana plyty glownej tu pomoze?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    lub zmiana kontrolera sata ;)
     
  10. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Troche poszperałem i znalazłem, muszę kupić kontroler sata na chipsecie VIA. Najpierw sprawdze po znajomych czy ktos posiada a w pozniejszym czasie postaram sie go dokupic ;]

    Chciałbym jeszcze zapytac czy ten kontroler
    http://tablica.pl/oferta/kontroler-sata-na-pci-150-ata-133-IDHRfb.html
    jest na chipsecie VIA? i bedzie spełniał wszystkie warunki?
     
  11. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  13. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum