1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwsza konsola.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez veliside88, Listopad 18, 2013.

  1. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich !

    Mieszkam w Anglii i ostatnio spacerujac po sklepach w poszukiwaniu na dlugie zimowe wieczory natrafilem na promocje XBOX 360. Dopiero w domu czytajac o konsolach xbox dowiedzialem sie ze nic nie wiem i ze moze to wcale nie byla promocja. To slim czy phat jak to sprawdzic, czarna 250 GB widzialem ostatnio taka to pisalo ze slim. Jednak moj post dotyczy czegos innego chcialbym ja przerobic przede wszystkim ze wzgledu na to ze nie lubie ciagle grac w jedne gry i bedzie to dla mnie zbyt kosztowne i ciagle zmienianie plyt zbyt uciazliwe. Ale nie chce przy niej za bardzo majstrowac wiec pomyslalem o wasabi 360s zakupilbym to tu Wasabi 360S a troszke czytalem Wasabi 360S

    Gdzie moglbym wiecej o tym poczytac.
    1. Jak to zainstalowac
    2. czy moge trzymac gry na dysku konsoli czy musze miec zewnetrzny dodatkowy
    3. czy to jest bezpieczne i czy grozi zbanowaniem konsoli, w sumie nawet nie wiem co to Xbox Live do tej pory a w sumie 3 dni pobieralem dema jakos przez internet.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Poczytaj to forum z 500 razy.
     
  4. jaholden

    jaholden Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak to gdzie? Przeciez forum na ktorym wlasnie postujesz jest o tym miedzy innymi :)
     
  5. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie znam sie wogole na konsolach mialem poprostu nadzieje ze ktos mi podpowie czym dokladnie sie zainteresowac. Jaka modyfikacja - ktora byla by dla mnie najlepsza.
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Różnica w konsolach między fat a slim [​IMG] po lewej SLIM po prawej FAT ( nie kupisz teraz w sklepie fata )
    Odnośnie przeróbki na każdego slima* jest dostępne RGH/LT/LTU
    *slim E problemy z niektórymi
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Polecam ci zrobić w konsoli albo LT albo RGH. Jeżeli zależy ci na graniu online to zastanów się na LT (modyfikacja napędu, dzięki któremu możesz odpalać pirackie kopie gier).
    Jeżeli nie zależy ci na graniu online to rób RGH (modyfikacja, dzięki której możesz odpalać gry z dysku twardego), wtedy należy się zastanowić nad wersją Xboxa z dyskiem 250 GB, gdyż jedna gra zajmuje ok. 7-8 GB. Jednak przy RGH nie ma możliwości grania online (Wyjątek: LiNK).
     
  8. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moja konsola ma dysk 250 GB. Czy do przerobienia RGH potrezebne sa jakies kable lub dodatkowe urzadzenia. Czytalem jakas instrukcje i tylko pendrive byl potrzebny. Moze ktos zapodac jakies linki ? Z gory dziekuje !
     
  9. Kamilmix

    Kamilmix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ossowice
    Potrzeby jest specjalny chip, znajomość angielskiego i bardzo dobra umiejętność lutowania. Jeśli jesteś amatorem to nie ma sensu się z tym bawić, szkoda konsoli i nerwów. Oddaj do specjalisty, na forum w dziale giełda jest ich mnóstwo.

    Tapnięte z Galaxy Ace
     
  10. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mieszkam w Angli angielski srednio :D umieetnosc lutowania na wysokim poziomie. Z checia oddalbym do specjalisty bo nie mam nerwow do tego, ale nie mam zielonego pojecia gdzie tu takiego znalezc, najlepiej w moim miescie aby zrobil to w ten sam dzien bo jestem niecierpliwy i nieufny angielskim fachowcom.
     
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odwiedź forum team xecuter znajdziesz tam kogoś z okolicy.

    Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
     
  12. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znalazlem serwisy konsol w moim miescie, tylko jaka przerobka byla by dla mnie najlepsza? Myslalem o RGH i tak abym mogl uzywac dysku konsoli - 250 GB jako magazynu gier. Jak sie potem wrzuca gry na taka konsole ? jesli np. sciagne gre to normalnie wrzucam iso na dysk czy jeszcze dodatkowo przerabiam ?

    A to nagrywanie plyt jest trudne ?

    Jak sie nazywa przerobka w ktorej nagrywa sie plyty ?
     
  13. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znalazlem specow od konsol w moim miescie, mozecie mi polecic ktora przerobka byla by dla mnie najlepsza tak aby jak najlatwiej i najszybciej wrzucac gry na konsole, bawic sie w nagrywanie plyt czy RGH i tak abym mogl wykorzystac dysk 250 GB w konsoli na przechowywanie gier.
    Bardzo trudne jest nagrywanie gier na plyty ?
     
  14. caroliscool

    caroliscool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy chcesz sie bawic w nagrywanie płyt to zalezy od ciebie. czy chcesz grac po necie czy w zaciszu swojego domu. Jak wolisz samemu to bierz RGH.
     
  15. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Z plytami jest jeszcze taki problem ze wiekszosc nowych gierek wychodzi z przerobka XDG3 a z nagrywaniem gier z ta przerobka wiaze sie z zakupem kompatybilnej nagrywarki DL oraz plyt bo niestety nie na kazdej plycie DL uda Ci sie nagrac...a nawet jak Ci sie uda to nie wiadomo czy ruszy bo jest duza szansa ze otrzymasz komunikat "Przeczysc plyte..."...bierz rgh...

    Do rgh potrzebujesz chip (matrix g v1), programator do nandu i chipa (mozesz zrobic sobie dwa kable LPT), lutownice itp, oraz mase cierpliwosci:)...nie wiem jak w slimach ale w phatach masz do przylutowania 7 kabelkow.
     
  16. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie bardzo sie oplaci mi robic to samemu bo nawet nie mam portu lpt w zadnym kompie, dodatkowo byle jaka lutownica widzialem kosztuje 8 funtow, W polsce programowalem Atmegi8 wlasnorecznie wykonanym kablem LPT. A da sie uzywac dysku konsoli na przechowywanie obrazow gier iso, przy przerobce RGH i ciezkie jest wrzucanie przerabianie i wlaczanie ?
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zapoznaj się z tymi poradnikami, nie jest to aż takie trudne, przy okazji zaoszczędzisz na płytach, nerwach przy nagrywaniu itd.
    Wystarczy pobrać grę, przerobić ją na 2 sposoby i zrzucić na dysk twardy i grać, nie ważne jakie gra ma zabezpieczenia, każda ci pójdzie :)
    Trudniejszą rzeczą, są gry tzw. 2-płytowe gdy na jednej znajdują się np. tekstury a na drugiej gra, wtedy trochę inaczej się to wgrywa, ale na pewno się szybko nauczysz. Na forum jest napisane wszystko, wystarczy poszukać.

    Aktualizacja dasha RGH:
    1. http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-aktualizacja-dashboardu-rgh-jtag-przez-xebuild-175366/
    2. http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-aktualizacja-dashboardu-w-jtag-rgh-v-2-1-a-147268/

    Poradnik użytkownika - czyli podstawowe rzeczy :)
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
     
  18. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A w jakim celu wykonuje sie aktualizacje dasha RGH ?
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Żeby mieć najnowsze oprogramowanie, gry które obecne wychodzą tego wymagają, a aktualizację musisz przeprowadzać w specjalny sposób (inny niż w przypadku oryginalnej konsoli).
     
  20. veliside88

    veliside88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak czesto to sie robi ? Skad mam wiedziec kiedy zrobic ?
     
  21. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli wyjdzie oficjalny update, będzie na pewno informacja o nim na necie :) Sam nie musisz niczego sprawdzać, nowe dashe pojawiają się co kilka miesięcy. Jeżeli będzie dostępny update pod RGH np. przez xeBuild lub J-Runner to wtedy możesz przeprowadzić aktualizację.
     
Wczytywanie...

Poleć forum