1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwsza płyta nagrana Ihasem124b - nieudana proba nagrania gta V

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez michul3k, Wrzesień 18, 2013.

  1. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Ja dzisiaj odebralem mojego Ihasa 124b - nówka, kupione w sklepie komputerowym. Zmienilem firmware zgodnie z poradnikiem: X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl
    Probowalem dzisiaj nagrac moja pierwsza plyte ihasem - DVD2 Gta V QUACK. Uzywam plyt Verbatim MKM-003-00 - nie moge znalezc innych w sklepach. Nagrywalem imgburnem predkoscia 2.4x bez opcji OPC - tak jak polecali koledzy w temacie o gtaV. Plyta jednak wywala sie przy weryfikacji:

    Kod:
    I 19:37:45 Verifying Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    W 19:37:53 Failed to Read Sectors 2134192 - 2134223 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 19:38:01 Failed to Read Sector 2134192 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 19:39:02 Retrying (1)...
    W 19:39:09 Retry Failed - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 19:39:11 Failed to Read Sector 2134192 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 19:39:21 Failed to Read Sector 2134257 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 19:39:33 Failed to Read Sector 2134258 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    itd... Przerwalem weryfikacji by trwala by ona chyba wieki. Oto log z nagrywania:

    Kod:
    I 18:42:18 Write Speed: 2,4x
    I 18:42:18 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 18:42:18 Link Size: Auto
    I 18:42:18 Lock Volume: Yes
    I 18:42:18 Test Mode: No
    I 18:42:18 OPC: No
    I 18:42:18 BURN-Proof: Enabled
    I 18:42:18 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 18:42:18 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 18:42:18 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 18:42:18 CD/DVD Life Record Count: 4 - CD/DVD Record Count: 4
    I 18:42:18 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 18:42:18 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    W 18:42:18 Set L0 Data Zone Capacity Failed! - Reason: Invalid Field in Parameter List
    I 18:42:18 L0 Data Zone Capacity - Effective: 2*133*520
    I 18:42:18 Filling Buffer... (512 MiB)
    I 18:42:26 Writing LeadIn...
    I 18:43:07 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 18:43:07 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 18:43:07 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    I 19:05:03 Writing Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    I 19:27:11 Synchronising Cache...
    I 19:27:15 Closing Track...
    I 19:27:16 Finalising Disc...
    I 19:28:08 Exporting Graph Data...
    I 19:28:08 Graph Data File: C:\Users\michu\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_iHAS124_B_AL0S_18-WRZESIEŃ-2013_18-42_MKM-003-00_2,4x.ibg
    I 19:28:08 Export Successfully Completed!
    I 19:28:08 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:45:50
    I 19:28:08 Average Write Rate: 3*228 KiB/s (2.4x) - Maximum Write Rate: 3*378 KiB/s (2.5x)

    Czy jest mi ktoś w stanie pomóc? Bo nie wiem co robić, myślałam , ze kupno ihasa rozwiaze wszelkie problemy - jednak jak widac nie. Bardzo prosze o pomoc. Konsola wywala blad z sciereczka. Cache czyszczony - nie pomaga.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kiler583

    Kiler583 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podepnę się..

    Mam prośbę, żeby ktoś napisał jak ustawić ImgBurna i eeprom do nagrywania na Verbatimach MKM003

    Nagrywam XCOM Declassified, zmarnowałem już 4 płyty na różnych ustawieniach i żadna nie przeszła weryfikacji ;/
     
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB
     
  5. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Znalazłem coś takiego w necie jeśli chodzi o verbatimy made in singapore:

    IMGBURN SETTINGS:

    Layerbreak: Calculate optimal
    OPC=OFF

    EEPROM SETTINGS:

    SB=ON
    FHT=ON
    OS=OFF
    OHT=OFF



    Ale moje pytanie teraz. Rozumiem, ze odpalam eeprom i tam ustawiam t oco wyzej, odpalam imgburn i co robie z ustawienia sb fht itd? co z booktype?

    Ogolnie sie wkur*** myslalem ze kupie ta ngrywarke , wgram firmware - kupie dobre plyty(verbatim) i nie bedzie problemu , a jednak. Moze jednak lepiej kupic tanie platinumy i kombinowac na nich nagrywac, bo verbatimow szkoda, a cena ich u nas jest szokujaca...
     
  6. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Na każdej stronie , każdy podaje inne ustawienia, i juz sam nie wiem co jest ok a co nie, jedni pisza zeby wylaczac OPC , drudzy zeby wlaczyc, tak samo sb i fht.. i co z tym booktype i eeprom ?
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jedynie smart burn panowie dajecie na on reszta off jesli macie ihasa robicie to w programie eeprom utility zakladka option co automatycznie zmienia sie w imagebyrnie , no i reszte trzeba w imageburnie ustawiac a co do booktype ustawiac ostatnia opcje i dvd-rom ,no i wgrany plik z lt max do nagrywarki
     
  8. Kiler583

    Kiler583 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wcześniej nagrywałem na takich ustawieniach niestety zatrzymało mi sie na 50% wyskoczył jakiś błąd z I/O

    Jak sprawdzić czy moje verbatimy są made in singapore? w imgburnie wyświetla się tylko symbol
     
  9. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
  10. Kiler583

    Kiler583 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyty kupowałem na sztuki bez opakowań..
    A ustawienia miałem namyśli te co podał wafel.
     
  11. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  12. binki_2009

    binki_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam podpinam się o pytanie o te verbatimy mam leżeć dwa takie o id MKM 003-00 i czekam na moją nagrywarkę IHAS i jestem zaniepokojony tymi wiadomościami co czytam.Fajnie by było gdyby któryś użytkownik który nagrywał GTA V na tych płytach i udało mu się nagrać poprawnie żeby podał konfiguracje.
    Pozdrawiam
     
  13. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Mam napęd podpięty normalnie przez sata (komp stacjonarny)
     
  14. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    poradnik ok bo sam wedlug niego robilem tylko ja wgralem fw pod Platinum
     
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    kup Platinum :) tansze i mam ustawienia pod kazde ID :) verby tez ustawienia ktore podalem wczesniej
     
    1 osoba to lubi.
  16. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Kupie dzisiaj platinum - podam ID - i będziesz mógl mi wysłac pod nie fw i ustawienia ?
     
  17. Nazir

    Nazir Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    75
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wiem jak wy nagrywacie to GTA tutaj wyniki wersji od COMPLEX:

    Disc 1: http://i.imgur.com/ypbw6IL.png
    Disc 2: http://i.imgur.com/XvkiV5n.png

    100% weryfikacji, 100% instalacji na HDD, 0 problemów :) Ale tak to jest jak się zaczyna kombinować z ustawieniami ImgBurn oraz jakimiś wymyślonymi ustawieniami polskich speców :D
     
  18. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Ok super ziomuś. Ale może podałbyś nam jakieś szczegóły - jaka nagrywarka, na jakich płytach nagrywane, jakim programem i jakie ustawienia? jakie fw do nagrywarki ?
     
  19. Nazir

    Nazir Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    75
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przecież na screenach masz podane jaka płyta i jaka nagrywarka. A co do ustawień to kieruj się tylko tym co piszą specjaliści a nie jakiś "JasioPL" z tego forum. Jedynymi stronami kompetentnymi w sprawach XBOX 360 LT 3.0 jest tylko i wyłącznie:

    Team Xecuter - Rocking The Xbox Since 2002

    a tam masz jak byk napisane:

    w ImgBurn ustawiasz wszystko na Default i nic tam nie ruszasz! Żadne zwiększanie bufferów, zmiany booktype NIC, NULL, ZERO!
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  20. qba123

    qba123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    302
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    próbowałem nagrać juz 3 razy gta, ihas 124 b, nigdy nie miałem problemów z nagrywaniem a terazwyskakuje taki błąd: http://img837.imageshack.us/img837/8024/e77l.png
    próbowałem najnowszym img burn. teraz przeczytałem ostatni post, czy spróbować nagrac jeszcze raz z tymi ustawieniami:
    Force Hypertuning - Enabled
    Online Hypertung -€“ Disabled
    Smartburn -€“ Enabled
    Overspeed - Enabled
    OPC history - Do not clear

    płyty verbatim z singapuru

    ?
     
  21. Nazir

    Nazir Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    75
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak tylko proponował bym wgrać na nowo firmware do ihasa burnermax 1.0 i ustawić parametry takie jak podałem, dodatkowo zresetuj wszystkie ustawienia w ImgBurn do domyślnych i nagrywaj. Później zrób test w kprobe2 z prędkością x4 i wrzuć tutaj wyniki.

    Jeszcze raz jedyne co ustawiamy kolejno w IMGBURN i EEPROM to:

    IMGBURN SETTINGS:

    Layerbreak: Calculate optimal
    OPC=OFF

    EEPROM SETTINGS:

    SB=ON
    FHT=ON
    OS=OFF
    OHT=OFF

    Co do ustawień Overspeed w najnowszym ImgBurn program sam zaproponuje wyłączenie tej funkcji bo i tak nagrywamy z ustalona prędkością na x4 wiec to ustawienie nie ma znaczenia.
     
    3 użytkowników lubi ten post.
Wczytywanie...

Poleć forum