1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwsza przygoda z konsolą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marian1992, Wrzesień 17, 2013.

  1. marian1992

    marian1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Co możecie mi powiedzieć o tej konsoli z tej aukcji? jestem początkujący nie miałem nigdy do czynienia z xboxem 360 zakupiłem go na tej aukcji NOWY XBOX 360 4GB SLIM + RGH + GW 24msc! CORONA v4 (3494282220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Pisze że ma wgrane rózne rzeczy jak np freestyle dash itp a później pisze że gość wysyła link do paczki z freestyle dashem do konsol bez dysku poczytajcie tą aukcję bo jestem w tym temacie zielony bo mam konsolę z pamięcią 4gb. Więc z tego co rozumiem z tej aukcji ma tylko wgrane rgh? a resztę rzeczy nie? Mam jeszcze drugie pytanie czytałem kilka tematów o konsolach bez dysku z pamięcią 4gb i podobno jak kupi się dysk wewnętrzny a rgh jest zainstalowane na 4gb to na tym wewnętrznym coś trzeba robić zgrywać chyba pliki z 4gb aby chodziło wszystko na tym np 250gb dysku wewnętrzym jak tak to napiszcie co i jak Bo chciałem pograć w gta 5 mam pena 16gb ale z tego co wiem te pliki content z dvd1 nie zmieszczą się na pamięć 4gb i bez dysku wewnętrznego się nie obejdzie, Dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam jak coś niezrozumiale napisałem to napiszcie i poprawię, dodam że nie mam jeszcze tej konsoli w domu tylko jest u mojej kuzunki nie otwierana jeszcze, chciałem tylko się trochę doedukować na ten temat :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    jeżeli chodzi o gta v to musisz zgrać grę na dwie płytki IHAS'em dvd1 instalujesz na pena a później tylko wkładasz dvd2 i śmiga, jeżeli chodzi o dysk to przeróbka jest na napęd a nie na dysk więc jeżeli zmienisz dysk to nic się nie zmieni z wyjątkiem pojemności ale prawdopodobnie będzie trzeba dasha zrobić pod ten dysk.
     
  4. marian1992

    marian1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Napisałeś chyba o lt 3.0 a ja mam konsolę z rgh :)
    EDIT:
    Nikt nic nie podpowie? ;) Czy będe musiał coś zgrywać z tej pamięci 4gb na dysk wewnętrzny np 250 gb aby gry i dlc z niego chodziły? i czy będe jeszcze jakieś potrzebne rzeczy musiał dogrywać do tej konsoli z aukcji? Bo nie wiem czy oprócz rgh coś na pamięci 4gb się jeszcze znajduje

    Edytuj swoje posty - nie pisz jeden pod drugim - nast. razem WARN - Jabar
     
  5. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Chyba od kogoś z forum byś taniej kupił. Co do konsoli, to możesz podpiać do niej dowolny dysk zewn. Następinie sformatować go w konsoli i będzie służył jako wewnętrzy, skoro mało ci 4 gb. Cały dash i inne pliki systemowe trzymaj na tym 4gb, a resztę na tym zewn. :) Nie mam rgh, więc nie powiem ci, czy trundo się wgrywa freestyle czy tam inne aplikacje na konsole. Poczekaj cierpiliwie, ktoś z rgh na pewno odpisze.
     
  6. marian1992

    marian1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    Nie znam się za bardzo na tym jeszcze ale czytałem trochę tematów to pisali że dodatków dlc nie odczyta z dysku zewnętrznego że trzeba kupić taki co się wkłada do środka do konsoli a w Gta V z dvd 1 co się kopiuje do content to chyba są dlc i czytałem też że jak mam te systemowe pliki na 4gb i kupię dysk ten co się wkłada do konsoli to będe musiał jakieś pliki przenieść aby działały gry i dodatki bo z tego co wyczytałem jak będzie wszystko na pamięci 4gb to jak kupię wewnętrzny to bez kopiowania jakichś plików nic nie pójdzie :)
     
  7. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    co do aukcji to masz napisane że jak konsola jest BEZ DYSKU to gość wysyła Ci link na e-mail z potrzebnymi rzeczami , a ty kupiłeś z pamięcią 4 gb gdzie już będziesz miał zainstalowane te programy (sam posiadam konsolkę z pamięcia 4gb), co do dysku wewnętrznego jak go wsadzisz do środka do konsoli to nic nie musisz kopiować żadnych plików/programów bo wszystkie potrzebne programy obsługujące rgh będziesz miał na flashu 4gb, co do GTA V i do niektórych DCL wystarczy pendrajw 16 Gb (wystarczy sformatować pod konsolą i konsola widzi to jak dysk wewnętrzny ) na początek poczytaj sobie takie poradniki , do rgh http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ do gta v http://xboxforum.pl/gta-v-261/tutorial-zgrywanie-contentu-na-pendrive-gta-v-dvd1-175214/
     
  8. marian1992

    marian1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa
    A to dziękuje :) myślałem że te 4gb nie zalicza się do dysku twardego bo ten gościu ma jeszcze inne aukcje z konsolami co mają dyski 250gb i 500gb więc myślałem że moja zalicza się jako ta bez dysku
     
  9. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    te 4 gb zalicza się jako flash ale spokojnie wszystkie programy do obsługi RGH się zmieszczą , nawet masz napisane na początku aukcji że konsolka jest wyposażona w różne programy do obsługi rgh
     
Wczytywanie...

Poleć forum