1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwsze oznaki RRoda

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Mateuszek77, Luty 21, 2010.

  1. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Witam!
    Dziś przyjechał do mnie kuzyn z konsolą Xbox Falcon Arcade.. przy okazji powiedział mi że raz zdażyło mu się cos w stylu rroda.. wlaczyl konsole.. wzsystkie 4 diody zaswiecily sie na czerwono..wylaczyl.. po chwili ponownie uruchomił i wszystko jest ok do dziś.. wiec co teraz? czy w przyszlosci moze wystapic rrod?
    Aha i jeszcze jedno.. chcemy podpiąć jego konsolę na moich kablach (hdmi i zasilacz) i mam takie pytanie.. czy nic sie nie stanie? moze banalne ale moze rrod przejsc przez zasilacz do mojej konsoli albo coss? czy kable nie maja znaczenia? nic nie uszkodze podpinajac moje kable do jego konsoli potem spowrotem do mojej (elite JASPER) ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    fajne rozumowanie :D

    Jesli zasilacz bedzie pasowac to bedzie wszystko ok. pojedyncze rody to nie jest powod do niepokoju.
     
  4. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    Albo padnie do tygodnia albo wcale nie padnie, :) też to mialem i to nie musi być rrod.
     
  5. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    Pojedynczy rrod masz racje
    Skąd takie pytanie czy po zasilaczu przejdzie rrod buhahah
     
  6. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    nie buhah tylko sie upewniam:D a czemu ma nie podejsc?
     
  7. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    bo to tak jakbyś pytał się czy ktoś może wejść przez kabel od internetu do twojego domu :p
     
  8. marcinkos

    marcinkos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    POLSKA
    Coś w stylu rroda mogło wywołać złe podłączenie konsoli. A z tym tekstem na górze to już dawno się tak nie uśmiałem :yeye:
     
  9. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    nie no to pytanie mnie rozwaliło. Jak sobie to wyobrażasz? Może jest w tym ziarnko prawdy.... NIE to głupota, ale śmieszna:D

    A kuzyn niech się cieszy póki mu xbox działa i niech się na martwi na zapas bo osiwieje:D
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No rodzyn miesiąca
     
  11. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Przecież 4 diody to źle podłączone kable(nie jest tak?)
     
  12. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    hahaaha brawa dla autora :DD !!
    Nie bój się nie dostaniesz rroda, a szczególnie na jasperku .
     
  13. cherry69

    cherry69 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pułtusk
    Dokladnie 4 czerwone diody to zle wpiety kabel do wejscia A/V lub HDMI
     
  14. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    Ale niby nic nie ruszal tylko poczekał jakis czas i 2 raz włączył i było ok .

    A z rodami to nigdy niewiadomo :D

    Ja mam moja pierwsza konsole , uzywke z 2006 roku , i tydzien temu poierwszy rod sie pojawil 3 diody i co ?? wujek google info na temat tego roda , i pewne info ...

    naprawilem ixa bez rozbierania - przegrzalem go i jak narazie jest ok :D

    ale juz odkładam na nowa , tak na wszelki wypadek :D
     
  15. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Hehe cudny temat :D Rrod to taki wirus, który moze przejsc nawet przez pada dlatego gdy dostaniesz rroda nigdy nie idz ze swoim padem do kolegi który ma xboxa ponieważ bedzie przezywac to samo co ty:(
     
  16. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dajcie juz spokoj z tym wirusem RROD bo zaraz padne :)
    Hmm ale jak by tak pomyslec to jak kumpel ma uwalonego klocka (cos nie tak z zasilaniem) to po podlaczeniu twojego zasliacza moze sie on "uwalic" i wtedy mozesz miec czerwony okrag smierci.
     
  17. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Haha musze was zmartwić ale jego xbox to flacon a moj Jasper wiec zasilacz nie pasował :] haha ^^
     
  18. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    JAk bedzie dbał rto mu rrod za szybko nie wyskoczy....
    Najlepiej zeby xbox z tyłu miał z 25-30cm oddychania....
     
  19. kamilkosz

    kamilkosz Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja raz sie wystraszyłęn jak po flashu mialem czerwone diody. W panice znalazłem to forum gdzie bylo napisane ze av trzeba podłączyć. Od tamtej pory goszcze tu codziennie . sory za błędy ale z kom pisze :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum