1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwsze przerobienie konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez emerica, Maj 30, 2012.

  1. emerica

    emerica Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam posiadam konsole xbox 360 slim 4 gb + 120 gb dysk ktory dokuupilem , konsole kupowalem w 2010 r i teraz postanowilem ją przerobic , i teraz mam kilka pytan ,

    1 jaka kupic nagrywarke do wypalania gier na xboxa

    2 czy po przerobieniu konsoli bede mogl dalej instalowac gry na dysk ??

    3 jakie kupowac plyty do nagrywania bo teraz gry zajmoją po 10 gb i wiecej

    i teraz najwazniejsze :)

    4 jestem typem gracza ktory lubi kolekcjonowac gry i po pewnym czasie znowu je przechodzic , jesli np nagram sobie 10 plyt z grami a pozniej wyjdzie kolejna aktualizacja potrzebna do gry w nowe tytuły to czy te wczesniej nagrane dalej będą działały czy juz nie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)liteon ihas rewizja b (model znajdziesz na forum
    2)jak nagrasz ihasem xgd3 to tak
    3)nie ma takiego dużego dvd takie gry są 2płytowe
    4)przeważnie jak wychodzą nowsze zabezpieczenia xgd3 jest takie ,że nie działa xgd2 chodzą cały czas.
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Jeśli znajdziesz Liteon Ihas 124 B to bierz go, a tak to może być każda inna
    2. Jeśli nagrasz Ihasem to idzie normalnie instalować, jeśli nagrywasz zwykłą nagrywarką to musisz zastosować trick z MP3 i będzie można zainstalować.
    3. DVD+R DL (dwuwarstwowe) 8.5GB, większość poleca płyty Verbatim, ale również inne działają
     
  5. emerica

    emerica Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tofu212 moglbys lepiej wytlumaczyc punkt 4 bo jestem w tym raczej początkujący .
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    To zależy np. przy zmianie z LT+1.9 na LT+2.0 nic nie trzeba było nagrywać od nowa, a przy zmianie z LT+2.0 na LT+3.0 trzeba było XGD3 wypalać na nowo, bo trzeba było wgrywać topologydata.
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Co do 4 pkt. jak lubisz kolekcjonować i potem nie mieć problemu z odpaleniem ich to nie wgrywaj LT tylko zrób sobie RGH na tej slimce. O RGH poczytaj na forum.
     
  8. emerica

    emerica Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli jak sądzicie jaki będzie najlepszy wybór ? jak teraz przerobie mojego slima i dam najnowszą aktualizacje to będe mogl normalnie odpalic starsze gry ?
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dash 14719 --> LT 3.0 i póki co wszystko będzie działało.

    Jeśli nie chcesz grać online, to najlepszym rozwiązaniem będzie RGH.
     
  10. emerica

    emerica Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli przerabiając konsole tak (Dash 14719 --> LT 3.0 ) beda mi dzialaly wszystkie gry ? te starsze i te najnowsze ?? to dla mnie wazne bo jak ponagrywam troche gier i bede chcial pograc po paru miesiącach to glupio będzie pobierac jeszcze raz takie 15 gb ;/

    i moglbys wytlumaczyc mi w prostym języku czemu ten RGH będzie najlepszy ?

    Raczej mi nie zalezy na graniu online bo caly czas mam konsole podpietą do neta a prawie nigdy nie gram online .
    proszę o odpowiedz bo w tym tygodniu chcialbym oddac konsole do przerobienia a nie moge sie zdecydowac;/
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Póki co wszystkie gry będą działały. Nie wiemy, czy MS nie wypuści nowej aktualizacji, która zaktualizuje zabezpieczenia i na przykład trzeba będzie nagrać te gry od nowa. Można powiedzieć tylko tyle: jeśli nie będziesz wykonywał żadnych aktualizacji konsoli, to wszystkie gry będą działały na 100%.

    2. Uruchamiasz gry z dysku, darmowe DLC, gry Arcade, dodatki awatara itd. Nie musisz nagrywać gier na płyty - wystarczy zgrać je na dysk konsoli odpowiednimi programami.
     
  12. emerica

    emerica Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie , jeszcze takie jedno pytanie którą przerobke bys mi polecił ?? bo widze ze obeznany jestes w temacie ;)
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli nie zamierzasz grać online, to zdecydowanie RGH.
     
  14. emerica

    emerica Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i na tym RGH tez będą działały wszystkie gry ?? nie trzeba zadnych aktualizacji ? i jak to jest z tymi DLC co pisales ?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Twk dzialaja wszystkie gry, z hdd/usb/pendrive. Dlc takze działa

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wszystko działa, tylko musisz poczytać kilka artykułów z działu Jtag/RGH i będziesz już wszystko wiedział.
     
Wczytywanie...

Poleć forum