1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwsze Uruchomienie i kilka pytań .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Altman1992, Czerwiec 27, 2011.

  1. Altman1992

    Altman1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa
    Witajcie ;]
    W piątek zakupiłem xbox'a 360 slim 4GB i właśnie jutrzejszego dnia mam odebrać przesyłkę .
    Zastanawiam się nad pierwszym uruchomieniem i mam kilka pytań do was z tego zakresu , jestem totalnie zielony jeśli chodzi o temat konsoli.
    A mianowicie :
    Muszę utworzyć jakiś profil gdy po raz pierwszy uruchomię konsolę ? Jest to skomplikowane ? Czy wymagane jest połączenie z internetem ?
    Mam neostradę 2mb/s ADSL taki modem biały i czy gdy wyjmę przewód podłączony do tego modemu i podłączę go do konsoli to połączy mi się prawidłowo z siecią ? Czy trzeba wykonać jeszcze jakieś operacje jeśli tak to jakie ?

    Z góry dziękuje .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomek147-13

    tomek147-13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    modem masz do usb w kompie podłączony? Jeśli tak to kup kabel ethernet i od kompa przeprowadź do xboxa, uruchom połączenie na kompie i wtedy bedziesz mial neta. Ustawianie sieci włącza się na początku;p
     
  4. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    zakładanie profilu masz na starcie xbox'a jest niewiarygodnie poste :) możesz oczywiście odrazu założyć profil xbox live gold na miesiąc za darmo (masz tak na 3 profile), internet 2mb powinien być dobry :) wystarczy że podłączysz do xboxa kabel ethernet zresetujesz modem (wyłącz i włącz) i włączysz xboxa i jesteś w xbox live ;)
     
  5. Altman1992

    Altman1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa
    Zgadza się mam podłączony do USB . Czyli potrzebuje kabla , w takim razie trza się zaopatrzyć :D
    Przypomniało mi się jeszcze jedno pytanie , czy za pomocą kabla wizyjnego AV podłącze konsole do monitora LCD ?
     
  6. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    jasne, jedyne czego potrzebujesz to przejśćiówka, nazywa się BIG BEN to taki kabel w którym masz wejście do xbox'a i potem nie masz chinchy tylko wejscie do kabla od monitora :)
     
  7. Altman1992

    Altman1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa
    ho ho to chyba na allegro będe musiał zrobić większe zakupy w dziale z kablami :D
     
  8. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    lepiej idź do elektornicznego pobliskiego sklepu tam taki kabel będziesz miał mega tani i na metry i nie płacisz za przesyłkę tylko co za kabel :)
     
  9. Altman1992

    Altman1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa
    Cały dzień czekania i jednak jest ^^ myślałem że będą jakieś problemy z dostawą bo na necie piszą nieciekawe opinie na temat UPS ale na szczęście obyło się bez żadnego takiego incydentu ;] A więc tak , rozpakowałem paczkę , na samej górze znajdowały się dwie instrukcje niestety nie w języku polski . Potem konsola czarna matowa , wyprodukowana w wrześniu 2010 r to chyba nie szkodzi że akurat wtedy ? Uruchomiłem stworzyłem swój profil i przeszedłem dalej do menu . były trzy gry zainstalowane jakieś lipne. i w sumie to na tyle . A i podłączyłem pod EURO -złącze bo niestety mam starszy tv ;/ zaś monitor SAMSUNG SyncMaster 920n o przekątnej 19''.
    Myślicie że w Neonecie kupie ten kabel VGA ? albo w Media Expert ?
     
  10. szafran

    szafran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Kabel VGA powinien być w czymś typu media markt lecz tam jest drogo, najlepiej poszukać na allegro lub w jakimś sklepie na mieście z konsolami.
     
Wczytywanie...

Poleć forum