1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwszy dzień z RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bashaneq, Maj 25, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bashaneq

    bashaneq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Dzisiaj pierwszy dzień zapoznaję się z przeróbką RGH (wcześniej też miałem przerobiony ale z odpalaniem z płytek). Kompletnie się nie łapie w tym RGH. Odebrałem świeżo z serwisu - chyba wszystko mi wgrali co potrzebne. Jedyne co mi się udało zrobić to przerzucić zawartość płytki na dysk twardy w xboxie. I odpalić -> wchodząc w plik .xex. Nie widzę żadnych gier w zakładce gry. W free style manager widzę Games, Hdd1 i MUboot coś tam. Wcześniej miałem na dysku sporo gier nagranych i dysk jest zapełniony jak powinien, tyle, że nie wiem co jest czym :O. Wszędzie pełno folderów z cyframi i jak tu się połapać z tym wszystkim? Ratujcie mnie :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To na poczatek poczytac dzialy jtag/rgh. W usawieniach content dodac foder gry content/0000000 i zapisać, pobrać nxe2god odpalic. Wszystkie gry co miales zainstalowane pojawią się

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. sephiforever

    sephiforever Banned

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zobacz w folder content 0000000 tam powinienes miec gry
     
  5. bashaneq

    bashaneq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szukam już cały dzień jakiś info. Czytałem coś, żeby ustawić jakąś ścieżkę, żeby własnie gry odpalało. A gdzie są ustawienia content ?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wiecej zajelo napisnie postu niz szukanie. Popatrz w opcjach, roznie zaleznie od skina

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    bashaneq - wchodzisz w ustawienia FSD (mam skórkę PL, więc podaję PL, potem 2 opcja od góry "ustawienia wyśw", 5 opcja (ostatnia) "ścieżki", potem Y na padzie, zmień scieżkę na Hdd1:\Content\00000000000000000.... (dużo zer). Możesz też sobie zmienić głębokość skanu na 10, wtedy na pewno znajdzie. Nie zapomnij zapisać. Potem musisz poczekać, najlepiej restart, gdy wciśniesz gałkę prawego analoga, będziesz widział co się skanuje, poczekaj aż skończy, znowu restart i powinno być. Uff ;-)

    Analogicznie podajesz sobie ścieżkę do dysku USB, tylko tam nie musisz już się bawić w Content\00000000..., ustawiasz sobie foldery z grami jak Ci pasują.

    P.S. Jeśli masz gry zainstalowane na dysku w konsolce, to wejdź w Narzędzia->Menedżer plików->HDD1->nxe2god->default.xex, przeskanuje, spaczuje (pisałem jak trzeba, ale cenzura :wink: spat****e) i też pokaże gry poza FSD, powinieneś je widzieć w dash'u MS.
     
  8. bashaneq

    bashaneq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki wielkie można powiedzieć ze w połowię się udało. Ustawiłem ścieżke na ten content 0000 ale niestety widać tylko Fife którą wczoraj przerzuciłem na dysk a reszty gier (które były przed zmianą na RGH) mimo, że są w tym folderze content 0000 foldery z cyframi to w liscie gier ich już nie widać :(.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nxe2god!

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. bashaneq

    bashaneq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odpal na konsoli i przekonwertuj :)
     
  12. bashaneq

    bashaneq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale trochę nie rozumiem tego, skoro widzi mi fife to po co mi program, żeby reszte widział? coś tu nie tak
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sciagnij i wlacz!

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  14. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bashaneq, przecież napisałem w końcówce mojego posta, co masz zrobić.
     
  15. bashaneq

    bashaneq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki panowie ! Wróciłem do gry :D. Jestem mega wdzięczny za pomoc i cierpliwość :)

    Przy okazji spytam;
    a) można jakoś sprawdzić ilość wolnego miejsca na dysku?
    b) może głupie ale nie wiem :s - jak usunąć profil?

    Jeszcze raz dzięki,
    pozdrawiam
     
  16. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Wchodząc do oryginalnego dasha, zrobisz to naciskając przycisk Xbox (Guide) "Y" oraz trzymając wciśnięty "RB"...

    Dodatkowe info masz wciskając Right Bumper (Prawy Analog)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum