1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwszy RROD

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Jablo33, Lipiec 18, 2010.

  1. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Witam. Nie dawno wymieniałem pastę na Arctic Silver 5 (tak na wszelki wypadek). Dzisiaj grając w Fifę wyskoczył mi rrod (przed chwilą... Aż mnie ciary przeszły). Wyłączyłem konsolę i włączyłem. Na razie z 10 min jest włączona bez żadnej gry i jest OK. Czy to mógł być jakiś błąd czy źle pastę nałożyłem. I jeszcze jedno pytanie. Czy przez przegrzanie może mnie rozłączać z Xbox Live (cały czas mnie rozłącza)...?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    ekhem? pomoże ktoś?
     
  4. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    No to może zacznijmy od sprawy tak jakby, ekhmm...podstawowej ;) sprawdziłeś kod błędu tego rroda? Jeżeli nie - to sprawdź przy najbliższej okazji - bo, nie owijając w bawełnę, takowy nastąpi. Wtedy będziemy mieli jakieś podstawy. Oczywiście może to być spowodowane złym nałożeniem pasty ( np. zbyt duża ilość ), przez co konsola nie odprowadziła odpowiednio ciepła no i skończyło się chwilowym rrodem.
     
  5. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Jak wyżej : za dużo pasty może być równie szkodliwe co za mało. W obu przypadkach ciepło nie jest dobrze odprowadzane przez radiator. Poleciłbym Ci sprawdzić temperatury ale zapewne nie masz żadnego sprzętu do tego(w postaci miernika laserowego lub jakiegoś czujnika) albo JTAGa. Może warto jeszcze raz nałożyć pastę(upewniając się że jej ilość jest odpowiednia)?
     
  6. DonAndress

    DonAndress Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Panowie, przeciez jak nalozy sie za duzo pasty, to docisk radiatora powinien usunac jej nadmiar na boki.
     
  7. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    No właśnie, więc nie mamy pewności czy ona tam nie wylała się czasem gdzieś na bok. A to już generalnie byłby problem. Ale pewnie za dużo jej nie nałożył, prędzej za mało.
     
  8. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    A sprawdzałeś wtyczkę zasilania? Ja tak miałem nie raz że wyskakiwał mi RROD spowodowany złym podłączeniem, więc nie ma strach zawsze to może być przez to
     
  9. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Arctic Silver 5 nie przewodzi prądu ,więc spokojnie
     
  10. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Tak sprawdzałem. Wczoraj grałem ponad 1h, było goręcej niż wtedy kiedy rrod wystąpił i nic. Normalnie działał. Dzisiaj pogram z jakieś 4h i zobaczymy. A nie sprawdziłem kodu bo obraz mi się wyłączył i nic nie mogłem zrobić.
     
  11. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kodu nie sprawdza sie na Telewizorze ....
     
  12. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    To byś wyjaśnił jak a nie napisałeś, że się nie sprawdza na TV.
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Wciaskasz na raz przycisk od wysuwania tacki i maly od sychronizacji z padem.
    Klikasz go czterokrotnie odczytując za kazdym razem cyferki
    1 KRĄG =1
    2 KRĘGI= 2
    3 KRĘGI =3
    4 KRĘGI = 0
     
  14. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    dzisiaj grałem z 3h i żadnego rroda, więc myślę, że to jakiś błąd był.
     
  15. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A jaka płyta g. Konsoli?
     
Wczytywanie...

Poleć forum