1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwszy xbox - niemożłiwe połączenie ftp

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Arinaldus, Październik 30, 2013.

  1. Arinaldus

    Arinaldus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam problem z pierwszym xbox'em, ponieważ nie mogę dojść dlaczego nie mogę połączyć się z komputerem za pomocą FTP. Robiłem wszystko krok po kroku jak było opisane w pewnych tutorialach, czyli ustawiałem IP, Bramkę i maskę na komputerze i na xboxie tak jak było zalecane, czyli na komputerze IP o 1 większe niż na xboxie. Raz udało mi się połączyć, ale w momencie restartu konsoli, nie mogę się teraz w ogóle z nią połączyć, żeby zarządzać plikami na jej dysku...Pliki przesyłałem za pomocą ostatniej wersji Total Commander, wszystkie firewalle i zabezpieczenia na komputerze wyłączone, dashboard Xboxa to evox.

    Jedna rzecz mnie zdziwiła w zakładce Settings tam gdzie można ustawić połączenie pierwsza część to network i wygląda to tak

    Type
    IP 0.0.0.0
    Line status 100/full duplex
    MAC address 00:0D.........
    Setup Network YES
    Use static IP YES
    IP 192.168.0.25
    Subnetmask 255.255.255.0
    Default Gateway 192.168.0.26 (taki jak na komputerze)
    DNS 0.0.0.0
    DNS 0.0.0.0
    Setup Delay 10
    Skip Setup If No Link NO

    I najbardziej mnie dziwi dlaczego pierwsze IP jest 0.0.0.0 gdzie wcześniej pokazywało to IP które zdefiniowałem... chyba, że nie tutaj tkwi problem.

    Pomoże ktoś ? bo ja już nie jestem w stanie cokolwiek zdziałać
     
Wczytywanie...

Poleć forum