1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pierwszy Xbox360 - przeróbka a Xbox Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mateusz Gąsecki, Listopad 17, 2014.

  1. Mateusz Gąsecki

    Mateusz Gąsecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź, Poland, Poland
    Cześć,
    tak jak w temacie kupuje pierwszego xboxa i mam kilka wątpliwości. Mam na oku ofertę, gość sprzedaje 360 elite Jasper ale w przeszłości była przerabiana, nie wiem czym, nie wiem jak. Gdy kupił ją od poprzedniego właściciela włożył płytkę z AC3, zaktualizował system i przeróbka podobno przepadła. Xbox nigdy nie był rejestrowany w Microsofcie, po podaniu serial number na czacie z supportem stwierdzili, że konsola nie ma bana. I tutaj mam problem, ponieważ zależy mi bardzo na graniu przez internet przy wykupionym koncie Live Gold i nie jestem pewny, czy jak podłączę konsolę do sieci u siebie w domu to mi nie wysypie bana? Będę jeszcze próbował uzyskać x values do wpisania w XVala ale nie wiem czy ten program potwierdzi brak oflagowania w 100%.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jeśli wcześniej Xbox nie był podłączany do LIVE i rzeczywiście nie ma teraz Bana - to wgrywasz do napędu LT+3.0 - do tego nagrywasz gry nagrywarką iHas + i grasz na LIVE

    zawsze, zawsze jest możliwość że granie na kopiach/piratach przyniesie Ci bana - ale ryzyko jest małe - jeśli zastosować się do powyższego
     
  4. Mateusz Gąsecki

    Mateusz Gąsecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź, Poland, Poland
    ale mi nie zależy na przeróbkach a nawet nie chce mieć przerobionej konsoli, chce grać tylko na oryginałach na live gold. Czy jest taka możliwość? Czy jak konsola była już raz przerobiona to zostanie na zawsze?
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tzn lepiej przywrócić stock firmware na napędzie - jeśli tam było wgrane LT+

    LT+ niekiedy jest usuwane z napędu przy aktualizacji dasha z oryginalej płyty z grą
     
  6. Mateusz Gąsecki

    Mateusz Gąsecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź, Poland, Poland
    czyli jeżeli okażę się, że XVal nie pokaże flagi to mam spokojnie brać? Jak przywrócić ten stock firmware na napędzie? Tak jak mówiłem, właściciel "usunął" przeróbkę aktualizacją z płyty AC3. Czy to wystarczy?
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tzn jeśli wsadzasz "kopię" gry - i ona nie rusza - to znaczy że firmware w napędzie wrócił do wersji STOCK

    możesz grać w oryginalne gry na LIVE bez obawy
     
Wczytywanie...

Poleć forum