1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PILNE TV 100hz a xbox 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez bololabich, Styczeń 19, 2013.

  1. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam właśnie mam zamówić tv do konsoli i komputera ale wszystkie są albo 50hz albo 100hz, na 50hz podobno nie każda gra działa ,a jak jest z częstotliwością 100hz i czy można przełączyć na 60hz/75hz bo takie częstotliwości zawsze pokazuje roczny tv brata po włączeniu jakiegoś sprzętu przez HDMI.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. patorex

    patorex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja mam telewizor 50hz, podłączony kablem HDMI i jakość jest HD,
    w konsoli są ustawienia :
    pal-50
    pal-60
    sorry jak źle napisałem.
     
  4. ziutas

    ziutas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: PILNE TV 100hz a xbox 360

    Jaki by to nie był nowy tv, to będzie działał. U mnie jednak na 100Hz obraz tnie i laguje. Dlatego do gry to wyłączam (do tv jest świetne 100Hz).

    OBEY ZIUTAS !! <=> GT-S5660 with Tapatalk 2
     
  5. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy zawsze można 100hz wyłączyć?

    Czyli to ,że nie wszystkie gry działają na 50hz to bzdura??
     
  6. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: PILNE TV 100hz a xbox 360

    niektore obsluguja 50 lub 60 hertzow.

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  7. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    czyli jednak tylko tv 60hz (których zresztą już nie produkują) wchodzi w grę?
     
  8. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Jeśli chodzi o TV typu CRT to będzie działało. Grałem na 100Hz LG 29" podpięte przez złącze euro.
    Natomiast TV typu LCD etc. To na 100% bo te Hz w LCD to nic innego jak "dokładanie" klatek pomiędzy klatki, wtedy jest wrażenie ze niby jest więcej niż 60Hz.
    Mój tatko ma 200Hz TV i działa, tylko tak jak mówie w LCD to nie jest "prawdziwe" 100Hz.

    Jeszcze jedno, jakby obraz lagował albo działy się z nim dziwne rzeczy, tzn że kabel HDMI jest za starej wersji.
     
  9. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
  10. ZychuPL

    ZychuPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    skąd ten pomysł że 50 Hzm nie będą jakieś gry chodzić?!! Dla twego spokoju ten tv co pokazałeś: poczytaj A co chcesz kupić telewizor? Ile chcesz na niego przeznaczyć?
     
  11. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    MAX 1300 i musi być nowy bo na nowy trochę kasy mi dołoży ojciec, wielkość 30-32, full hd, 3d raczej też

    Teraz to już jestem super spokojny... Tam są firmowe tv a nie taki chińczyk czyli te chińskie 3d to masakra może być....

    Nie pisz posta po postem. Edytuj // MOD
     
  12. ZychuPL

    ZychuPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli ma być 3d, to te 1300 za mało... jak byś mógł dołożyć te 3 stówki, to od razu zakres wyboru telewizorów się zwiększa.
    No chyba że chcesz kupić sprzęt firmy krzak, gdzie nie ma w necie, żadnych testów.
    Albo zrezygnuj z 3d.. bo w sumie do czego potrzebne Ci jest 3d?
     
  13. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pytałem o tamten i ma 50hz ,a 3D głównie do gier bo to fajna sprawa

    Myślę ,że go zamówię ,a jeśli coś by było nie tak np gry by nie działały to zwrócę bo jest 10dni na zwrot.
     
  14. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    gry na konsoli chodzą w 60Hz - tv lcd/led 50Hz spokojnie sobie z tym poradzi ...wiec jeden pies czy 50 czy 100 - ta druga opcja i tak odpada przy graniu (no ale można wyłączyć te sztuczne 100hz). Najważniejsze by tv mial niski input lag 0-16ms max jak wiecej to nie polecam.
     
  15. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Ja inwestowałbym w coś, że tak powiem normalnego. Aż tak Ci jest 3D potrzebne?
    Ja bym celował w coś typu Samsung, LG, Sharp bądź nawet Akai.
     
  16. rafcio007

    rafcio007 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Londyn
    tak jak mówi maxankazuya szukaj telewizora z niskim input lagiem i po prostu dobrymi kolorami, a 3d itd lepiej olej,
     
  17. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
  18. ZychuPL

    ZychuPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oj szkoda, by Ci się poleciło w tej cenie dobry telewizor bez 3d A nie firmę krzak. Tym bardziej że 3d praktycznie przez xboxa nie jest obsługiwane. (chyba tylko gearsy, i to sztucznie zrobione w systemie 50/50) Ale Twoja kasa:) my możemy tylko doradzić.
     
  19. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  20. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    up. kupujesz telewizor dla "cienkich ramek i wygladu" czy dla parametrow?
     
  21. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    dla wyglądu również - ten akai (wyglad...jak i parametry) to modny był z 5lat temu ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum