1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ping, lagi, internet.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daikoku, Grudzień 30, 2010.

  1. daikoku

    daikoku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hai, all.
    mam pytanie, jeżeli mam neta 125 kb/s, będę miał pingi na XBL?
    na kompie niekiedy miałem przez ten syf, ale na ruskich/polskich serwach miałem ping po 60-150.
    kloc też ma takie problemy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    zależy z czego masz internet i jakiej jaksci
     
  4. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Słabe masz łącze, minimum 1mb pitrzeba. Możesz mieć lagi i pingi dość wysokie.
     
  5. daikoku

    daikoku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jednak! mam 3 mb download, 0.33 mb upload.
    Mam nadzieję, że wystarczy.
     
  6. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    A 125kb to ile jak nie 1 mb. Brak slow...
    3MB spokojnie wystarczy.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wy cos mylicie jednostki, obecnie nie ma lacza 128 kb/s (Kilobit), podejrzewam ze autorowi tematu chodzilo o predkosc pobierania i ma takowa czyli 128kB/s (Kilobajt), 128kB/s = 1Mb/s

    Nawiasem mowiac prędkość lacza nie ma nic do pingów
     
  8. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    heh inforamtycy, spokojnie starczy, ale jesli masz slabego dostawce z duzym pingiem to mozesz miec klopoty z plynnoscia rozgrywki
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    On ma 1Mbit..
    Ale serio, jak można mieć w dzisiejszych czasach 1Mbit?! Nie mówie że wszystkich stać itp ale sory, jeśli płacicie ~40-50zł i macie 1Mbit to wasz dostawca internetu zbija na was niezłą kase bo za tą cene można mieć spokojnie 5-10Mbit
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie kazdy mieszka w duzych aglomeracjach wiec nie wie czego sie dziwisz, tylko w wiekszych miastach sa duze predkosci, w mniejszych juz slabe bo kable stare i sa monopoliści np TP, a na wsiach zaden operator prywatny sie nie zapusci bo mu w zyciu nie zwrócą sie koszta
     
  11. daikoku

    daikoku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie, po prostu nie dawno się przeprowadziłem, a lokatorzy, którzy wcześniej tutaj mieszkali nie potrzebowali lepszego neta.
    nie długo powinienem mieć 38 mb/s.
     
  12. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1mb = 1024 kb
    125 kb ~ 0,25 mb
    To ja mam "brak słów"
     
  13. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sprawdz na speedtest.net(predkosc) i pingtest.net(jakosc lacza)
     
  14. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Ales ty madry! Bys przeczytal moze wypowiedzi innych. Dla zwyklych ludzi jest oczywiste, ze 125kb/s to transfer, niestety nie dla ciebie. Wolisz policzyc w kalkulatorze ile to by bylo i udawac madrego nie?
    Pozdro!

     
  15. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    125kb * 8 = 1MB

    Autor tematu ma lacze 1 mega i tyle.
    Pingi nie zaleza tylko od predkosci polaczania, ale takze od metody polaczenia z siecia.
    Tyle w temacie.
     
  16. daikoku

    daikoku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bez problemu pograsz na takich pingach
     
Wczytywanie...

Poleć forum