1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ping- problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zibby1515, Marzec 24, 2010.

  1. zibby1515

    zibby1515 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na necie gram od niedawna,w MW 2. moj problem polega na tym ze jak wlaczam konsole i zaczynam grac na multi to mam dobry ping (3-4 kreski) a po meczu-dwoch zaczynaja mi sie lagi robic i tych kresek sa 2 albo i jedna. Podlacze ponownie neta i znowu problem znika zeby na nastepnym meczu sie pojawic. Internet mam prywatny doprowadzony bezprzewodowo do acces pointa TP-LINK i z tamtad do routera tej samej firmy a z niego kablem ethernet do xboxa. W czym moze byc problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tlaa

    tlaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/null
    Dla mnie wygląda to na politykę stosowaną przez Twojego dostawcę internetu. Wg. mnie operator ogranicza szybkość dla połączeń trwających dłużej niż powiedzmy 5 minut. Stosuje się to do ograniczania ściągania dużych plików czy torrentów.
     
  4. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin

    coś takiego musi być zapisane w umowie !!

    ja obstawiam na ruter, tp-link nie należy do najlepszych firm
     
  5. zibby1515

    zibby1515 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie ma szans bo jak cos sciagam to idzie z full predkoscia bez przerwy
     
  6. zibby1515

    zibby1515 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    Router tez chyba nie bo problem znika gdy odepne kabel od xboxa,router prewnie nawet tego nie zauwaza
     
  7. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    te ruter są kiepskie i się mocna zamulają ,jak rozłączasz kabel to po prostu kolejka jest robiona od nowa

    podepnij kabel z xboxa bezpośrednio pod główny access point/ruter

    PS edytuj post !!
     
  8. zibby1515

    zibby1515 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odłączyłem ruter i nie pomogło,a moze miec to cos zwiazanego z NAT? bo takie cos mi sie pojawilo przy sprawdzaniu polaczenia
     
  9. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Tak moze miec. Musisz odblokowac porty na routerze wymagane przez xbox live
     
  10. zibby1515

    zibby1515 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a wie ktos jak to zrobic na TP linku?
     
  11. zibby1515

    zibby1515 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dobra,zmienilem ten NAT,ale to naprawde moze pomoc na slaby Ping jak w moim przypadku?
     
  12. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    zibby1515 nie piszemy post pod postem, używamy opcji edytuj
     
  13. zibby1515

    zibby1515 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zmieniłem NAT,podłaczyłem pod acces point i problem cały czas jest ten sam,co jeszcze moge zrobić?
     
  14. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Podać swojego dostawce ISP na początek bo muszę kilka rzeczy sprawdzić.
    Czy to ci się zdarza tylko w MW2? Czy w innych gierkach np na komputer typu CS itp?
    Jak wygląda twój plan przyłącza do tej infrastruktury? Czy daleko jesteś od nadajnika, jak wygląda teren na trasie połączeniowej itp.

    Pozdrawiam
     
  15. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    zrób taki test

    uruchom>cmd> {wpisz} ping {np:} www.google.pl -l 1024{jak masz bardzo wolny net to możesz zmniejszyć do mniejszej wartości 512/256/128 } -t (bez nawiasów : ping www.google.pl -l 1024 -t )

    zostaw na kilka/kilkanaście minut ,a najlepiej na tyle , po ilu masz problem z lagami

    później wciskasz Ctrl+Pause i podajesz nam statystyki jaki i szacunkowy czas...

    Następnie uruchamiasz jeszcze raz CMD i wpisujesz : tracert www.google.pl i podajesz co masz "po drodze" do serwera google
     
Wczytywanie...

Poleć forum