1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pioneer 112D - nie nagrywa

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez men69, Wrzesień 5, 2008.

  1. men69

    men69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam forumowiczów! Zwracam się do was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu z moją nagrywarką - Pioneer 112d, mam Vistę, nagrywarkę podłączyłem poprzez adapter ATA/USB. Niestety nie nagrywa ona mi płyt DVD+R DL:/ Używam płyt Verbatima, próbowałem przez imgburn, clonecd - niestety bez efektu...
    Oto screen z błędu wyświetlanego w imgburn: http://img115.imageshack.us/img115/9590/beztytuukp8.jpg
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Pioneer 112D - nie nagrywa

    1. Podaj pełny log z imgburn.
    2. Jaką masz wersje fw napędu.
    3. A jakieś inne płyty działają ??
    Czasami tak jest z nośnikami Verbatina wyprodukowanymi w Indiach(gorsza jakość w porównaniu z singapurskimi.)
     
  4. men69

    men69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Pioneer 112D - nie nagrywa

    1. skąd mogę go teraz wziąć?
    2. firmware 1.24
    3. z odtwarzaniem płyt nie ma problemu, nie próbowałem nagrywać na innych dvd+r dl niż verbatimy, jedynie nagrywałem płytkę cd przez alcohol, niestety również nie wypaliło :mad:
     
  5. Mix*Tech[kameleon]PL

    Mix*Tech[kameleon]PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Odp: Pioneer 112D - nie nagrywa

    Też mam taki sam problem z nagrywanie na tym modelu, zmiana firmware nie pomogła, płyty odczytuje raczej normalnie, udało mi się parę razy nagrać płytę cd i dvd ale na dvd-dl zawsze zatrzymywało nagrywanie w 2-3%, używałem płyt verbatim i imgburn/clone cd. Obecnie nagrywam na nagrywarce LG H66 i wszystkie płyty nagrywa ok.
     
  6. S_X

    S_X Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Pioneer 112D - nie nagrywa

    sprobuj pod clone-m x4 u mnie pomoglo tez mialem bledy ale po 50% czyli na 2 warstwie troche plyt poszlo sie je..c (ta sama nagrywarka)
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Pioneer 112D - nie nagrywa

    Zmień taśmę, przestaw na master.. Możesz jeszcze sprawdzić jak będzie się sprawowała na @A12J. Jak nic nie pomoże to na gware.
     
  8. men69

    men69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Pioneer 112D - nie nagrywa

    Dodaję log z imgburn:
    I 21:26:39 ImgBurn Version 2.4.2.0 started!
    I 21:26:39 Microsoft Windows Vista Ultimate Edition (6.0, Build 6001 : Service Pack 1)
    I 21:26:39 Total Physical Memory: 2029524 KB - Available: 1262212 KB
    I 21:26:39 Initialising SPTI...
    I 21:26:39 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 21:26:39 Found 1 DVD-ROM and 2 DVD±RW/RAMs!
    I 21:29:32 Operation Started!
    I 21:29:32 Source File: D:\Pobrane przez USD\GRY\Assassin\ACPL.dvd
    I 21:29:32 Source File Sectors: 3825924 (MODE1/2048)
    I 21:29:32 Source File Size: 7835492352 bytes
    I 21:29:32 Source File Volume Identifier: XGD2DVD_NTSC
    I 21:29:32 Source File Volume Set Identifier: 34672923
    I 21:29:32 Source File Implementation Identifier: Sonic Scenarist 3.1
    I 21:29:32 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.02)
    I 21:29:32 Destination Device: [0:0:0] PIONEER DVD-RW DVR-112 1.24 (G:) (USB)
    I 21:29:32 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-001-00) (Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x)
    I 21:29:32 Destination Media Sectors: 4173824
    I 21:29:32 Write Mode: DVD
    I 21:29:32 Write Type: DAO
    I 21:29:32 Write Speed: MAX
    I 21:29:32 Link Size: Auto
    I 21:29:32 Test Mode: No
    I 21:29:32 OPC: No
    I 21:29:32 BURN-Proof: Enabled
    I 21:29:32 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1913760
    I 21:29:32 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    W 21:31:21 Failed to set L0 Data Zone Capacity!
    W 21:31:21 Reason: No Additional Sense Information
    I 21:31:21 Filling Buffer... (40 MB)
    I 21:31:22 Writing LeadIn...
    I 21:31:29 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3825923)
    I 21:31:29 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3825923)
    I 21:31:29 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2086911)
    W 21:31:51 Failed to Write Sectors 5952 - 5983 - Reason: Przekroczono limit czasu semafora.
    W 21:31:51 Retrying (1 of 20)...

    I na tym niestety się kończy...
     
  9. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Pioneer 112D - nie nagrywa

    Człowieku !!

    I 21:29:32 Write Speed: MAX ??!!

    na 2.4x leć, a nie max !!
     
  10. dunewar

    dunewar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem. Wczoraj kupilem nagrywarke pioneer 216D i nagralem 3 plyty Verbatima zaraz po podlaczeniu do kompa adapterem sata. Wszystko bylo ok. Wylaczylem kompa, wlaczylem go dzis i juz pojawil sie wyzej wymieniony problem. Oczywiscie nagrywane imgburn'em z predkoscia 2,4X. Czy to mozliwe ze to przez adapter sa takie jazdy ??
     
  11. mmmm111

    mmmm111 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    206
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mozliwe
     
  12. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Stawiam 99% że to przez te adaptery macie takie jazdy z nagrywarkami.
    W laptopach jest tak samo, jeżeli podłączysz przez adapter zaczynają się schody.
    Niektóre adaptery działają poprawnie, ale większość to syf.
     
  13. dunewar

    dunewar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam (chwilowe) rozwiazanie. Moze wyda wam sie to smieszne ale sprobujcie nagrywac normalnie ale w trybie awaryjnym windowsa (F8 podczas uruchamiania). U mnie działa, wczoraj nagralem plytki z muzyka ( tez mialem problem na poczatku w normalnym trybie) wszystko ok. Dzisiaj tez, dodatkowo nagralem 2 gry i wszystko działa. Co prawda ustawiam predkosc 2,4x to mi nagrywa z rzeczywista predkoscia 1,3x czyli jakies 70 min, ale nie ma bolu. Najwazniejsze ze dziala.
    Ps. a adapter rzeczywiscie mam taki no-name shit, a probowalem nie jechac po taniosci i wzialem "drozszy" model na allegro 50-60 zl. z taka czarna kosteczka i wejsciami po obu stronach. Czyli jak widac nie warto, no chyba ze ktos chce sie bawic w tryby awaryjne :). Chyba lepiej zainwestowac w porzadna kieszen. Swoja droga powiedzcie jak sie wam kieszenie sprawuja.
     
Wczytywanie...

Poleć forum