1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Piraty na dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dogg, Lipiec 9, 2010.

  1. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Siemka,
    jeszcze jedno pytanie. Niektórzy mówią, że podpinają do Xbox'a dysk z nagranymi piratami i grają w gry z dysku. Tak też można? Bo ja już sam nie wiem...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Emm... a co to jtag? Myślałem, że przez firmware. Może mi to ktoś w skrócie wytłumaczyć? Jak to się wgrywa i wogle o tym 'czymś'.
     
  5. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Na forum o tym jest zapomnij jak masz dashboard wyzej 7371 , sam tego nie zrobisz... Jak masz dasha powyżej 7371 to do zamknięcią czy 7341 sam już nie pamiętam...
     
  6. xbox360maniak

    xbox360maniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To coś nazywa się xbreboot. Co do wgrywania tego poczytaj na temat jtag/xbr/ Wszystkie opisy i tutoriale dostepne na naszym forum.Nie da się tego w skócie wytłumaczyć bo to raczej skomplikowany zabieg i nie do zrobienia na pierwszym lepszym xboxie.Jesli dopiero planujesz kupno konsoli to kup odrazu z xbrebooterm bo marne szanse że dostaniesz w sklepie konsole która spełnia wymogi uruchomienia xbr.
     
  7. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Trzeba lutować na płycie głownej, przerobke tą wykonaja Ci za ok. 100 zł - duzo osob sie oglasza.
    Cała zabawa polega na wgraniu alternatywnego oprogramowania do xboxa o nazwie XBR lub freeboot, ktore uruchamia rowniez niepodpisany kod na konsoli (wszystkie aplikacje/gry stworzone pod X360).
     
  8. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    szkoda ze barierą sie dash :/
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  10. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A jak sprawdzić wersję dashboardu? Jak mam wyższy to da się przerobić np. w serwisie, czy już nie?
     
  11. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Wchodzisz w ustawienia>dane systemowe zaznaczasz i tam ci pisze po prawej. Musi być 7371 albo niższy.
     
  12. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jeszcze jedno pytanie o tego jtag'a. Ban'y podobno dają na przerobione napędy, a to jest lutowanie na płycie głównej, czyli za to banów nie dają panowie z M$?
     
  13. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Oczywiście że banują konsole z jtagiem to sprawa 30min. a potem ban.
     
  14. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Czyli na jtag'u częściej niż z firmware'm? Jest jeszcze ta fala banów?
     
  15. dinimil

    dinimil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    fala jak sama nazwa wskazuje wpada raz w roku:p a tak poważnie możesz zostać od razu oflagowany a o banie dowiesz sie później:) XBR raczej przydaje sie offline, masz dostęp do każdego dysku , dlc z pena i możliwości skopiowania i rozruchu gier bez plytek z dysku.
    Tak jak koledzy piszą ważny jest dash i z tego co pamiętam data produkcji. ale w tej sprawie lepiej zgłoś sie do deextera on te rzeczy ogarnia
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    XBR ma taryfe specjalna u MS i ban jest od razu.
     
  17. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Czyli gra Live na firmware i płytkach jest bezpieczniejsza od jtag'a, tak? Nie wiem czy przerabiać, bo chciałbym pograć na XBL i czy te bany już przeszły. A wy gracie na piratach Live?
     
  18. Rudy96

    Rudy96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    292
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żagań
    Niektórzy grają, ale jest to ryzykowne :p
    Wiadomo, coś za coś.....
     
  19. icepopo

    icepopo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ciekawi mnie jak to do konca jest z tym jtag-iem?czy jezeli ma sie dash wiekszy niz 7371 to jest to po prostu fizycznie niemozliwe, czy tak jak kiedys w przypadku flasha liteona
     
  20. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Poprostu w 7331 jest odpowiednia dziura która umożliwia wgranie xbrebot czy freeboot, wyższe dashe łatają tą dziure.
     
Wczytywanie...

Poleć forum