1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pirelli z netii jak ustawic MTU

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sebara, Wrzesień 16, 2011.

  1. Sebara

    Sebara Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Was pieknie, moze to beznadziejne pytanie ale dzis kupilem 360 i moj ruter od netii 96333EW_Pirelli nie chce pozwolic konsoli na dostemp przez wifi. Komunikat jest ze zbyt male MTU, w menu rutera nie widze gdzie to zmienic. Bardzo prosze o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Nie Ruter tylko Router i poszukaj czegoś takiego "Maximum Transmission Unit" albo daj zdjęcia ustawień z Routera.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Podaj jaki to dokladnie model pirelli bo netia juz zbytnio do niego sie nie przyznaje i nawet instrukcji do niego juz nie maja, ogolnie z tym routerem i xboxem sa problemy i najlepszym rozwiązaniem to kupno normalnego routera
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ja miałem netie kiedyś zaro problemów z netem odnich ale miałem net rozdzielony przez switch na urządzenia
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Switch samodzielnie nie potrafi rozdzielic internetu, musiales miec router, problem mtu lezy po stronie routera nie jest to wina netii
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    oczywiście ,że przez router póżniej switch. mtu w moim przypadku to nie widziałem pamietam ,że mtu można było w windowsie zmienić . ale miałęm starszy model routera od nich okolo z przed 2,5lat temu
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No dobrze ale tanie switche tylko rozdzielaja sygnal nie sa zarzadzalne wiec nie ma znaczenia czy miales switch dodatkowo czy nie, wazny jest router, ja mam 4 letniego tplinka obecnie działającego tylko jako modem i ma mozliwosc zmiany mtu
     
  9. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    ja mam TP-LINK W8901G tani w tej chwili 82 zł a działa bardzo dobrze 24/7 i zero problemów.
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tani ale dla osoby mającej neta powyżej 15Mbit to juz za slaby, musi byc wifi N

    Nawiasem mowiac byly dwa rozne takie routery, ten obecny ma inny wyglad i inny chipset
     
Wczytywanie...

Poleć forum