1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pixeloza w grach?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SaV, Sierpień 12, 2010.

  1. SaV

    SaV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,
    mam chyba dość poważny problem dotyczący mojej konsoli. Dość dawno już zakupiłem konsolę, pod koniec czerwca. Odpaliłem, grałem - wydawało mi się, że jest ok. Po jakimś czasie dopiero zwróciłem uwagę, że gry na moim xboxie znacznie różnią się od tych co pokazują na gameplayach na youtube (graficznie). Mam niewygładzone krawędzie, coś jak by rozdzielczość była o wiele za duża lub o wiele za mała. Na krawędziach tekstur widać różne pixele itp. Pomyślałem, że kabel jest do bani - wymieniłem. Dalej to samo. Telewizor? Odpada, odpalałem grę na dwóch telewizorach w fullHD 1080p. Konsola byłaby z jakimś defektem? - tak też mi powiedzieli w supporcie, więc wysłałem im konsolę, gdy wróciła to zadowolony odpalam grę a tu szok, dalej to samo... Nie ogarniam już, w ustawieniach jest raczej wszystko ok. Nie wiem czego to może być wina, może jakieś oprogramowanie nie takie czy co?
    Z góry dzięki za pomoc, liczę, ze uda się rozwiązać ten problem.
    PS. Niby da się grać, ale po prostu brzydko to wygląda. Dodam jeszcze, że np. w NBA 2k10 jest tak duże, że ciężko rozpoznać twarze zawodników z daleka. Natomiast w FNR4 ciężko to w ogóle dostrzec. W halo3 jest tak średnio, widać, ze bronie mają takie niewygładzone kontury, czasem nie widać z daleka przeciwników bo przez te pixele nie potrafię rozpoznać kto jest kto...
    Mam konsolę w wersji Elite.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomix200

    tomix200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    Ale jak duże były te telewizory? Na jaki kabel wymieniłeś?
     
  4. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gry na x360 chodzą w max 720p. No to tak nie napisałeś czy sprawdzałeś na innym TV. Spróbuj zwykłym componentem podłączyć, albo composite, możliwe, że to defekt wyjścia HDMI. Albo cała karta graficzna. Jak tak dalej jest to napisz to microsoftowi jak będą ci wysyłać non stop nienaprawioną konsole to napisz, że prosisz o wymianę, potem może się po sądach tułać co ci bardzo polecam. No a jak coś to idź do serwisu oni za 25zł zrobią ci przegląd, jak nic nie znajdą to wezmą z 5 zł za czas. Pozdro.
     
  5. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Ponieważ w FNR4 jest aax4, trzeba było kupić pc, ustawiłbyś1920x1080 aax16 i miałbyś piękny obraz, ja niestety także dałem **** i kupiłem konsole :p. Większość gier działa w 1280x720 aax2, także stąd twoje zdziwienie.

    Natywna rozdzielczość większości gier na konsole tej generacji : 1280x720
    Natywna rozdzielczość twojego telewizora : 1920x1080
    Co po prostu oznacza, że aby wykorzystać taki tv musiż kupić pc / czekać na następną generację konsol :)
     
  6. SaV

    SaV Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wychodzi na to, że mam za dobry telewizor? wtf. Ale i w 720p i w 1080p jest to samo, więc nie wiem. A telewizory 23" i 54" chyba. Skoro za 1 razem mi M$ oddał taką samą konsolę, czyli musiał uznać, że wszystko jest ok... A wysyłać im drugi raz nie mam zamiaru, 2 tygodnie grania w plecy.
    edit: A, SebeekS, nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym, że trzeba było kupić PC? Mam już pc i normalnie odpalam gry w 1920x1080, tylko po prostu niektóre tytuły na PC już nie wychodzą, nie wyjdą itd. itp. Nikt już nie szanuje PC'towców
     
  7. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Nie wiem jak ty ale ja na pudełku od gta iv i od mw2 mam napisane że gra obsługuje 1080p...
     
  8. damian4991

    damian4991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z nikad
    to podlacz pod monitor xboxa i bedzie cacy
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lecz gra nie jest w full hd :D

    Co do wątku, tak gry wyglądają na x360. To wszystko jest normalne
     
Wczytywanie...

Poleć forum