1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płacę z Allegro !!POMOCY

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez stasiek1995, Październik 10, 2010.

  1. stasiek1995

    stasiek1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisarzowa
    Ratunku kupiłem na allegro przedmiot i zapłaciem poprzez PzA !
    I wybrałem opcję "przelew bankowy" !!
    Pytanie co dalej !!
    Kiedy dojdzie wpłata i jak zapłcić allegro ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    mi kiedyś gościo zapłacił poprzez PzA i kasa poszła na moje konto allegrowe, a później musiałem sobie przelać na moje normalne, a dojście kasy to chyba kwestia 1 dnia

    O ile rozumiem to jeszcze kasy żadnej nie wpłaciłeś?
     
  4. honor

    honor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak wybrałeś "przelew bankowy" to powinna Ci się wyświetlić strona z wygenerowanymi danymi do wpłaty. Robisz przelew na te dane i czekasz. Kasa idzie dłużej niż w przypadku kiedy wybierzesz z listy konkretny bank(wtedy kasa jest na koncie PzA praktycznie od razu).
     
  5. stasiek1995

    stasiek1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisarzowa
    No ale mi się żaden blankiet nie wyświetlił !! Wybrałem opcję Przelew bankowy (poza PzA) !
    Błagam o pomoc bo w ogóle nie wiem co mam zrobić !
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    to w ustawieniach jest opcja anuluj PzA, i wtedy możesz od nowa skonfigurować
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    w 1 poscie piszesz ze zaplaciles poprzez place z allelole, a teraz piszesz ze zaplaciles bez uzycia PzA :/
     
  8. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zaloguj się na swoje konto na allegro, wejdź w listę kupionych przedmiotów, i tam poszukaj aukcji na której kupiłeś ten przedmiot. Po prawej stronie powinno być coś takiego jak płacę(jeśli się nie mylę) i obok coś tam anuluj zapłatę. Gdy anulujesz to powinno ci się chyba teraz pokazać "Płacę" i naciskasz na to i robisz wszystko od nowa.
     
  9. stasiek1995

    stasiek1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisarzowa
    Okej ale jak drokuje to mi takie dziwne krzaczki wychodzą zamiast normalnych liter !Prostokąciki i krzaczki !O co może chodzić ?
     
  10. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    no wg tego co napisałeś to nie wybrałeś PzA, czyli teraz czekaj aż gościu wyśle ci nr konta
     
  11. stasiek1995

    stasiek1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisarzowa
    Nawet jeśli mam to w karcie płatności ?
     
  12. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No musisz zrobić przelew na numer konta kolesia u którego kupowałeś aukcje.
     
  13. Płacę z Allegro

    Płacę z Allegro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam

    W przypadku zapłaty przez PzA metodą płatności „przelew bankowy” nie zostaniesz przekierowany do strony logowania w banku. Wyświetli się natomiast strona, na której pojawią się wszelkie dane do przelewu (pamiętaj aby wpisać dokładnie taki tytuł aukcji i numer konta jaki będzie podany), a jeżeli wybierzesz „wzór przelewu” to również gotowy przelew.
    Natomiast jeżeli chcesz dokonać zapłaty z pominięciem PzA, wszelkie dane do przelewu musisz otrzymać bezpośrednio od Sprzedającego i na te dane dokonać wpłaty.

    Pozdrawiam
    Marcin
    Zespół Płacę z Allegro
     
Wczytywanie...

Poleć forum