1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Planuje przerobić xboxa - Pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Virtamol, Listopad 29, 2014.

  1. Virtamol

    Virtamol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wejherowo
    Witam, zawsze byłem przeciwny przeróbką, ale w tym miesiącu wydałem około 600zł na gry i zacząłem rozumieć tych ludzi, po czym również sam zacząłem myśleć czy tego nie zrobić , ale najpierw chciałbym się dowiedzieć czy moja nagrywarka by mi w ogóle pozwoliła na piracką zabawę :p " ATAPI iHAS124 A ATA Device " Możecie mi jeszcze dać jakieś wskazówka, czy coś w tym stylu bo jestem totalnie zielony, ale mówię... na razie najważniejsze jest dla mnie to, czy moja nagrywarka by dała radę.
    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nagrać pewnie nią nagrasz, tylko truncate.
    Szkoda że masz z rewizją A, gdybyś miał B to mógłbyś wgrać Burner MAXa i wypalać w 100 %
     
  4. Virtamol

    Virtamol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wejherowo
    Przepraszam, ale jestem naprawdę zielony w tym. O co chodzi z tym "truncate"?
    Albo może prościej, weźmy np grę "Watch Dogs" jak bym se ją pobrał z torentów, to nie było by żądnego problemu z wypaleniem z tą nagrywarką?
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wejdź na stronę Approved burners for xgd3, DO NOT buy a burner before reading this

    tam masz kompatybilne nagrywarki do Brurnermax XGD3 - czyli takie które mogą wypalać pełne ISO 8,5 GB (chyba do 8,7GB) - mimo że płyta ma mniej pojemności (teoretycznie)

    Możesz pobrać ten programik C4E’s BurnerMAX Payload Tool v0.15 (C4E’s BurnerMAX Payload Tool v0.15) odpalić go i zobaczyć czy będziesz miał taki komunikat: BURNERMAX is ENABLED.

    Generalnie powinieneś zaopatrzyć się w nagrywarkę która będzie kompatybilna z Burnermax'em - a twoja mając literkę A taka nie jest...
     
  6. Virtamol

    Virtamol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wejherowo
    "BurnerMAX not enabled, YET" Czyli rozumiem, że nie ma szans na wypalanie tą nagrywarką?
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    nie - musisz zakupić nagrywarkę z listy którą podałem wcześniej

    wypalenie taką nagrywarką da Ci możliwosć nagrania kopii XGD3 1:1 - więc jeśli chciałbyś zagrać na kopii na X LIVE to nie powinieneś wyłapać BANa

    możesz tak jak pisał ROBI772 wypalać swoją nagrywarką (przynajmniej próbować) wypalić gry z opcją TURNCATE w programie IMGBURN ale nie masz gwarancji że najnowsze tytuły Ci się poprawnie wypalą i gry będą działać. Odnośnie starych, starszych gier - nie będziesz miał problemu żeby nią nagrywać (gry XGD2)
     
  8. Virtamol

    Virtamol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wejherowo
    Wyczytałem coś, że w napędzie musi być płyta, bo inaczej zawsze będzie taki błąd wyskakiwał... prawda? mogę wsadzić obojętnie jaką płytę, żeby tylko sprawdzić? Np zwykłą czystą dvd?
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak - może tak być - najlepiej wsadź czystego Verbatima DL i sprawdź wtedy
     
  10. Virtamol

    Virtamol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wejherowo
  11. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  12. Virtamol

    Virtamol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wejherowo
    Kurcze... przypomniało mi się, że mam w domu jeszcze dwa laptopy... i może któraś z tych nagrywarek by się nadawała?
    1. MATSHITA DVD-RAM UJ8E2
    2. TSST corp CDDVDW TS-L633C SCSI CdRom Device
     
  13. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    najlepiej sprawdzić samemu - wsadź czystą płytkę (najlepiej Verbatim DL) - i zobacz czy będziesz miał BURNERMAX is ENABLED - wtedy powinna być w 100% kompatybilna i wypalać kopie 1:1 XGD3
     
  14. fanhorizon

    fanhorizon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    98
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najlepiej to moim zdaniem olać nagrywanie i brać od razu xkey-a (ew. wasabi)
    i załadować sobie wszystkie gierki na HDD.

    1. Cisza bo napęd nie buczy.
    2. Wygoda bo nie trzeba wstawać zmieniać płyt.
    3. oszczędność bo nie kupujesz już nigdy ani jednej płyty.
    4. zaoszczędzony czas inaczej stracony na nagrywanie.
    5. ..... i wiele innych plusów łącznie z LIVE.

    dziękuję dobranoc.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum