1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

planuje zakup konsoli - bardzo proszę o pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vitalij, Maj 27, 2010.

  1. vitalij

    vitalij Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na forum jestem nowy chciałem się najpierw przywitać
    witam wszystkich bardzo serdecznie!

    planuje zakup nowej konsoli TYLKO z myslą o grze offline - na kopiach zapasowych, przeczytałem całe FAQ, teraz mam pare pytań do Was:

    1) czy wystarczy kupić konsole arcade? czy potrzebny do grania w kopie zapasowe dysk? (podobno arcade ma karte pamieci 256 mb - czy to wystarczy do save'ów?) czy gry działają z płyt czy są wlasnie kopiowane z płyt na dysk i z dysku lecą ?

    2) czym sie kierować (poza cena) w sklepie przy zakupie konsoli? czy da sie w sklepie sprawdzić czy to jasper albo jaki ma napęd optyczny? czy to ma w ogole jakies znaczenie? czy KAŻDĄ konsole da sie przerobic?

    3) czytalem o modyfikacji firmware - to jest sprawa wykraczająca poza moje możliwosci , czy ktoś mógłby w tym pomoc? oczywiscie zapłace jestem z warszawy


    dziekuje bardzo za pomoc, wlasnie najbardziej obawiam sie przerabiania konsoli - ze sobie z tym nie poradze, pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witaj na forum!!!

    1) arcade wystarczy, dysk nie jest potrzebny, ale przydatny. Do sejwow wystarczy pamiec wbudowana w konsole, nie dodaja kart pamieci, tylko pamiec jest juz wbudowana w konsole... Gry dzialaja z plyt, instalacja jest opcjonalna. Mozesz grac na kopiach spokojnie.

    2) Kieruj sie data produkcji, im nowsza konsola, tym lepsza, bo mniej awaryjna. Kazda da sie przerobic.

    3) Poszukaj na allegro.
     
  4. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    w wiekszych sklepach tj. saturn mediamarkt real czy carrefour są z reguly najnowsze konsole sprzedawane czyli jaspery - z boku pudełka jest dziurka jezeli pisze 12.1 A to na 100% jasper lepiej miec dysk i odpalac gry z dysku,ale oczywiscie z plyt tez mozna . Najlepiej oddac do jakiegos sklepu z konsolami co oferuja przerobki xboxow dadza ci jeszce gwarancje .
     
  5. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    1) możesz kupić arcade, ale laser po pół roku ci odpadnie.. szczegolnie jak gra będzie wymagająca i będzie wyciskać z 360 siodme poty(gta iv) dlatego kup elite albo arcade + osobno dysk 60 gb(taniej Cie wyjdzie)
    2) kieruj się na pewno datą produkcji : najlepiej koniec 2008 i cały rok 2009. i tak,kazdą konsolę da się przerobic.

    3) FLASH LITEON XBOX 360 PRZERÓBKA WARSZAWA OCHOTA (1057293359) - Aukcje internetowe Allegro

    prosze tutaj możesz przerobić
     
  6. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    BZDURA nic wiecej, jesli bedzie uzywal verbatimow i dobrze nagrywal laser starczy mu na dluuugi czas.
     
  7. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    no ale nie tak długo jakby grał z dysku.. -.-
    dysk sie zawsze przyda, tutaj wiecej tekstur doczyta, mniej zuzyje naped.. wtedy on w ogole nie pracuje.. więc wymiana napędu nie będzie wchodzić w grę

    ja grałem pol roku na verbatimach nagrywanych 2.4x i dzisiaj mam już dysk. ale gdy probuje ŚWIEZO nagraną grę zainstalowac na dysk mam problemy(szmatka etc.)
    a kiedys grałem duzo własnie w gta4. teraz są tego konsekwencje
     
  8. vitalij

    vitalij Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi,

    czyli ide do saturna albo mm kupie arcade + dysk , i pojade na przeróbke konsoli...


    takie pytania jeszcze:
    1) czy są dyski oryginalne od microsoftu w sprzedazy? czy to są tylko pakowane w konsole juz w wersjach elite premium etc?

    2) kupując konsole w sklepie rozpoznam że to jest jasper natomiast nie bede znal napędu - czy na KAZDYM napedzie benq/samsung/hitachi/liteon gry bedzie mozna zainstalować na dysk? czy tylko przy firmware LT?

    3) czy da sie zwykly dysk od komputera np 500 giga podlączyc?? i czy to może byc dysk zewnętrzny w obudowie? (mam Western Digital 500 giga wlasnie zewnetrzny na USB)

    dziekuje bardzo i pozdrawiam
     
  9. vitalij

    vitalij Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    edit !!!

    aha jeszcze jedno !!

    jak mi wgrają najwnoszy firmware aktualnie a za jakis czas wyjdzie nowy piracki firmware to co wtedy ???? czy znowu trzeba bedzie rozbierac konsole i znowu placic zeby wgrali ten nowszy??? czy to bedzie na zasadzie jakiegos prostego upgrade z plytki np? bez rozbierania budy
     
  10. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1.Sa dyski orginalne lecz sa drogie , oplaca sie bardziej kupic przerobione dyski WD pod xboxa.
    2.Naped teraz to najczesciej liteon , kazdy naped pozwala zainstalowac gre na dysk.
    3.Max mozna podpiac 250 gb , jesli podlaczysz 500 gb to i tak bedzie wykrywac 250 gb.

    4.Jesli bedziesz miec ix LT to starczy on na dluuugi czas, puki co pozwala na odpalanie wszystkiego , nie bedzie potrzeby zmiany na lepszy , chyba ze wymysla jakies nowe zabezpieczenie.
     
  11. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    i właśnie oto jest pytanie ja mam xtreme 1.6 i chce LT i co idzie jakoś to samemu z płytki upgradować czy trzeba znowu console rozbierac
     
  12. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wydaje mi sie ze trzeba rozebrac, lecz powinno byc to tansze niz wgranie za pierwszym razem poniewaz masz juz kod napedu na plytce.
     
  13. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kolega napisał, że jest to dysk USB - więc Xbox z najnowszym dashboard'em będzie go wykrywał jako pendrive, czyli pod Xbox'a będzie można sformatować jedynie 16GB.
     
  14. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1. Wystarczy ci na savy
    2. Bierz Jaspera
     
Wczytywanie...

Poleć forum