1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Play & Charge

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piter_xd1, Sierpień 22, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. piter_xd1

    piter_xd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Witam. Mam problem z tym zestawem. Kupiłem go jakieś 5 dni temu na allegro. Kiedy przyszła paczka podłączyłem plecaczek do pada. Włączyłem go i wciskam xbox guide aby sprawdzić czy jest naładowany. Pokazuje tylko 1 kreskę a diody na padzie migają. Podłączyłem więc kabelek do pada zaświeciła się czerwona lampka czyli znaczy że pad się rozładował. Ale już po chwili lampka zrobiła się zielona (tak szybko na pewno się nie naładowało). Odłączam kabel włączam pada i teraz są 4 krezki ale po 5 sekundach pad się wyłącza i nie chcę się włączyć. Szukałem rozwiązania w internecie i znalazłem. Odłączanie i podłączanie kabla usb aż "chwyci" ładowanie. Następny problem z tym zestawem to brak łączności z drugim padem. Drugi pad nie działa kiedy podłączam plecaczek. Trzeci problem
    jest taki że ładuje go jakiś czas 5-6 godzin i pojawia się zielona lampka (pad jest naładowany). Odłączam go i gram jakieś 6-8h i wtedy pad się rozładowuje
    (powinien działać jakieś 20-25h). Więc moje 3 pytania to:
    1.Jak naprawić problem z nie ładującym się padem
    2.Jak naprawić problem z drugim padem który nie działa po podłączeniu plecaczka
    3.Jak naprawić problem z różnicą czasu jaka powinna być a jaka jest

    Z góry dziękuje za odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Podstawowe pytanie, kupiłeś oryginalny zestaw od microsoftu ? jeżeli tak to ślij na gwarancje. Jeżeli kupiłeś chinską podróbkę to się nie dziw że masz problemy...
     
  4. piter_xd1

    piter_xd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Kupiłem oryginalny zestaw tyle że na allegro. Czyli nic nie da się z tym zrobić ? Jeszcze mam pytanie czy opłaca się iść to oddać i kupić quick charge czy lepiej kupić baterie i
    ładowarkę do nich ?
     
  5. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Osobiście ja miałem play&charge i nie miałem problemów, myślę że to może być uszkodzony akumlatorek. Ale to tylko moje przypuszczenia, co do baterii i ładowarki to zależy tylko od ciebie jak ci wygodniej.
     
  6. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    akumulatorek prawie napewno jest zwalony jezeli po minucie pokazuje ci ze jest naladowany
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    akumulator jest wylany zwróć to do 10 dni jeśli kupiłeś w sklepie możesz oddać.
     
  8. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Play&Charge to zawracanie **** na dluzsza mete. Lepiej kupic porzadna ladowarke procesorowa i do tego dobre akumulatorki AA. Calosc wyniesie Cie ok 60-70zl, czyli znacznie mniej niz oryginalny zestaw MS. Ja mam energizery Titanium, pad dziala ( z wibracjami ) 40-50h bez ladowania.
     
  9. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    gdybys troche poszukal na forum to znalazlbys info o tym,ze ten zestaw to czysta kicha,nie zawsze lapie ladowanie kiedy jest pusta bateria i cienko laduje...pisza,ze ma starczac na jakies 20 godzin ale nie pisza,ze starcza na tyle jezeli nie uzywasz wibracji...z wibracjami wcina prad jak rdza fordy...jedyne inteligentne rozwiazanie to zestaw ladowarka + akumulatorki AA,takie 2500 stykaja na prawie tydzien grania
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale ty bys nie znalazl ze jest kilka wersji oryginalnego zestawu ms i sa te poprawione lub nie, sam mam poprawiony i dziala na pewno wiecej niz 20 godzin z wibracja

    Co do rdzy na fordach to potraktuje to jaki dziwny zart, mam w rodzinie ponad 40 lat warsztat i uzytkuje forda i wiem jedno polacy nie dbaja o auta i nawet mercedes nie bity po paru latach juz ma rdze
     
  11. przemo555

    przemo555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja polecam jednak kupić ładowarkę i akumulatorki. Wyjdzie cenowo podobnie i zawsze będzie działać. Jak mi padają aku mam już drugie naladowane
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  13. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    nie traktuj tego jako zart bo to prawda,mam mondeo mkIII z 2005 i na wokol klapy i wokol drzwi juz go bierze,siostra ma focusa 2001 i jest to samo tylko w dalszym stadium wiec takich glupot o dbaniu o samochod nie wypisuj bo to zenada
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum