1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Please Insert This Disk Into An Xbox 360 Console Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rafisnake, Kwiecień 22, 2012.

  1. Rafisnake

    Rafisnake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Pierw Zacznę od przywitania się ze wszystkimi ;)

    Teraz Mój problem

    Otóż niedawno dostałem 2 konsole x360 phat i problem polega na tym że nie czyta oryginalnych gier Bo wyskakuje Please Insert This Disk Into An Xbox 360 Console na białym ekranie(przy włożeniu płyty wyskakuje Otwórz DvD)

    Więc czytając czytając wszystkie tematy postanowiłem tak jak 70% osób radzi sflashować DvD, Więc wybrałem jedno (Dvd Samsung TS-H943A Ms28) i Programem JungleFlasher.0.1.92.Beta(304) zgrałem najnowszego Iextreme+LT 2.0 dostępnego na internecie.
    Robiłem zgodnie z instrukcją Key przepisał sie taki sam itd. Przycisnełem Unlock Sammy(nie wiem czy potrzebnie ale w paru filmikach tak było)
    Dvd sie sflashował nie było żadnego problemu Lecz w niczym to nie pomogło Błąd dalej się pokazał.Nagrałem Grę pod LT+2.0 z myślą że może jakimś cudem nowa gra Świeżo co otworzona nie chce puść, Ale byłem w błędzie :(

    Braciszek od którego dostałem te konsole mówił że jedno dvd napewno nie jest tam od początku bo pochodzi od konsoli z 3 rod a w drugim xboxie Dvd jest od samego początku, Dlatego Piszę z pytaniem i prosba zeby ktoś pomógł doradził mi co mam zrobić z tym
    i jeżeli ktoś jest z Olsztyna I oddawał gdzieś konsole to prosił bym także o Informacje gdzie i czy dobrze zrobili ponieważ nie chcę oddawać w ciemno żeby tylko pogorszyli sprawe

    Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wrzuć film DVD oryginalny (z jakiegoś czasopisma np.) jak odpali w konsoli to znaczy że napęd ma zły klucz.
    Jeśli nie odpali to poszedł laser albo southbridge na płycie głównej.
     
  4. Rafisnake

    Rafisnake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    filmy działają tak samo jak muzyka,tylko z grami mam problem :/
     
  5. Rafisnake

    Rafisnake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeszcze wracając, Dzwoniłem do Serwisu z pytaniem ile mniej więcej będzie kosztować naprawa takiego czegoś i czy będzie możliwa,to facet powiedział że najprowdopodobnie Flash lub Laser(50 lub 80zł). więc mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tego w "warunkach Domowych" czy jednak potrzebni do tego Specjaliści z odpowiednim sprzętem ?
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli nie masz klucza z oryginalnego napędu, to pozostaje odczyt z płyty głównej.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak kolega nade mną napisał, jak posiadasz klucz napędu to możesz zrobić to sam w domu na zwykłym kompie. Jeśli go nie posiadasz to trzeba wyciągnąć klucz z płyty głównej ale to już tylko zrobi osoba która wykonuje RGH.
     
  8. Rafisnake

    Rafisnake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha więc po tym co czytałem troszkę przy tym siedzenia jest i trzeba stary dash mieć więc u mnie chyba nie pójdzie :/
    no trudno do jutra będę musiał się męczyć z demami gier.

    a jeszcze mam pytanie dotyczące LT+2.1 ponieważ wiem że są programy które przerabiają z LT 3.0 na lt 2.0 ale czy wszystkie tak się da zrobić ? i co to oznacza te +2."1" ??
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    dodaje obsługę XGD3 dla napędów samsung

    Ps. klucz można w tym momencie wyciągnąć z każdej konsoli, prócz slim corona niezależnie od wersji dashboardu (przynajmniej w teorii ;-)
     
  10. Rafisnake

    Rafisnake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dobrze więc jak ?
    a jeszcze mam pytanie bo Nie mogę dość do tego jaką konsole mam tzn podzespoły(?)
    Wiem że jedna to Jasper a drugiej nie mogę rozszyfrować. Rok Produkcji 2007.07.11 Ma HDMI złącze i zasilacz 175W to jaka jest jego nazwa ?
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    [​IMG]
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba dac komus, zeby wyciągnął ci dvdkey z mobo koszt okolo 100zł. Jeeli chcesz sam potrzebujesz chip np matrix glitcher

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. Rafisnake

    Rafisnake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No no to mam Falcona ;) Więc za to dzieki wielkie :)

    a co do naprawy. Po emailu do serwisu dowiedziałem się że naprawa tego błędu(Tzn Wydobycie keya+ sflashowanie Dvd do LT+2.1) Kosztować mnie będzie 50zł i jeżeli będę zainteresowany wymianą lasera to wyjdzie mnie równo 100zł(30zł tzw. rabatu jak to ujął Serwisant ;) ) więc jeszcze sie opłaca oddać tylko teraz jeszcze ostatnie pytanie ponieważ nie chcę zakładać nowych tematów

    Więc jeżeli zgrają mi tego flasha nie będę musiał się bawić w żadne edycje itd tylko normalnie nagrywać jak zwykłe gry LT 2.0 ?
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak będziesz miał LT 2.01, to możesz od razu nagrywać każdą grę XGD3 (z "Topologią" i bez), bez znaczenia.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bez znaczenia, bo i tak nie zarasz w zafa gre xgd3... czrka cie kupno napedu liteon/benq, wydobycie klucza z plyty glownej i flash. Powodzenia hehe.
    Wiec juz teraz wiem, ze wybierzesz rgh.;)

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    sprawdź, może ta konsola jest w regionie NTSC. pewnie nie ale spróbować nie zaszkodzi
     
  17. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To wina złego klucza, nie regionu:distracted:
     
  18. Rafisnake

    Rafisnake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to znaczy ze te xgd3 i tak nie ma znaczenia jak ich nie odpale :/
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Radzę Ci nie aktualizować Dash'a i oddać komuś konsolę pod RGH: http://xboxforum.pl/uslugi-49/poszukuje-osoby-ktora-przerobi-mi-konsole-1537/
     
Wczytywanie...

Poleć forum