1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płynność gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tyrax, Czerwiec 12, 2011.

  1. tyrax

    tyrax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak to jest bo u mnie parę tytułów nie ma całkowitej płynności np. x-men formula 1, mafia 2. od czego to zależy czy dlatego, że to jest kopia gry a nie oryginał ? czy po prostu xbox tak ma, że płynności tutaj nie uzyskam wkurza mnie to, bo jak jest więcej akcji to się ścina, tzn następuje spadek plynności, nie idzie gładko, że tak powiem tak jakby sprzęt był za słaby czy coś podobnego, a może to wina telewizora ? mam 40 cali lcd samsung tv series 6 100hz motion plus, soft iextreme 1.61
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. chojny

    chojny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Trybunalski
    Na pewno to nie zależy od telewizora. Musisz wziąć pod uwagę to, jak nagrałeś płyty. Czy nagrałeś je z prędkością 2,4x ??
     
  4. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    a grasz z dysku??czy z plyty??bo wiadome jest,ze gra sobie dogrywa mapy i takie tam...z dysku dogrywa szybciej ale zawsze jakies zwolnienie moze nastapic
     
  5. tyrax

    tyrax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak z prędkością 2,4 chociaż nie do końca jestem pewien, raz z dysku raz z płyty to tak samo wypada chociaż sprawdzę zainstaluję x-mena na dysk ale mafię i formułę chyba miałem na dysku i nie było różnicy
     
  6. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam ten sam problem. Na forum nie uzyskalem odpowiedzi. Gram z dysku. Spadek plynnosci zaliczam np przy: l.a noir, halo reach, gta4 i kilku innych. Planuje wymienic paste termo bo innego pomyslu juz nie mam. Ps. Nie pisze tu o jednym scieciu gry lecz o permanentnym braku plynnosci.
     
  7. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    jak grasz z plyty tak jest, ja mam nieprzerobionego xboxa i na oryginalach nawet sa lagi, np. w grze Viking nawet zainstalowanej na dysku podczas ostrych akcji spada troche fps[troche duzo] a wszystkie gry zawsze instalowalem i gralem z dysku wiec laserek jest prawie jak nowy a jak jednak czasem gralem w cos z plyty, chociazby Fable 2 to jak odpalalem z plyty bez zainstalowania jej najpierw to mi sie ladowaly textury tak samo b.długo. mi sie wydaje ze to wina napedu jest bo w niektorych podobno wolniej czyta niektore rzeczy, albo jak to w sprzecie bywa "nie wyrabia" jak na pc. w niektorych momentach gier wieksza akcja i z 50fps na 9-10 leci
     
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Teraz każda gra działa w 30 klatkach (są oczywiście wyjątki) i w niektórych tytułach widać to bardziej, w niektórych nie. Spadki pfs'ów w gta4 to normalna sprawa, ale zwykle przy dużych rozróbach. Ostatnio założyłem na forum temat odnośnie prędkości z jaką odczytywane są płyty. W skrócie: test przeprowadzony na komputerze pokazał, że verbatim odczytywał się ze średnią prędkością 4x a płyta tdk z prędkością 8x. Niestety nikt nie podjął się dyskusji i nie wiadomo czy niższa prędkość odczytywania płyt ma wpływ na doczytywanie tekstur albo spadki klatek - mi osobiście wydaje się, że może to mieć jakieś znaczenie.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Predkosc zapisu ma znaczenie ale to zalezy od nagrywarki i plyty, z reguly wolniej znaczy gorzej bo obecne plyty sa przystosowane do wiekszych predksoci zapisu niz kiedys, ale zeby dokladnie zobaczyc jak to wyglada trzeba by nagrac kilka plyt z roznymi prędkościami i testowac ich jakosc zapisu np za pomoca nero cd-dvd speed (obecnie nazywanym opti drive control).
    Ale do tego trzeba nagrywarki ktora jest w stanie dobrze przetestowac plyte np nagrywarki liteona, choc te swego czasu potrafily testowac plyty dl ale tylko pierwsza warstwę, najlepsza nagrywarka do sprawdzania bledow jest oryginalny BenQ ale obecnie juz sa nie do dostania, pioneer tez potrafi sprawdzać jakość nosnika ale jego wyniki moga byc nieco przekłamane ale do porównania moga wystarczyć
     
  10. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Mam w domu 2 telewizory, obydwa Samsungi. na 32" HD Ready jazda samochodem w L.A noire była płynna, na Samsungu 40" Full HD czułem mniejszą płynność podczas prowadzenia auta - ale tylko w tym momencie, inne elementy rozgrywki były płynne. Nie wiem dlaczego tak się działo, może dlatego, że full hd to większa rozdzielczość i xbox nie wyrabia...
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    panowie, mnie to sie wydaje normalne i nie widze powodow do niepokoju, na kompie tez scinaja gierki bo np. za malo ramu jest w kompie czy procek troche za slaby. ogolnie tekstury musza sie doczytac - a im jest ich wiecej tym wiecej czasu potrzeba do wczytania ich wszystkich. w LA NOIRE scina mi czasem jak szybko jade czy w specyficznych sytuacjach. w gta4 jak sie bawilismy z kolega to jak zaczelismy wybuchac samochody to najpierw scinalo jak ja pierdykam a pozniej zwiecha jak autobusem w te pozoge wjechalismy :D czym bardziej zaawansowana graficznie produkcja tym wieksze prawdopodobienstwo ze bedzie haczyc. tak bylo i tak bedzie i nie sadze ze jest czym sie martwic :)
    pozdrawiam
     
  12. chojny

    chojny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Trybunalski
    Mogę się mylić, teraz już sam nie wiem, choć przypuszczam jeszcze, że mogłeś podpiąć je innymi kablami :))
     
Wczytywanie...

Poleć forum