1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PŁYTA GŁÓWNA, NAPIĘD i BAN

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wdh, Czerwiec 3, 2010.

  1. wdh

    wdh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak ostatnio sobie siedzialem i zastanawialem sie, czy udal by sie nastepujacy walek, tj.
    Posiadajac niezbanowana konsole, zakupic drugi naped do niej i na jednym miec oryginalny FW do grania online a drugi z powiedzmy iXtreme do grania na kopiach gier, ktore posiadamy;-)

    Czy cos takiego daloby rady, aby miec jakies 99,9%, ze sie banana nie dostanie?
    tj. moznaby takze korzystac z drugiej MC do grania online, coby savow przepremierowych przez przypadek nie ujanic;-)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ktoś na forum wymieniał napędy do gry online i udało mu się nie dostać bana. Choć na dłuższą metę jest to męczące.
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    No wtedy bys nie dostal bana, ale musialbys sie w ogole nie logowac do Live'a z przerobionym napedem. Ogolnie to najlepiej by bylo przedluzyc kabelek zasilajacy od napedu i wczepic dluzszy kabelek SATA, no i napedy trzymac poza obudowa.
    P.S. Mozesz sobie jakis wentylaotr na radiator od GPU od razu walnac :).
     
  5. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. wdh

    wdh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    promi, co Ty taki nerwus jestes, to dzial dla poczatkujacych jest:p nie wiedzialem, ze sa takie obudowy:p niekorzystalem z mozliwosci gr online, poniewaz zakupilem zbanowana konsole, do pogrania np. w FF XIII, takze nie interesowalem sie wczesniej mozlowoscia gry online;-)

    A wracajac do tematu, to czy w napedzie lite-on'a jest standardowy kabel do transferu danych, jak i do zasialania? Chodzi mi o to, czy wystarczy zakupic jakas przedluzke podczepic pod oryginalne kabelki i korzystac z dwoch napedow na zewnatrz konsoli?
     
  7. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Hmm trochę nie rozumiem pytanie, do napędu są podpięte 2 kable sygnałowy i zasilania takie jak na foto.

    [​IMG]
     
  8. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale wyszukiwarki się nie chciało użyć.

    Z tego co wiem to jeden kabel to zwykły sata, a ten od zasilanie to niestandardowy.
     
  9. Virgilio

    Virgilio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    Od zasilania jest taki sam jak w kompach :) a ten do transmisji danych (po lewej) to jakis niestandardowy WG mnie :), ale nie dam sobie reki uciac bo na zywo go nie widzialem
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    glupoty mowisz - tam jest zwykly sata tylko bardzo krotki, natomiast zasilanie to niestandardowe zlacze z 10 kabelkami, w ktorych masz uziemienie, 3,3v, 5v i 12v.

    Ale powiedzcie mi, czemu kombinujecie z tymi napedami? zbanowana konsola traci na wartosci jakies 150zl a ta zabawa z napedem to taki ten sam koszt i jeszcze trzeba sie bawic w podmienianie napedow. Jak chcecie grac na kopiach to grajcie, jak dostaniecie bana to dolozycie to co byscie wydali na naped i macie nowa.
     
  11. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Odwrotnie, danych jest normalne SATA, natomiast innego zasilającego niż oryginalny nie znajdziesz (bynajmniej ja szukałem i nie znalazłem).
     
  12. wdh

    wdh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak samo mozna plyte wymienic na nowa niezbanowana za 200zl:p Ale chodzi o to, zeby grac po necie na oryginalach, bez stresu o banana;-)

    Co do kabli, to ciekawe, czy sa jakies przedluzki, ale nie domowej roboty (bo takie opcje znalazlem):p
     
Wczytywanie...

Poleć forum