1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyta główna xbox 360 Jasper

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lextonn, Marzec 27, 2014.

  1. Lextonn

    Lextonn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam pytanie, czy może mi ktoś wrzucić zdjęcia płyty głównej Jasper'a a dokładnie spodu, płyta musiała by mieć zdjęty jeden radiator zdjęcie tego typu: http://soft21.pl/DSCN3731.JPG / http://imageshack.com/a/img21/2241/sfwc.jpg.
    Super było by gdyby ktoś mi jeszcze podał wartości zaznaczonych na zdj oporników oraz kondensatorów, ponieważ jaki widać niektórych brakuje albo są porozrzucane http://soft21.pl/plyta_xbox_zazn.JPG / http://imageshack.com/a/img850/3364/6q50.jpgczerwony: poprosił bym o wartości a żółty to obszar do zrobienia zdj dobrej jakości, pomoże mi to w układaniu kondensatorów i oporników.
    Za pomoc wielkie dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    A ja mam pytanie co ty robiłeś z tą M/B ? Nie udany reflow ? Jak mam Japera na stanie to ci spawdzę i podam wartości.

    Wysłane z mojego B943 przy użyciu Tapatalka
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    Alert A ja mam pytanie co Twój post wnosi do tematu?Teraz z racji że jesteś Świeżakiem tylko ostrzeżenie pisemne następne będą pkt. Zapoznaj się z regulaminem



    Info 1. Gdy nie wiesz co napisać, nie jesteś wstanie wprowadzić nic sensownego do rozmowy - nic nie pisz. Każdy bezsensowny post będzie natychmiast kasowany.

    Info 4. Przed napisaniem posta postaraj się dokładnie przejrzeć go w poszukiwaniu błędów ortograficznych (przeglądarka ma wbudowaną funkcję do tego!)

     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Elementy które zaznaczyłeś nie mają większego wpływu na działanie konsoli i konsola powinna odpalić mimo braków.. Konsola podaje jakiś błąd czy odpala normalnie a Ty chcesz tylko uzupełnić elementy?

    Tak czy inaczej, obok ramu: r5u1 60 ohm, r5u4 550 ohm, c5u3 220nF,
    Kondki pod GPU to 100nF.
     
  6. Lextonn

    Lextonn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiadomo kondensatory głównie do filtru ale przy takiej elektronice jednak istotne, tak samo oporniki od ramu, które mogą służyć do podania napięcia do odczytania danej komórki.
    Udało mi się odczytać kod błędu 0003 – Problem z napięciem GPU lub CPU.
    Ogólnie to płytę dostałem od kolegi do naprawy mówił, że grzał opalarką gpu z stąd taki syf z tymi kondensatorami... mówił, że po tym pojawił się problem tylko na jaką cholerę robił by reflow domowym sposobem.
    Co o tym sądzisz?
    Czy będę musiał wykonać profesjonalny reflow a w najgorszym wypadku reballing?
    Jaka powinna się swiecić dioda na zasilaczu jeżeli nie jest podłączony do x'a?
    Dzięki za odp.
    Pozdrawiam.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    0003 to zwarcie na zasilaniu gpu, więc albo zlały sie kulki przy tym "reflow" albo gpu strzelił i daje zwarcie. Jeżeli nie ma bombli na gpu to możesz jeszcze spróbować oddać na reball i po zdjęciu gpu bedzie wiadomo czy daje zwarcie.
    Co do zasilacza oczywiście pomarańczowa
     
  8. Lextonn

    Lextonn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To lipa. Zasilacz ok. Dzięki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum