1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Płyta jest nieobsługiwana"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wrubi, Kwiecień 18, 2012.

  1. Wrubi

    Wrubi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem otóż, jak odpalam niektóre gry pod xbox 360 (w tym przypadku wiedźmina 2, ale taki sam problem miałem z NBA 2k12) wyskakuje mi napis płyta nieobsługiwana, jak przepuszczam ją przez abgx'a to pokazuje mi że rozmiar tej płyty jest zbyt mały o ileś mb (print screen poniżej). A najlepsze jest to że u kolegi (w przypadku NBA, wiedźmina nie mogę po kolega ma na PAL) odpala bez problemu. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale aktualizowałem dashboard dosyć niedawno i mam opcje przy wybieraniu sav'ów "gry zapisane w chmurze", a kolega jeszcze tej opcji nie ma, czyli ma starszy dashboard. Z góry dziękuje za odpowiedź. Tak, mam konsole NTSC.
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaki masz napęd w konsoli?
     
  4. Wrubi

    Wrubi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tzn. nie pamiętam dokładnie, ale po wyglądzie tacki to jest prosta bez żadnych wcięć, wycięć itp.
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. Wrubi

    Wrubi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dash'a mam najnowszego i lt. 2.0 (używam zmiany topologii z lt 3.0 na 2.0).
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaką nagrywarką ta gra była nagrana? Obraz wyciągałeś z płyty?
     
  8. Wrubi

    Wrubi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z Wiedźmina akurat nie wyciągałem, ale NBA już tak (abgx pokazywał to samo) nagrałem jeszcze raz i ten sam komunikat. Nie wiem jaką nagrywarką, kuzyn mi nagrywał, ale wszystkie inne gry od mniej więcej roku z tej nagrywarki chodziły.

    EDIT: coś mi się zdaje, że to przez dash'a, bo po aktualizacji skyrim też mi przestał działać, a koledze wszystko bangla, a dasha ma ciut starszego. Da się jakos cofnąć aktualizację?
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie możesz wyciągać obrazów gier XGD3 z płyt nagranych zwykła nagrywarką. Musisz pobrać obraz z sieci i nagrać zgodnie z poradnikiem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum