1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

płyta nie jest obsługiwana - błąd.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez DawidPB94, Kwiecień 23, 2012.

  1. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Witam nie wiem czy to dobry dział (jeżeli nie to proszę o przeniesienie, bez warna ;p)

    Tak więc dziś wypaliłem Prototype 2, gra była pod LT 3.0, więc backup creatorem spatchowałem pod LT 2.0. Po wypaleniu gry wkładam płytę do xboxa, niby się włącza ale ... po chwili wyskakuje komunikat, abym przeczyścił płytę lub zresetował konsolę, dobra zrobiłem tak i dalej to samo, potem wyskoczył błąd " płyta nie jest obsługiwana"
    Coś źle zrobiłem? Ale chyba wątpię, ponieważ inne gry pod LT 3.0 patchowałem na LT 2.0 i działały, z ta teraz zrobił się taki problem.
    Więc prosze o pomoc, jak zrobić, aby nie wyskakiwał taki błąd.

    Wersja dasha: 13604
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Odświeżam, mam jeszcze jedną płytę na zbyciu, więc czekam na jakąkolwiek pomocną odpowiedź, jak nagrać tą grę i żeby działała bez problemu pod LT 2.0
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Włóż płytę do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy "Topologia" została cofnięta.
     
  5. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Ale jak mam to zrobić?
    Bo jak wkładam płytę do napędu ( w pc) i chcę otworzyć w abgx tą płytę to mam 3 foldery i 1 plik.
    Czy mam po prostu obraz iso przepuścić przez abgx? Ale jak sprawdzić, czy "Topologia" została usunięta?

    @Edit, i czy jeżeli przepuszczę obraz iso PROTOTYPE 2 przez abgx, to czy nic się z tym obrazem nie stanie? Jeżeli zaś będę chciał nagrać?
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Abgx'a ustawiasz jak w poradniku, a w "Input" wybierasz "Burned DVD".
    Jeśli przepuścisz obraz (ten, co masz na dysku) przez abgx'a bez zaznaczonej opcji "Disable writes", to wgrasz "Topologię" pod LT 3.0.
     
  7. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Okej zaraz sprawdzę i dam edita, a jeszcze jedno, bo poprzenio jak nagrałem prototype 2 ( właśnie o ten temat chodzi" to jak przepuszczałem obraz iso przez xbc, to nie zaznaczyłem inject w image tools, tylko było zaznaczone automatycznie extract a powinno być inject, czy to przez to gra nei chodzi? :p

    Nagrałem znów na nowo, tym razem z zaznaczonym inject przy patchowaniu na LT 2.0 niestety, wyskakuje to samo ;/
    Ale obrazek startowy (ten kwadracik w interfejsie) pokazuję obrazek gry.
    Przepuściłem to jak mówiłeś przez abgx i o to wynik:
    [​IMG]
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagrałeś z "Topologią" pod LT 3.0. Cofnij "Topologię", dokładnie jak w poradniku i nagrywaj.
     
  9. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    "Dokładnie jak w poradniku"
    jakim poradniku? Jest tu ich setki, ale przecież zmieniłem tą topologię z LT 3.0 na LT 2.0 przez xbox backup creator , więc dlaczego tak jest?
    2 płyta zaś poszła się je*** ;/
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Napisałeś, abym usunął tą topologię, lecz nie wiem jak.
    Zmieniłem ją po prostu tak jak jest w poradniku (bez otwierania xbox backup creator jako administrator (?)
    [​IMG]

    I czy ważne jest to, aby plik "topology for lt2.0" znajdował się w folderze z obrazem .iso gry?

    Skoro po tych wszystkich warunkach jakie wykonałem i sukces po spatchowaniu obrazu iso:
    [​IMG]

    To dlaczego ona dalej nie działa?

    Ninja Gaiden 3 jak i Naruto UN Generations również robiłem przez xbox backup creator i działają one bez zarzutu.

    I czy to również jest potrzebne
    Aby gra dobrze wypaliła się na płytę i działała pod LT 2.0?

    Ja już się pogubiłem ;/
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Po prostu cofnij "Topologię" krok po kroku jak w poradniku, a później przepuść obraz przez abgx'a ustawionego jak w poradniku + opcja "Disable writes".
     
Wczytywanie...

Poleć forum